Ухвала
від 02.10.2018 по справі 2-1077/09
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 2-1077/09

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 жовтня 2018 року м. Костянтинівка

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Наумик О.О., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Кредит-Капітал (розташоване за зазначеною у заяві адресою: 07900, м. Львів, а/с №45),

первісний стягувач - Публічне акціонерне товариство ВіЕйБі Банк (розташоване за адресою: 02096, м. Київ, вул. Харківське Шосе, 49),

боржник - ОСОБА_1 (адреса проживання: 86100, АДРЕСА_1),

про заміну сторони у виконавчому листі , -

В С Т А Н О В И В:

ТОВ Фінансова Компанія Кредит-Капітал звернулося до суду із заявою, в якій просить замінити сторону у виконавчому листі з Публічного акціонерного товариства ВіЕйБі Банк на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Кредит-Капітал за правом грошової вимоги до ОСОБА_1.

Судовою ухвалою від 06.09.2018 р. заява була залишена без руху за таких підстав:

Відповідно до ст.442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником (ч.1). Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець (ч.2). Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (ч.5).

Отже, необхідною умовою для заміни сторони виконавчого провадження є перебування виконавчого документу на виконанні, а для заміни стягувача у виконавчому листі необхідно подання заяви до відкриття виконавчого провадження.

Звертаючись із заявою до суду, заявник просить замінити сторону у виконавчому листі, проте не зазначає відомостей, чи були видані виконавчі листи, строк пред'явлення виконавчих листів до виконання. Також заявником не надано доказів щодо наявності чи відсутності відкритого виконавчого провадження у справі № 2-1077/09.

Згідно зі ст.1 Закону України Про виконавче провадження виконавче провадження є завершальною стадією судового провадження.

Тож заява про заміну сторони виконавчого провадження є заявою по суті справи, до якої в силу ч.9 ст.10 ЦПК України застосовуються загальні вимоги до форми, змісту позовної заяви та правила стосовно подання документів, що додаються до позовної заяви, які містять положення ст.ст.175, 177 ЦПК України.

При викладенні обставин в обґрунтування заявлених вимог заміни сторони у виконавчому листі заявник посилається на ті обставини, що 01 березня 2018 року між Публічним акціонерним товариством Всеукраїнський Акціонерний Банк та Товариством з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Кредит-Капітал укладено Договір про відступлення права вимоги № 6285, відповідно до умов якого в порядку та на умовах, визначених цим Договором, Банк відступає Новому кредитору належні Банку, а Новий кредитор набуває права вимоги Банку до позичальників/заставодавців, зазначених у Додатку №1 до цього Договору.

На підтвердження зазначених обставин до заяви доданий реєстр, відповідно до якого ОСОБА_1 є боржником за договором № 194/06 від 21.04.2006 р. із залишком по тілу кредиту - 419014,63 грн., залишком по відсотках - 499585,13 грн., із загальним залишком заборгованості - 918599,76 грн.

Вказаний реєстр підписаний лише представником заявника ТОВ Фінансова Компанія Кредит-Капітал , у зв'язку з чим неможливо встановити чи дійсно було передано право вимоги до боржника ОСОБА_1

Також сума заборгованості ОСОБА_1, зазначена у реєстрі, значно перевищує суму заборгованості за рішенням Центрально-Міського районного суду м. Макіївки Донецької області від 13 липня 2009 року, відповідно до якого із ОСОБА_1 стягнуто на користь Відкритого акціонерного товариства ВіЕйБі Банк заборгованість за кредитним договором № 194/06 від 21.04.2006 р. у розмірі 133705,41 грн.

Пояснення такої невідповідності заява не містить.

Також, відповідно до ч.1 ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За приписами п. п. 8,10 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно зі ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

В порушення зазначених вище вимог до заяви додано письмові докази у копіях, не засвідчених належним чином, при цьому заявником не зазначено про наявність у нього або іншої особи оригіналів цих письмових доказів.

Відповідно до ч.7 ст.177 ЦПК України, до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Згідно з ч.3 ст.58 ЦПК України, юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Відповідно до ч.3 ст.62 ЦПК України, довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами.

Заява від імені ТОВ Фінансова Компанія Кредит-Капітал підписана представником заявника юрисконсультом ТзОВ ФК Кредит-Капітал Департаменту з повернення заборгованості ОСОБА_3 На підтвердження повноважень представника додано ксерокопію довіреності, засвідчену самою ОСОБА_3, замість особи, яка видала таку довіреність, - Генерального директора ОСОБА_4, що не узгоджується з наведеними вище приписами процесуального закону. Також взагалі в матеріалах відсутні документи, які б підтверджували факт призначення ОСОБА_4 Генеральним директором Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Кредит-Капатіл .

Заявнику був наданий строк для усунення недоліків в п'ять днів з дня отримання копії ухвали.

Копію судової ухвали від 06.09.2018 р. згідно картці рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення заявник отримав 17.09.2018 р.

Оскільки у визначений ухвалою суду строк заявником недоліки не усунуті, заява відповідно до вимог ч.3 ст.185 ЦПК України вважається неподаною та повертається заявнику.

Керуючись ч.3 ст.185 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Кредит-Капітал , первісний стягувач - Публічне акціонерне товариство ВіЕйБі Банк , боржник - ОСОБА_1, - про заміну сторони у виконавчому листі вважати неподаною і повернути заявнику.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області через Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Суддя:

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення02.10.2018
Оприлюднено03.10.2018
Номер документу76843766
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1077/09

Ухвала від 17.12.2018

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 26.11.2018

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 06.09.2018

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Рішення від 24.04.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 01.03.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 16.01.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 05.01.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Рішення від 11.08.2009

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Рішення від 17.04.2009

Цивільне

Червоногвардійський районний суд м.Макіївки

Маркєлов Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні