Ухвала
від 23.12.2016 по справі 403/617/16-ц
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 403/617/16-ц

Провадження №2-во/403/3/16

У Х В А Л А

23 грудня 2016 р. Устинівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді: Годованець І. А.

при секретарі: Остапенко Н. М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Устинівка по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до селянського фермерського господарства "Роксолана", третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - відділ Держгеокадастру в Устинівському районі Кіровоградської області, про визнання договору оренди землі недійсним відповідно до закону, з ініціативи суду виправлення описки,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 подано до суду позов до селянського фермерського господарства "Роксолана" про визнання договору оренди землі недійсним відповідно до закону. Вимоги мотивуються тим, що договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору. Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди. Волевиявлення учасника правочину має бути вільним і відповідати його внутрішній волі.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з'явився, подав письмову заяву про розгляд справи у його відсутність.

В судове засідання представник відповідача СФГ "Роксолана" ОСОБА_2 не з'явився, подав письмову заяву про відкладення судового розгляду справи, так як у штатному розписі СФГ «Роксолана» не передбачено працівника у галузі права.

В судове засідання представник третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - відділу Держгеокадастру в Устинівському районі Кіровоградської області не з'явився, про день і час розгляду справи повідомлений належним чином, заяви про розгляд справи у його відсутність чи про причини неявки не подано. Ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає за необхідне виправити описку в судовому рішенні з наступних підстав.

Відповідно до ч.3 ст.219 ЦПК України, особи, які беруть участь у справі, повідомляються про час і місце засідання. Їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

В описовій та резолютивній частині рішення Устинівського районного суду Кіровоградської області від 09 листопада року допущено описку. В абзаці 2 описової частини помилково зазначено, «09 вересня 2016 року, коли необхідно «09 листопада 2016 року». В резолютивній частині судового рішення помилково зазначено, «Больбот Віктор Леонідович», коли необхідно «Больбот Віктор Іванович».

При встановлених обставинах, суд вважає за необхідне виправити описку в судовому рішенні відповідно до положень ч.1 ст. 219 ЦПК України, так як суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.

Керуючись ст. ст. 219, 210 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

По цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до селянського фермерського господарства "Роксолана", третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - відділ Держгеокадастру в Устинівському районі Кіровоградської області, про визнання договору оренди землі недійсним відповідно до закону виправити описку в рішенні Устинівського районного суду Кіровоградської області від 09 листопада року: в абзаці 2 описової частини судового рішення допущену описку, з "09 вересня 2016 року", виправити на "09 листопада 2016 року"; в резолютивній частині судового рішення допущену описку, з "Больбот Віктор Леонідович", виправити на "Больбот Віктор Іванович".

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до апеляційного суду Кіровоградської області через Устинівський районний суд на протязі п'яти днів з дня отримання її копії.

Суддя Устинівського районного суду: І. А. Годованець

СудУстинівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення23.12.2016
Оприлюднено27.12.2016
Номер документу63619311
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —403/617/16-ц

Ухвала від 15.02.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Черненко В. В.

Ухвала від 15.02.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Черненко В. В.

Ухвала від 16.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Черненко В. В.

Ухвала від 16.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Черненко В. В.

Ухвала від 23.12.2016

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 08.12.2016

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Черненко В. В.

Рішення від 09.11.2016

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 19.08.2016

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 25.07.2016

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні