Ухвала
від 26.01.2017 по справі 607/9490/16-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26.01.2017 Справа №607/9490/16-к

Провадження № 1-кс/607/522/2017

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Грицай К.М., при секретарі судового засідання Григорусь О.М., за участю старшого слідчого слідчого відділу прокуратури Тернопільської області Бучковського Л.П.., розглянувши в судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого слідчого відділу прокуратури Тернопільської області Бучковського Л.П., погоджене прокурора прокуратури Тернопільської області Самойлова П.Г., про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий слідчого відділу прокуратури Тернопільської області Бучковський Л.П., за погодженням прокурора прокуратури Тернопільської області Самойлова П.Г., в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12016210000000136 від 26.07.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч. 4 ст. 358 КК України, звернувся до слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Комунального підприємства "Монастирське комунальне лісогосподарське підприємство", ЄДРПОУ 25343712, (фактична та юридична адреса 48300, Тернопільська обл., Монастириський район, місто Монастириська, вул. Шевченка, будинок 146) за період з 01.01.2015 р. по 31.12.2016 р.

В судовому засіданні старший слідчий слідчого відділу прокуратури Тернопільської області Бучковський Л.П. клопотання підтримав та просить його задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Заслухавши думку слідчого, вивчивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

В провадженні слідчого відділу прокуратури Тернопільської області перебуває кримінальне провадження №12016210000000136 від 26.07.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч. 4 ст. 358 КК України за фактом розтрати посадовими особами ДП Бережанирайагроліс лісових ресурсів та використанні завідомо підроблених документів.

В ході проведеного досудового розслідування встановлено, що 05.07.2016 ФОП ОСОБА_3 через агента митного оформлення ОСОБА_4 до відділу митного оформлення №1 митного поста Тернопіль-центральний Тернопільської митниці ДФС подано документи для митного оформлення експорту пиломатеріалів, серед яких знаходився сертифікат про проходження лісоматеріалів та виготовлених із них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, серія ТР №044202 від 04.07.2016, у який внесено неправдиві відомості щодо походження партії лісо продукції, що експортується.

Крім цього, службові особи Бережанського районного державного агропромислового підприємства Бережанирайагроліс , зловживаючи службовим становищем допустили розтрату ввірених їм лісових ресурсів на загальну суму понад 2 млн. гривень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2015 - поточного періоду 2016 року майстер Підгаєцького лісництва ДП Бережанське ЛМГ ОСОБА_5, маючи доступ до лісових ресурсів, оформив фізичними особами-підприємцями своїх родичів та знайомих, а саме ОСОБА_3, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, через яких в подальшому на підставі фіктивних документів щодо походження деревини, одержаних за посередництва ОСОБА_12 в посадових осіб КЛП Монастириськрайагроліс ОСОБА_13 та ОСОБА_14, TOB Будцентр Прикарпаття , ТзОВ Ягідка , ТзОВ ТГ ЛІСКИ , ФОП ОСОБА_16, та ФОП ОСОБА_19,експортував лісопродукцію, вироблену із незаконно зрубаної деревини, яку фактично придбав у Державною лісопромислового підприємства Бережанирайагроліс , ДП Бережанське лісопромислове господарство , ДП Бучацьке лісове господарство та Підгаєцьке районне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство Підгайцірайагроліс в тому числі їх структурних підрозділів.

В подальшому лісопродукцію поставлено на деревообробний цех, який знаходиться за адресою с. Мирне вул. Центральна, 143 В Підгаєцького району Тернопільської області, де розпилено та відвантажено на TOB Будцентр Прикарпаття в м. Калуш, вул.Козоріса, 2 а Івано-Франківцької області. Коли готова лісопродукція знаходилась у TOB Будцентр Прикарпаття СПД ОСОБА_17 підшуковував покупців за межами території України та готував проекти договорів, які після цього електронною поштою надсилав на адресу власника деревообробного цеху в с. Мирне Підгаєцького району ОСОБА_18 - дружини майстра Підгаєцького лісництва ДП Бережанське ЛМГ , яка безпосередньо підписувала вищевказані договори із покупцями.

Окрім того, в ході проведеного досудового розслідування встановлено, що впродовж 2015 - поточного років суб'єкти підприємницької діяльності на підставі одержаних від посадових осіб КЛП Монастириськрайагроліс фіктивних документів щодо походження деревини, одержували дозвільні документи для експорту лісопродукції за кордон та її експортували.

Відповідно до ч.2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 2 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні , яким визначений порядок призначення ревізій, головними завданнями органу державного фінансового контролю є: здійснення державного фінансового контролю за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, правильністю визначення потреби в бюджетних коштах та взяттям зобов'язань, ефективним використанням коштів і майна, станом і достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності у міністерствах та інших органах виконавчої влади, державних фондах, фондах загальнообов'язкового державного соціального страхування, бюджетних установах і суб'єктах господарювання державного сектору економіки, а також на підприємствах, в установах та організаціях, які отримують (отримували у періоді, який перевіряється) кошти з бюджетів усіх рівнів, державних фондів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування або використовують (використовували у періоді, який перевіряється) державне чи комунальне майно (далі - підконтрольні установи), за дотриманням бюджетного законодавства, дотриманням законодавства про державні закупівлі, діяльністю суб'єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені законодавством до підконтрольних установ, за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні.

Відповідно до п.5 ч.5 ст. 11 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні Позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал. Позапланові виїзні ревізії суб'єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні. Орган або особа, що ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п'ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Враховуючи, що матеріалами кримінального провадження доведено, що існують обставини, які свідчать, що вчинено кримінальне правопорушення та порушено Закони України підконтрольною органу державного фінансового контролю установою, враховуючи звернення слідчого, яке погоджене прокурором про прохання доручити проведення ревізії, враховуючи характер розслідуваного кримінального правопорушення, для проведення повного, всебічного та об'єктивного досудового розслідування необхідні спеціальні знання в галузі бухгалтерського обліку та аудиту, з метою встановлення чи спростування того, що було вчинене кримінальне правопорушення та дослідження інших обставин, що мають значення, іншими засобами встановити вказані обставини не представляється можливим, а тому слідчий суддя приходить до переконання, що необхідно надати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 2, 11 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні , ст.ст. 40, 93, 107, 110, 309 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії Комунального підприємства "Монастирське комунальне лісогосподарське підприємство", ЄДРПОУ 25343712, (фактична та юридична адреса 48300, Тернопільська обл., Монастириський район, місто Монастириська, вул. Шевченка, будинок 146) за період з 01.01.2015 р. по 31.12.2016 р.

Проведення ревізії доручити працівникам Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області протягом 15 робочих днів з 30.01.2017 р. по 17.02.2017 р. включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського

міськрайонного суду Тернопільської області /підпис/ К.М. Грицай

Копія вірна з оригіналом:

Слідчий суддя Тернопільського

міськрайонного суду Тернопільської області К.М. Грицай

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення26.01.2017
Оприлюднено07.02.2017
Номер документу64508239
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/9490/16-к

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 03.05.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 27.03.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 27.03.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 27.03.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 20.02.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 27.12.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні