Рішення
від 24.09.2010 по справі 2-2598/2010
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-2598-2010р.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

іменем України

м. Селидове 24 вересня 2010р.

Селидівський міський суд Донецької області у складі головуючого - судді Владимирської І.М., при секретарі Толкачовій І.М., представника позивача ОСОБА_1, представника третьої особи ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку заочного провадження справу за позовною заявою

виконавчого комітету Селидівської міської ради до

ОСОБА_3 В»ячеслава Івановича про визнання втратившим право користування житловим приміщенням, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із позовною заявою про визнання ОСОБА_3 таким, що втратив право користування житловим приміщенням.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач зареєстрований за адресою ІНФОРМАЦІЯ_1, однак не мешкає в квартирі без поважних причин тривалий час: з 2002 року. Відповідач за місцем реєстрації не з'являється, не виконує своїх обов'язків по утриманню житлового фонду, не сплачує квартплату та комунальні послуги. Речей відповідача в квартирі не має. Тому позивач просить суд визнати відповідача таким, що втратив право користування житловим приміщенням.

В судовому засіданні представник позивача повністю підтримала позовні вимоги , просила позов задовольнити у повному обсязі.

В судове засідання відповідач не з"явився, будучи належним чином повідомлений про день слухання справи. Згідно ст.ст. 169, 224 ЦПК України суд вважає можливим розглянути справу у порядку заочного провадження у відсутность відповідача з дотриманням вимог, встановлених законом, за згодою позивача на розгляд справи в порядку заочного провадження.

Представник третьої особи в судовому засіданні підтримав позовні вимоги позивача, пояснив, що квартира №5 будинку№64 по вул. Совєтська в м.Гірник знаходиться на балансі КП ЖКС м.Гірник. За цією адресою зареєстрований ОСОБА_3 В»ячеслав Іванович. За вищевказаною адресою він не мешкає без поважних причин понад шість місяців. Відповідач залишив квартиру без нагляду, не сплачує комунальні платежі та квартплату. Ніяких перешкод в мешканні відповідачу не чинилось. 06.05.2010 року працівниками ЖЕУ було складено акт про відсутність за місцем реєстрації ОСОБА_3 з 2002 року.

Свідок ОСОБА_4 у судовому засіданні показала, що вона працює начальником ділянки КП «ЖКС м.Гірник», на її ділянці знаходиться квартира АДРЕСА_1 , в якій зареєстрований ОСОБА_3, однак з 2002 року він в квартирі не мешкає, речей його в квартирі немає, вона стоїть порожня .3 2002 року ОСОБА_3 в квартирі не з"являвся зовсім. Квартира знаходиться в незадовільному стані- відсутнє скло в шибках вікон, сантехнічні прилади, про що робітниками ЖЕУ складався акт.

Свідок ОСОБА_5 к І.С. в судовому засіданні пояснив, що він мешкає в будинку №64 по вул.Совєтська м.Гірник , в сусідньому з ним під»їзді знаходиться квартира №5, в якій тривалий час ніхто не мешкає, це йому достовірно відомо, тому що він здійснює догляд за ОСОБА_6, яка мешкає в квартирі №7. Квартира №5 стоїть порожня, ніяких речей в квартирі немає, стан її незадовільний: квартира розбита, в ній відсутня сантехніка, батареї.

Суд, вислухав пояснення представника позивача, представника третьої особи, свідків, вивчив матеріали справи, законодавство, що регулює дані правовідносини, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_3 В»ячеслав Іванович зареєстрований за адресою ІНФОРМАЦІЯ_1 (згідно довідки, наданої КП „ЖКС м.Гірник", згідно довідки Адресно-довідкового бюро від 27.04.2010 року, форми Б). В спірному житловому приміщенні відповідач не мешкає з 2002 року ( згідно акту від 06.05.2010 року). Згідно акту від 06.05.2010 року та наданої у судовому засіданні фототаблиці стан квартири АДРЕСА_2 - незадовільний. Згідно довідки КП ЖКС м.Гірник мається заборгованість по квартплаті за адресою м.Гірник вул.Совєтська 64-5 у розмірі 668,13 гри.

Відповідно до ст.71. ЖК України при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім"ї за ними зберігається житлове приміщення протягом шести місяців.

Відповідно до ст.72 ЖК визнання особи, що втратила право користування житловим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені терміни проводиться в судовому засіданні.

Вищевказані докази в їх сукупності приводять суд до переконання, що відповідач не мешкає в найманому житловому приміщенні без поважних причин понад шість місяців і це відповідно до ст.ст.71,72 ЖК України є підставою для визнання його таким, що втратив право користування жилим приміщенням. В судове засідання не надано доказів, які б свідчили про те, що причини відсутності відповідача у спірному приміщенні понад шість місяців є поважними. На підставі викладеного, керуючись ст.ст.71, 72 ЖК України, ст.ст.74, 213-214, 169, 224 ЦПК України, суд-

ВИРІШИВ :

Позов виконавчого комітету Селидівської міської ради - задовольнити.

Визнати ОСОБА_3 В»ячеслава Івановича таким, що втратив право користування квартирою №5 будинку №64 по вул.Совєтська в м.Гірник Донецької області.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії. У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене відповідачем в апеляційному порядку.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Донецької області через Селидівський міський суд шляхом подання в 10-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

Суддя

СудСелидівський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення24.09.2010
Оприлюднено30.12.2016
Номер документу63689852
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2598/2010

Ухвала від 04.11.2010

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Циганок В. Г.

Ухвала від 10.03.2017

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шарко О. П.

Ухвала від 20.02.2017

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шарко О. П.

Рішення від 24.09.2010

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 16.07.2010

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Рішення від 16.06.2010

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Саган В. М.

Рішення від 18.10.2010

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Постанова від 27.10.2010

Адміністративне

Запорізький районний суд Запорізької області

Гончаренко П. П.

Ухвала від 05.10.2010

Цивільне

Джанкойський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Спасьонова Олена Анатоліївна

Ухвала від 10.11.2010

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Філатов Костянтин Борисович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні