Постанова
від 30.01.2017 по справі 920/975/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

30.01.2017 Справа № 920/975/16

Господарський суд Сумської області у складі судді Яковенка В.В., за участю секретаря судового засідання Данілової Т.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи № 920/975/16, порушеної за заявою Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління ДФС у Сумській області (40000, м. Суми, пл. Покровська, 2, код 39563287) до боржника - приватного підприємства науково-виробничої фірми "Авгур-2" (40030, м. Суми, вул. Воскресенська, 6, код 14022583) про визнання банкрутом,

Представники сторін:

Від кредиторів: ДПІ у м. Сумах - Притула Д.А. (довіреність від 11.05.2016)

Представник розпорядника майна - Іваненко Н.О.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду від 24.10.2016 року було порушено провадження у справі № 920/975/16 про банкрутство ПП НВФ "Авгур-2", розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Іваненко Н.О.

Ухвалою суду від 22.12.2016 затверджено реєстр вимог кредиторів та призначено підсумкове засідання на 30.01.2017.

На виконання вимог ухвали суду від 22.12.2016 розпорядник майна подав суду протокол зборів кредиторів ПП НВФ "Авгур-2" від 27.01.2017.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів від 27.01.2017 було обрано головою комітету кредиторів Державну податкову інспекцію у м. Сумах Головного управління ДФС у Сумській області. Протоколом засідання комітету кредиторів від 27.01.2017 було прийнято рішення про звернення до господарського суду Сумської області з клопотанням про визнання боржника ПП НВФ Авгур-2 банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Іваненко Н.О.

На виконання рішення комітету кредиторів від голови комітету кредиторів надійшло до суду клопотання про визнання боржника банкрутом та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Іваненко Н.О.

Арбітражний керуючий Іваненко Н.О. подала суду заяву від 27.01.2017 № 02-14/1525 про надання згоди на призначення ліквідатором у справі № 920/975/16 про банкрутство ПП НВФ "Авгур-2".

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора та розпорядника майна, суд встановив наступне.

Матеріали справи свідчать, що на засіданні зборів кредиторів ПП НВФ "Авгур-2" 27.01.2017 обрано комітет кредиторів у складі ДПІ у м. Сумах Головного управління ДФС у Сумській області.

Відповідно до ч. 8 ст. 26 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (далі - Закон) до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Як встановлено судом у підготовчому та попередньому засіданнях боржник має заборгованість перед ДПІ у м. Сумах Головного управління ДФС у Сумській області, що становить 1 157 241 грн. 18 коп.

Згідно з протоколом засідання комітету кредиторів від 27.01.2017 було прийнято та схвалено звіт розпорядника майна та прийнято рішення про звернення до господарського суду Сумської області з клопотанням про визнання боржника ПП НВФ "Авгур-2" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Іваненко Н.О. від якої надійшла згода.

У судовому засіданні представник кредитора не заперечував проти визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором у даній справі арбітражного керуючого Іваненко Н.О.

У відповідності до ст. 27 Закону у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень, зокрема, подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень:

ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону;

ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником;

постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство;

ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

З дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури або введення процедури санації, або затвердження мирової угоди процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна припиняються.

Враховуючи вищевикладене, та той факт, що фінансовий стан боржника є таким, що не дає можливості відновити платоспроможність та у повному обсязі задовольнити вимоги кредиторів, оскільки пасиви боржника перевищують його активи, і погашення вимог кредиторів можливе не інакше як через застосування ліквідаційної процедури відносно боржника, суд дійшов висновку про задоволення клопотання комітету кредиторів та припинення процедури розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна, визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 114 Закону кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Враховуючи той факт, що комітет кредиторів запропонував призначити ліквідатором ПП НВФ "Авгур-2" арбітражного керуючого Іваненко Н.О., яка надала згоду на призначення, господарський суд дійшов висновку про призначення арбітражного керуючого Іваненко Наталії Олександрівни (свідоцтво № 253 від 26.02.2013, адреса: АДРЕСА_1) ліквідатором ПП НВФ "Авгур-2" у справі № 920/975/16.

Відповідно до ст. 38 Закону з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Частинами 3, 4 статті 38 Закону встановлено, що з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити:

найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом;

найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство;

дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Керуючись статтями 26, 27, 38, 114 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ст. ст. 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Процедуру розпорядження майном та повноваження розпорядника майна ПП НВФ "Авгур-2" - припинити.

2. Визнати юридичну особу - приватне підприємство науково-виробничу фірму Авгур-2 (40030, м. Суми, вул. Воскресенська, 6, 40030, код 14022583) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

3.Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Іваненко Наталію Олександрівну (свідоцтво № 253 від 26.02.2013, адреса: АДРЕСА_1).

4.Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про визнання юридичної особи - приватне підприємство науково-виробничу фірму Авгур-2 (40030, м. Суми, вул. Воскресенська, 6, 40030, код 14022583) банкрутом.

5.Зобов'язати ліквідатора виконати ліквідаційну процедуру за результатами якої у відповідності до вимог статті 46 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

7. Копію даної постанови направити кредитору, ліквідатору, банкруту, головному управлінню юстиції у Сумській області, державному реєстратору, органу ДВС.

СУДДЯ В.В. ЯКОВЕНКО

Дата ухвалення рішення30.01.2017
Оприлюднено31.01.2017
Номер документу64368981
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —920/975/16

Ухвала від 12.05.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 27.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 27.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 10.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 16.02.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 31.01.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Постанова від 30.01.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 22.12.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 24.10.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 10.10.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні