Ухвала
від 26.11.2015 по справі 357/15641/15-к
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/15641/15-к

1-кс/357/2824/15

У Х В А Л А

26 листопада 2015 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого ПВ КР СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області майора податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого ПВ КР СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області майора податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, перевіривши матеріали клопотання та дослідивши долучені до клопотання докази, заслухавши доводи слідчого ОСОБА_3 , -

В С Т А Н О В И В:

26.11.2015 року до Білоцерківського міськрайонного суду надійшло клопотання старшого слідчого ПВ КР СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області майора податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Старший слідчий ПВ КР СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області майор податкової міліції ОСОБА_3 зазначене клопотання підтримав та просив суд його задовольнити.

В судовому засіданні встановлено, що у провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ Головного управління ДФС у Київській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015110080000006 від 20.05.2015 року, за фактом умисного ухилення від сплати податків у великих розмірах службовими особами МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та привласнення державних коштів службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), які вступивши в злочинну змову з громадянами ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які причетні до діяльності суб`єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності, а саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ) та інші, тобто вчиняють тяжкий злочин, надаючи незаконні послуги різним суб`єктам господарювання зі штучної мінімізації їх податкових зобов`язань та сприяють їм у подальшому ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, шляхом створення придбання та використання підконтрольних їм підприємств для забезпечення документального оформлення майбутніх «псевдо-господарських» операцій, що нанесуть державі збитків в особливо великих розмірах, тим самим вчиняючи злочини, передбачені ч. 2 ст. 212, ч. 1 ст. 205, ч. 5 ст. 191 КК України.

Таким чином підприємства реально діючого сектору економіки, використовуючи послуги «конвертаційного центру» створеного громадянами ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 ухилились від сплати податку на додану вартість в особливо великих розмірах.

В ході досудового слідства у кримінальному провадженні встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), зареєстроване ІНФОРМАЦІЯ_5 та знаходиться на обліку у ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Органи досудового розслідування прийшли до висновку, що у ІНФОРМАЦІЯ_1 знаходяться документи, які мають значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні, а саме документи реєстраційної та звітної справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ).

Вищевказані документи у кримінальному провадженні мають важливе значення, оскільки в них можуть міститися зразки підпису та почерку службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), які можуть бути використані для проведення судово-почеркознавчої експертизи. Крім того, у цих документах можуть міститися дані, що підтверджують факт фіктивності даних підприємств, а також відомості про осіб, якими використовувалися ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ) з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб. Відомості, що містяться у документах реєстраційної та звітної справ, можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання документів, які є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння у даному провадженні, існує потреба у дослідженні документів, які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 та мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 мають суттєве значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази, враховуючи що іншим способом довести обставини вчинення кримінального правопорушення не видалось за можливе, а також враховуючи необхідність здійснити їх вилучення на підставі ч. 1 ст. 159 КПК України, з метою використання при проведенні експертиз, забезпечивши таким чином виконання завдань кримінального провадження щодо повного та неупередженого розслідування, необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши слідчого ОСОБА_3 приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163, 164, 165, 166 КПК України

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого ПВ КР СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області майора податкової міліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати тимчасовий доступ старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_7 , слідчому СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_8 , слідчому СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_9 та старшому слідчому СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області майору податкової міліції ОСОБА_3 , до оригіналів документів реєстраційної та звітної справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), які перебувають у володінні

ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , з їх подальшим вилученням.

Зобов`язати старшого слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_7 , слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_8 , слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_9 та старшого слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області майора податкової міліції ОСОБА_3 залишити у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , належним чином завірені копії вищевказаних документів.

Строк дії ухвали не перевищує 26 грудня 2015 року.

Відповідно до ст. 166 ч. 1 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області протягом семи днів з моменту її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.11.2015
Оприлюднено20.03.2023

Судовий реєстр по справі —357/15641/15-к

Ухвала від 30.11.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 30.11.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 26.11.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 26.11.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 24.11.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 24.11.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 24.11.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 24.11.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 27.11.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 27.11.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні