Ухвала
від 20.10.2016 по справі 755/7465/16-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

755/7465/16-к

1-кс/755/4233/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 жовтня 2016 року слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУДФС у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, в рамках кримінального провадження №42016101040000068 від 26 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУДФС у м. Києві ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання йому, слідчому СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 або оперуповноваженим, за дорученням слідчого, дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містяться в реєстраційних документах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та знаходяться в адміністративному приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю їх вилучення, а у разі їх відсутності, надати завірені належними чином копії даних документів, за весь період діяльності.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що в проваджені СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві перебуває кримінальне провадження №42016101040000068 від 26.04.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2ст. 205 КК України.

Клопотання погоджено прокурором Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_5 .

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав та просив його задовольнити з підстав зазначених в мотивувальній частині клопотання.

У відповідності до ч. 2 ст. 163 КПК України, клопотання розглядається без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вищевказані документи.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

З норм ст. 26 КПК України випливає, що сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом.

Наявність однакового алгоритму процесу існування та діяльності підприємств з моменту створення, який характеризується індивідуальними ознаками однакових адрес реєстрації; під час здійснення господарської діяльності, реєстрація підприємств здійснювалась на одних і тих же громадян; відкриття банківських рахунків в одних установах банку (АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПУАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »); формування податкового кредиту та зобов`язань з ПДВ за рахунок фінансово-господарських операцій з однією групою підприємств; реєстрацію податкових накладних в електронному вигляді з однаковою ІР-адресою, використання одного інтернет провайдера; невідповідність отриманих та реалізованих в адресу підприємств покупців товарів, робіт (послуг), зміна виду та умовний продаж товарів, безпідставне формування податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки, вказує на те, що підприємства придбані та використовуються одними і тими ж невстановленими особами з метою прикриття зазначеної вище незаконної діяльності.

На даний час ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перебуває на обліку в ІНФОРМАЦІЯ_8 .

Таким чином встановлено, що реєстраційні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які мають значення для розслідування та встановлення істини по кримінальному провадженні, знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Стаття 163 частина 7 закріплює, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є необхідність надати тимчасовий дозвіл слідчому ІНФОРМАЦІЯ_9 ОСОБА_3 на доступ до документів, що знаходяться в адміністративному приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Порушень вимог Глави 10 КПК України - заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування таГлави 15 КПК України- тимчасовий доступ до речей і документів, у судовому засіданні, слідчим суддею не виявлено.

За таких обставин, слідчий суддя дослідивши, матеріали клопотання, долучені до нього документи та безпосередньо саме кримінальне провадження в оригіналі, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин провадження, керуючись законом, оцінюючи сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку вважає, що наявні у провадженні докази, передбачені параграфами 3-5Глави 4 КПК України(показання, речові докази і документи, та інші) свідчать про те, що слідчим у судовому засіданні, у відповідності до вимог ч. 5ст. 132 КПК України, надано ґрунтовні докази, які дають змогу прийти до висновку про неможливість іншим способом, на даному етапі, довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів (ч. 4 ст.132, ч. 6 ст.163 КПК України), забезпечити повноту, всебічність та неупередженість розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, отримати відомості, що є необхідними для з`ясування всіх важливих обставин у їх сукупності, кореспондуються з вимогамист. 132 КПК України.

В частині надання тимчасового доступу до документів оперуповноваженим, за дорученням слідчого, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити, у зв`язку з тим, що вони не є сторонами кримінального провадження, яким, у відповідності до ст. 159 КПК України, може бути надано доступ до речей і документів, оскільки сторонами кримінального провадження, які мають право звернутися до слідчого судді, суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів є: з боку обвинувачення слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий та його представник; з боку захисту підозрюваний, обвинувачений, підсудний, їхні захисники та законні представники.

Однак, оперуповноважені, згідно п. 19 ч. 1 ст. 3 КПК не відносяться до жодної зі сторін кримінального провадження, більше того, слідчим не вказано яким саме оперуповноваженим необхідно надати доступ до речей і документів та не надано підтверджень того, що вони можуть брати участь у досудовому розслідуванні даного кримінального провадження.

Враховуючи викладене, керуючись статями 159, 163164, 309, 369372 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУДФС у м. Києві ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати слідчим СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУДФС у м. Києві ОСОБА_3 та ОСОБА_4 тимчасовий доступ до документів, які містяться в реєстраційних документах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та знаходяться в адміністративному приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю їх вилучення, а у разі їх відсутності, надати завірені належними чином копії даних документів, за весь період діяльності.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.10.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63817189
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, в рамках кримінального провадження №42016101040000068 від 26 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України

Судовий реєстр по справі —755/7465/16-к

Ухвала від 20.10.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 20.10.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 10.10.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 07.10.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 20.10.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 20.10.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 20.10.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 20.10.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 10.10.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 10.10.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні