Ухвала
від 30.12.2016 по справі 816/2852/14
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

30 грудня 2016 року м. ПолтаваСправа № 816/2852/14

          Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Бойко С.С., розглянувши подання Малиновського відділу державної виконавчої служби м. Одеса про видачу дубліката виконавчого листа по справі за адміністративним позовом Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Віво-Транс" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені,-

                                                  В С Т А Н О В И В:

Полтавське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернулось до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Віво-Транс" про стягнення адміністративно-господарських санкцій в розмірі 7085 грн та пені в розмірі 181 грн 05 коп.

          Постановою від 06 серпня 2014 року адміністративний позов Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Віво-Транс" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені задовольнити частково. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Віво-Транс" на користь Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції в розмірі 1771 (одна тисяча сімсот сімдесят одна) гривня 25 (двадцять п'ять) копійок та пеню за порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій в розмірі 45 (сорок п'ять) гривень 26 (двадцять шість) копійок. У задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено. 02 вересня 2014 року видано виконавчий лист.

29 грудня 2016 року до суду надійшло подання Малиновського відділу державної виконавчої служби м. Одеса про видачу дубліката виконавчого листа про видачу дубліката виконавчого листа у справі №816/2852/14.

          Відповідно до положень статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат. Суд розглядає заяву (подання) про видачу дубліката в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача або державного виконавця, що звернулися із заявою (поданням), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

          При цьому згідно частини четвертої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України за видачу стягувачу дубліката виконавчого листа справляється судовий збір у розмірі, встановленому законом.

          Так, Законом України "Про судовий збір" передбачено, що за видачу дубліката виконавчого листа сплачується судовий збір в розмірі 0,03 розміру мінімальної заробітної плати.

          Враховуючи розмір мінімальної заробітної плати станом на 01 січня 2016 року (1378,00 грн), ставка судового збору за видачу дубліката виконавчого листа становить 41,34 грн.

          Заявником доказів сплати судового збору не надано, обставин на підтвердження підстав звільнення від сплати судового збору не наведено, відповідних доказів не надано.

          Крім того, подання Малиновського відділу державної виконавчої служби м. Одеса про видачу дубліката виконавчого листа підписана В.о. начальником Малиновського відділу державної виконавчої служби м. Одеса Р.В. Мельничук.

          Частиною сьомою статті 56 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом.

          Згідно з частиною другої статті 58 Кодексу адміністративного судочинства України повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду чи факт родинних, опікунських тощо відносин з особою, інтереси якої вони представляють.

Однак, до подання про видачу дубліката виконавчого листа не додано оформленого належним чином документа про повноваження особи, яка підписала заяву.

          Таким чином заява не відповідає вимогам статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України.

Положеннями Кодексу адміністративного судочинства України не визначено процесуальних наслідків невідповідності заяви вимогам Кодексу адміністративного судочинства України, тому у відповідності із частиною сьомою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд застосовує приписи статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України.

У відповідності до положень частини першої статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, виходячи з положень частини сьомої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за необхідне залишити заяву Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів про поновлення пропущеного строку та видачу дубліката виконавчого листа без руху та надати заявнику строк для усунення недоліків заяви.

          На підставі викладеного, керуючись статтями 9, 108, 260, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Подання Малиновського відділу державної виконавчої служби м. Одеса про видачу дубліката виконавчого листа за адміністративним позовом Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Віво-Транс" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені без руху.

Заявнику надати строк для усунення недоліків до 18 січня 2017 року та роз'яснити, що в разі неусунення недоліків подання, останнє буде повернуто.

Недоліки заяви необхідно усунути шляхом надання до Полтавського окружного адміністративного суду документів, що підтверджують повноваження особи, яка підписала заяву; документа про сплату судового збору, у встановленому Законом України "Про судовий збір" розмірі, або доказів на підтвердження підстав звільнення заявника від сплати судового збору.

Копію ухвали направити особі, що звернулася з заявою.

          Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.           

          Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали з одночасним надісланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

          Суддя                                                                                          С.С. Бойко

Дата ухвалення рішення30.12.2016
Оприлюднено04.01.2017
Номер документу63874710
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/2852/14

Ухвала від 23.01.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 30.12.2016

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 25.07.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Постанова від 06.08.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 25.07.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні