Ухвала
від 11.01.2017 по справі 210/3414/16-к
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/3414/16-к

Провадження № 1-кс/210/99/17

"11" січня 2017 р.

Слідчий суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристом 1-го класу ОСОБА_2 , клопотання про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

11 січня 2017 року до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області звернувся прокурор Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юрист 1-го класу ОСОБА_2 із вищевказаним клопотанням, яке обґрунтовано тим, що Криворізькою місцевою прокуратурою №1 Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України.

Вказував на те, що під час досудового розслідування попередньо встановлено, що протягом 2016 року службові особи одного із комунальних закладів підпорядкованих Дніпропетровській обласній раді, систематично, за попередньою змовою з суб`єктами господарювання Дніпропетровської області, вимагають та отримують неправомірну вигоду від громадян, за вчинення дій які входять в службові обов`язки, пов`язані з виготовленням та затвердженням документів, що надають можливість громадянам реалізувати свої права. Сума неправомірної вигоди складає від 1500 до 3000 гривень.

Зазначав, що згідно наявних у матеріалах кримінального провадження відомостей, є достатні підстави вважати, що документи й предмети, що містять інформацію, щодо скоєння вищевказаного кримінального правопорушення (первинні документи, документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, «чорнові» записи, платіжні документи, печатки, штампи, факсиміле, системні блоки, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії, грошові кошти у тому числі отримані неправомірним шляхом, засоби зв`язку), журнали реєстрації тіл померлих, інші предмети й цінності (кошти), здобуті злочинним шляхом, не обліковані ТМЦ, а також предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, що мають значення для кримінального провадження, перебувають за місцем проживання засновника юридичної особи, - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РИТУАЛ КР» (код ЄДРПОУ 38658592), - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , що у свою чергу вказує на можливість досягнення мети обшуку у вигляді здобуття доказів, необхідних для всебічного повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження.

На підставі викладеного прокурор просив клопотання задовольнити.

Повно, всебічно та об`єктивно дослідивши матеріали клопотання та додані до нього додатки, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Так, відповідно до положень ст.234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно ст.234 ч.3 п.п.4, 5, 6 КПК України, клопотання слідчого, погоджене з прокурором, повинне містити відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання.

Відповідно до ст.234 ч.5 п.4 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до ст.234 ч.3 п.п.6, 7 КПК України, клопотання про обшук має містити відомості про особу, якій належить житло чи інше домоволодіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться, де планується проведення обшуку, а також відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ст.236 ч.5 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість та доведеність клопотання.

Крім того, обставини викладені у клопотанні прокурора підтверджуються наданими матеріалами.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя вважає, що для повного та всебічного розслідування кримінального провадження, отримання доказів по провадженню, встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності необхідне проведення обшуку за місцем проживання засновника юридичної особи, - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РИТУАЛ КР» (код ЄДРПОУ 38658592), - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.234, 235, 236 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Винесене в кримінальному провадженні №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристом 1-го класу ОСОБА_2 , клопотання про проведення обшуку, - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання засновника юридичної особи, - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РИТУАЛ КР» (код ЄДРПОУ 38658592), - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення: грошових коштів, які вже отриманні в якості неправомірної вигоди, а також здобутті злочинним шляхом, банківських карток, квитанцій, чеків, документів які формувались у період з 01 січня 2014 року по теперішній час: первинні бухгалтерські документи, документи бухгалтерського й податкового обліків, платіжні документи, печатки, штампи, факсиміле, системні блоки, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії, засобів зв`язку за допомогою яких координувались протиправні дії інших учасників злочинної групи та велись перемовини, журнали реєстрації тіл померлих та інші документи, які можуть мати значення для повноти та всебічності розслідування даного кримінального провадження.

Право здійснення обшуку надати прокурору Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристу 1-го класу ОСОБА_2 , та/або за його дорученням слідчому СВ Металургійного відділення поліції КВП ГУНП в Дніпропетровській області, який здійснює досудове розслідування, слідчим які перебувають у групі, а також співробітникам УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України.

Строк дії ухвали, - до 09 лютого 2017 року включно.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала слідчого судді, винесена під час досудового розслідування окремому оскарження не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Оригінал ухвали зберігається в матеріалах справи, дві копії ухвали надається прокурору.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.01.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу64050765
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —210/3414/16-к

Ухвала від 06.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 06.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 17.05.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 16.01.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 08.12.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 27.11.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 28.11.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 27.10.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні