Ухвала
від 20.12.2016 по справі 809/1092/14
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

20 грудня 2016 р.Справа № 876/5843/16

Львівський апеляційний адміністративний суд в складі:

головуючого судді: Гудима Л.Я.,

суддів: Довгополова О.М., Святецького В.В.,

за участю секретаря судового засідання: Кудєрової О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові клопотання ОСОБА_1 про зупинення провадження у справі за апеляційною скаргою Гаражного кооперативу Соколи на постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 30 червня 2016 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Х-Адванс до Реєстраційної служби Івано-Франківського міського управління юстиції Івано-Франківської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Гаражний кооператив Соколи , ОСОБА_1, про визнання недійсним і скасування рішення та зобов язання до вчинення дій,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Львівського апеляційного адміністративного суду перебуває справа за апеляційною скаргою Гаражного кооперативу Соколи на постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 30 червня 2016 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Х-Адванс до Реєстраційної служби Івано-Франківського міського управління юстиції Івано-Франківської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Гаражний кооператив Соколи , ОСОБА_1, про визнання недійсним і скасування рішення та зобов язання до вчинення дій.

На адресу Львівського апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання ОСОБА_1 про зупинення провадження у справі.

Своє клопотання мотивує тим, що рішенням Господарського суду Івано-Франківської області від 01.12.2016 року у справі №909/1345/14 визнано недійсним договір купівлі продажу земельної ділянки від 07.03.2008 року, укладеного між Вовчинецькою сільською радою та АТВТ Родон . Відтак просить зупинити провадження у справі до набрання законної сили вищезазначеного рішення Господарського суду.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється відповідно до ч. 1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України у зв язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши подане клопотання, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне відмовити в задоволенні клопотання виходячи з наступного.

Статтею 156 Кодексу адміністративного судочинства України визначено підстави та строки для обов язкового зупинення провадження у справі та для випадків, коли суд має право зупинити провадження у справі, строки зупинення провадження та порядок поновлення зупиненого провадження у справі.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 156 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Відтак, клопотання відповідача про зупинення провадження у справі повинно бути обґрунтованим та містити мотиви неможливості розгляду даної справи до набрання законної сили рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 01.12.2016 року у справі №909/1345/14.

Однак, у поданому позивачем клопотанні не наведено обґрунтованих доводів неможливості вирішення наведеного спору до набрання законної сили рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 01.12.2016 року. Також, у вказаному клопотанні не наведено, які саме фактичні обставини унеможливлюють розгляд даної справи.

Суд апеляційної інстанції вважає, що клопотання про зупинення провадження не може бути задоволено, оскільки таке зупинення приведе до затягування розгляду цієї адміністративної справи, у зв язку з чим в задоволенні клопотання про зупинення апеляційного провадження у справі слід відмовити.

Керуючись ч. 3 ст. 160, ст. 156 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання ОСОБА_1 про зупинення провадження у справі №809/1092/14 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Х-Адванс до Реєстраційної служби Івано-Франківського міського управління юстиції Івано-Франківської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Гаражний кооператив Соколи , ОСОБА_1, про визнання недійсним і скасування рішення та зобов язання до вчинення дій - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя : Л.Я. Гудим

Судді: О.М. Довгополов

В.В. Святецький

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 22.12.2016 року.

СудЛьвівський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.12.2016
Оприлюднено03.01.2017
Номер документу63881730
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/1092/14

Постанова від 13.11.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 12.11.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 16.03.2017

Адміністративне

Верховний Суд України

Волков О.Ф.

Ухвала від 10.02.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Донець О.Є.

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Донець О.Є.

Ухвала від 20.12.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 20.12.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 30.11.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 22.08.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 23.08.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні