Ухвала
від 16.01.2017 по справі 2-1077/09
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 2-1077/09

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2017 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Мартишева Т. О.

за участю секретаря Кюсєвої Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Публічного акціонерного товариства Всеукраїнський ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого документа та поновлення пропущеного строку для пред*явлення до виконання виконавчого документа, боржник - ОСОБА_2, -

В С Т А Н О В И В :

Заявник ПАТ ВіЕйБі Банк 04 січня 2017 року звернувся до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області з заявою, в якій просить видати дублікат виконавчого листа, виданого на виконання рішення Центрально-Міського районного суду м. Макіївки Донецької області від 13 липня 2007 року у справі № 2-1077, про стягнення з ОСОБА_2 на користь ПАТ ВіЕйБі Банк заборгованості за кредитним договором у сумі 133 706 грн. 31 коп. та поновити пропущений строк для пред*явлення до виконання виконавчого документа. Вказує, що виконавчий лист було пред*явлено до примусового виконання Центрально-Міського відділу ДВС Макіївського МУЮ та 30 березня 2010 року державним виконавцем було винесено постанову про відкритті виконавчого провадження. На запит стягувача про хід виконавчого провадження Головним ТУЮ у Донецькій області листом від 25 квітня 2016 року повідомлено, що відомості про збереження виконавчого документа, який перебував на виконанні у Центрально-Міському ВДВС, що у теперішній час знаходиться в зоні проведення АТО, відсутні. На підставі викладеного, оскільки є підстави вважати виконавчий лист втраченим, просив видати дублікат виконавчого листа та поновити пропущений строк для пред*явлення його до виконання.

В судове засідання представник заявника, боржник не з*явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином. Їх неявка в силу вимог ст.ст. 370-371 ЦПК України не є перешкодою для розгляду заяви.

У відповідності зі ст. 370 ЦПК України замість втраченого оригіналу виконавчого листа або судового наказу суд, який видав виконавчий лист або судовий наказ, має право за заявою стягувача або поданням державного виконавця видати його дублікат. Суд, який видав виконавчий лист про стягнення аліментів, має право за поданням державного виконавця, приватного виконавця у разі встановлення кількох місць роботи чи отримання доходів боржника видати дублікат виконавчого листа.

Крім того, в силу ч. 1 ст. 371 ЦПК України стягувачам, які пропустили строк для пред*явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Як вибачається із змісту ст. 370 ЦПК України дублікатом називається документ, який видається замість втраченого оригіналу і має силу первісного акта. Від останнього його відрізняє спеціальна позначка "Дублікат".

Дублікат видається судом, у провадженні якого знаходиться справа та який ухвалив рішення (тобто за наявності справи) після розгляду заяви про видачу дубліката в судовому засіданні. Заява про видачу дубліката подається стягувачем, якщо втрачено оригінал стягувачем. Якщо оригінал виконавчого документа втрачено державним виконавцем, то з поданням до суду звертається державний виконавець.

При розгляді питання про видачу дубліката, а так само про поновлення строку для пред*явлення його до виконання, перевіряється чи не виконано рішення, чи не втратило воно законної сили. У випадку часткового виконання змінювати у дублікаті загальну суму не можна. Це враховується в ході подальшого виконавчого провадження.

Із матеріалів справи вбачається, що рішення за яким заявник просить видати дублікат виконавчого документа ухвалене Центрально-Міським районним судом м. Макіївка Донецької області.

Відповідно до частини першої статті 1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції" розпорядженням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 02.09.2014 року №2710/38-14 визначено територіальну підсудність цивільних справ підсудних розташованим у районі проведення антитерористичної операції місцевим загальним та апеляційним судам.

За цим розпорядженням підсудність справ підсудних Центрально-Міському районному суду м. Макіївка Донецької області визначено Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області.

Судом встановлено, що цивільна справа № 2-1077/09 за позовом ВАТ ВіЕйБі банк до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості, яка знаходилась у провадженні Центрально-Міського районного суду м. Макіївка Донецької області до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області не передавалася.

Рішення Костянтинівського міськрайонного суду за заявою ВАТ ВіЕйБі банк щодо відновлення у порядку ст.ст. 402-405 ЦПК України втраченого судового провадження у цивільній справі до даної заяви про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред*явлення до виконання виконавчого документа не додано, такі відомості заявником у заяві не зазначені.

За таких обставин є неможливим вирішення судом питання щодо видачі дублікату виконавчого документа та поновлення пропущеного строку для пред*явлення до виконання виконавчого документа.

На підставі вищевикладеного, суд вважає, що заява ВАТ ВіЕйБі банк про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред*явлення до виконання виконавчого документа не підлягає задоволенню та її слід залишити без розгляду, оскільки звернення із цією заявою є передчасним.

Керуючись ст.ст. 370, 371 ЦПК України , суд, -

У Х ВА Л И В:

Заяву Публічного акціонерного товариства Всеукраїнський ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого документа та поновлення пропущеного строку для пред*явлення до виконання виконавчого документа, боржник - ОСОБА_2, - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Донецької області через Костянтинівський міськрайонний суд шляхом подання апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення16.01.2017
Оприлюднено19.01.2017
Номер документу64077165
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1077/09

Ухвала від 17.12.2018

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 26.11.2018

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 06.09.2018

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Рішення від 24.04.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 01.03.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 16.01.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 05.01.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Рішення від 11.08.2009

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Рішення від 17.04.2009

Цивільне

Червоногвардійський районний суд м.Макіївки

Маркєлов Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні