Ухвала
від 02.02.2017 по справі 210/2606/16-к
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОСОБА_1

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/2606/16-к

Провадження № 1-кс/210/250/17

"02" лютого 2017 р.

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді: Вікторович Н.Ю.,

за участі секретаря судового засідання: Ширинової К.С.,

прокурора: Зукова Д.Д.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, в порядку ст.107 КПК України, без фіксування судового засідання звукозаписувальним пристроєм, клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юриста 1-го класу ОСОБА_2, винесене в рамках кримінального провадження №12015040000000498 від 27 травня 2015 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.191 ч.3 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

01 лютого 2017 року до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області звернувся прокурор Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юрист 1-го класу ОСОБА_2, із вищевказаним клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів, винесене в рамках кримінального провадження №12015040000000498 від 27 травня 2015 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.191 ч.3 КК України.

Клопотання прокурором вмотивовано тим, що у провадженні СВ Металургійного ВП КВП ГУНП України в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015040000000498 від 27 травня 2015 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.191 ч.3 КК України.

В ході проведення досудового розслідування попередньо встановлено, що невстановлені особи, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, з використанням реквізитів суб'єктів господарювання з ознаками фіктивності, протягом 2013-2015 років, заволоділи грошовими коштами виділеними для закупівлі хімічної продукції та вносили недостовірні відомості до офіційних документів щодо здійснення взаємовідносин з суб'єктами господарювання реального сектору економіки.

В ході подальшого досудового розслідування по вищезазначеному кримінальному провадженню встановлено, що службові особи ТОВ ФОРМАЛІТ (код ЄДРПОУ 34544563) з метою виведення (легалізації) грошових коштів отриманих від суб'єктів господарювання реального сектору економіки, вчиняли удавані правочини, користуючись документальним прикриттям своєї незаконної діяльності за допомогою підприємств, які фактично не здійснювали господарської діяльності. Грошові кошти від удаваних правочинів переводили на р/р №26002000197001 (код валюти 840), №26002000197001 (код валюти 978), №26002000197001 (код валюти 980).

Для повного та неупередженого дослідження всіх обставин і встановлення об'єктивної істини, з метою збору доказової бази, а також встановлення осіб які перераховували та знімали грошові кошти, тобто фізичних осіб, які причетні до скоєння кримінального правопорушення, виникла необхідність в тимчасовому доступі до речей та документів, які знаходяться у віданні Криворізької філії ПАТ АКБ Конкорд , розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Лермонтова, 2а (код ЄДРПОУ 34514392), з можливістю ознайомитись та отримати інформацію у паперовому та оптичному вигляді, за розрахунковим рахунком №26002000197001 (код валюти 840), №26002000197001 (код валюти 978), №26002000197001 (код валюти 980), а саме:

- роздруківок реєстрів платіжних документів, а також роздруківку руху грошових коштів за період з 01 січня 2016 року по 31 січня 2017 року, з відображенням наступних відомостей: дата надходження (перерахування), МФО, номер рахунку, номер платіжного документа, найменування підприємства, код ЄДРПОУ, з зазначенням вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу, місця вчинення банківських операції, реєстраційних справ відправників та одержувачів коштів, яка здійснювала перерахування у вказаний період, номерів рахунків, призначення платежу, на паперовому та оптичних носіях;

- документів, що стали підставою для видачі готівкових грошових коштів з рахунків (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів тощо) за період з 01 січня 2016 року по 31 січня 2017 року.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що інформація з вказаного розрахункового рахунку в банківській установі Криворізькій філії ПАТ АКБ Конкорд має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, і необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаного рахунку та надати можливість отримання інформації щодо руху грошових коштів, який перебуває у володінні Криворізької філії ПАТ АКБ Конкорд , розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Лермонтова, 2а, (код ЄДРПОУ 34514392) клієнта банківської установи ТОВ ФОРМАЛІТ (код ЄДРПОУ 34544563), місцезнаходження юридичної особи: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Домобудівна, 21, з метою встановлення осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення та, виконання завдань кримінального провадження щодо повного та неупередженого досудового розслідування, прокурор просив клопотання задовольнити.

Згідно ст.132 ч.2 КПК України, клопотання подано до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Відповідно до ст.107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних заходів не здійснювалась.

Клопотання розглядається в порядку ст.163 ч.2 КПК України.

Присутній у судовому засіданні прокурор надав пояснення в обґрунтування клопотання, підтримав його у повному обсязі з підстав та мотивів викладених у ньому, та просив суд його задовольнити.

Повно, всебічно та об'єктивно дослідивши матеріали клопотання та додані до нього додатки, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя приходить до висновку, що заявлене клопотання є таким, що підлягає задоволенню з урахуванням наступного.

Тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується з метою дієвості цього провадження (ст.131 КПК України). Згідно зі ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст.163 ч.5 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Значення документів та речей, вказаних у клопотанні, для встановлення обставин у кримінальному провадженні насамперед полягає в тому, що вони містять важливу доказову базу про осіб причетних до документування фінансово-господарських операцій, також для отримання доказу їх причетності до складання і підпису документів. Їх значимість також пов'язана з специфікою розслідування кримінальних правопорушень про злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, оскільки без дослідження певного ряду документів, в тому числі тих до яких планується отримати дозвіл на тимчасовий доступ, проведення їх відповідного аналізу, не можливо прийняти відповідне законне процесуальне рішення та зробити висновок про наявність в діях певної особи ознак кримінального правопорушення.

Згідно зі ст.163 ч.6 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

При цьому, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю (ст.162 ч.1 п.5 КПК України).

Враховуючи те, що інформація, яка знаходиться в Криворізькій філії ПАТ АКБ Конкорд , розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Лермонтова, 2а, (код ЄДРПОУ 34514392) відповідно до ст.162 ч.1 п.5 КПК України, становить охоронювану законом таємницю, вважаю, що прокурор, згідно ст.163 ч.6 КПК України, довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в вищезазначених речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що інформація яка знаходиться в Криворізькій філії ПАТ АКБ Конкорд , розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Лермонтова, 2а, (код ЄДРПОУ 34514392), має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, вислухавши думку прокурора, дослідивши витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015040000000489, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.191 ч.3 КК України, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація перебуває у володінні Криворізької філії ПАТ АКБ Конкорд , розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Лермонтова, 2а, (код ЄДРПОУ 34514392), та сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; містить охоронювану законом банківську таємницю, ці відомості можуть бути використані як докази, іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст.110, 131, 159-164, 309, 369-372 та 395 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юриста 1-го класу ОСОБА_2, винесене в рамках кримінального провадження №12015040000000498 від 27 травня 2015 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.191 ч.3 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів, - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у віданні Криворізької філії ПАТ АКБ Конкорд , розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Лермонтова, 2а, (код ЄДРПОУ 34514392) ТОВ ФОРМАЛІТ (код ЄДРПОУ 34544563), місцезнаходження юридичної особи: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Домобудівна, 21, що містять банківську таємницю, а саме виписок про рух грошових коштів по рахунку №26002000197001 (код валюти 840), №26002000197001 (код валюти 978), №26002000197001 (код валюти 980), що належать ТОВ ФОРМАЛІТ (код ЄДРПОУ 34544563), за весь період існування рахунку по день постановлення ухвали на паперових та електронних носіях (із зазначенням дати надходженні грошових коштів, призначення платежу, з якого рахунку надійшли кошти, назва підприємства від якого надійшли грошові кошти, код ЄДРПОУ підприємства, дату списання коштів з рахунку, сума коштів, призначення платежу, на який рахунок перераховано грошові кошти, назву підприємства куди перераховані грошові кошти, код ЄДРПОУ підприємства).

Право тимчасового доступу надати прокурору Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристу 1-го класу ОСОБА_2, та/або за його дорученням слідчому СВ Металургійного відділення поліції КВП ГУНП в Дніпропетровській області, який здійснює досудове розслідування, слідчим, які перебувають у групі.

Надати розпорядження відповідним посадовим особам Криворізької філії ПАТ АКБ Конкорд , розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Лермонтова, 2а, (код ЄДРПОУ 34514392), забезпечити тимчасовий доступ до вказаних речей і документів прокурору Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристу 1-го класу ОСОБА_2, та/або за його дорученням слідчому СВ Металургійного відділення поліції КВП ГУНП в Дніпропетровській області, який здійснює досудове розслідування, слідчим, які перебувають у групі.

Строк дії даної ували, - до 03 березня 2017 року включно.

Невиконання даної ухвали з боку осіб, яким надано розпорядження, зазначене в ухвалі, тягне за собою наслідки, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності, яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, які не визначені ст.309 ч.1 п.10 КПК України, винесена під час досудового розслідування окремому оскарження не підлягає, однак заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: Н. Ю. Вікторович

Дата ухвалення рішення02.02.2017
Оприлюднено07.02.2017
Номер документу64496035
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —210/2606/16-к

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 05.04.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 05.04.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 03.03.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Кленцарь В. Б.

Ухвала від 03.02.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Кленцарь В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні