Ухвала
від 26.12.2016 по справі 295/14431/16-к
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

Ухвала іменем україни 26 грудня 2016 року м. Київ Колегія суддів судової палати у кримінальних справах

Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:

головуючого ОСОБА_1 ,

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши касаційну скаргу директора ПП «НАВІК» ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Житомирської області від 07 грудня 2016 року про відмову у відкритті апеляційного провадження,

встановила:

У касаційній скарзі директор ПП «НАВІК» ОСОБА_4 порушує питання про перевірку зазначеного судового рішення у касаційному порядку.

Перевіривши дотримання скаржником порядку, строків касаційного оскарження, відповідність касаційної скарги вимогам ст.427 КПК України, колегія суддів дійшла висновку про необхідність залишити касаційну скаргу без руху, виходячи з наступного.

Відповідно до вимог п. 4 ч. 2 ст. 427 КПК України у касаційній скарзі зазначається обґрунтування вимог особи, яка подала касаційну скаргу, із зазначенням того, у чому полягає незаконність чи необґрунтованість судового рішення.

Посилаючись на незаконність судового рішення та вказуючи на порушення вимог кримінального процесуального закону, директор ПП «НАВІК» ОСОБА_4 не наводить конкретного обґрунтування з огляду на положення ст.412 КПК України.

Крім того, всупереч ч. 5 ст. 427 КПК України до скарги додано копію оскаржуваного судового рішення, яка не завірена належним чином (копія судового рішення має бути оформлена та засвідчена відбитком гербової печатки суду, а якщо копія судового рішення складається з кількох аркушів, її має бути прошнуровано нитками на п`ять проколів і на зворотному боці останнього аркуша скріплено підписом судді, працівника апарату суду, засвідчено відбитком гербової печатки суду, із зазначенням кількості зшитих аркушів, як це передбачено п. 13.7 Інструкції з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 17 грудня 2013 року №173).

Таким чином, колегія суддів вважає за необхідне на підставі ч.1 ст.429 КПК України залишити касаційну скаргу директора ПП «НАВІК» ОСОБА_4 без руху та встановити п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали для усунення зазначених недоліків.

Залишення касаційної скарги без руху не перешкоджає відкриттю касаційного провадження за умови усунення зазначених у цій ухвалі недоліків, якщо скарга надійде в межах строку, визначеного у ст.426 КПК України, або не пізніше п`ятнадцятиденного строку з дня одержання копії ухвали про залишення касаційної скарги без руху (скаржник має підтвердити, що він не пропустив цей п`ятнадцятиденний строк при повторному зверненні до суду).

Враховуючи наведене та керуючись ч.1 ст.429 КПК України, колегія суддів

ухвалила:

Касаційну скаргу директора ПП «НАВІК» ОСОБА_4 залишити без руху, надавши йому строк для усунення недоліків протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі не усунення недоліків касаційної скарги залишеної без руху у встановлений строк, така скарга повертається особі, яка її подала.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Судді:




ОСОБА_2 ОСОБА_1 ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення26.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63805097
СудочинствоКримінальне
Сутьвідмову у відкритті апеляційного провадження

Судовий реєстр по справі —295/14431/16-к

Ухвала від 31.01.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Романець Лоліта Анатоліївна

Ухвала від 31.01.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Романець Лоліта Анатоліївна

Ухвала від 26.12.2016

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Романець Лоліта Анатоліївна

Ухвала від 07.12.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Крижанівський В. В.

Ухвала від 16.11.2016

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні