Ухвала
від 11.01.2017 по справі 147/1445/16-ц
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/1445/16-ц

Провадження № 2/147/203/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.01.2017 року смт Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючий суддя: Костюк Г.М.,

секретар: Кучер І.В.,

з участю позивача: ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Тростянець цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного підприємства Тростянецька центральна районна аптека про стягнення заборгованості по заробітній платі та компенсаційних виплат ,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться зазначена цивільна справа.

В судовому засіданні позивач підтримала позовні вимоги та зазначила, що станом на день розгляду справи заробітна плата їй не виплачена, отримати довідку про заборговану заробітну не має можливості у зв'язку з відмовою в її наданні відповідачем. Просила витребувати у ПАТ Тростянецька центральна районна аптека докази, які підтверджують факт наявності заборгованості по заробітній платі.

Представник відповідача ПАТ Тростянецька центральна районна аптека в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Дослідивши матеріали справи, зважаючи на право позивача розпорядитися своїми процесуальними правами, суд приходить до висновку, що клопотання позивача підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст. 137 ЦПК України у випадку, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Згідно з ч. 4 ст. 10 ЦПК України суд сприяє всебічному і повному з'ясуванню обставин справи: роз'яснює особам, які беруть участь у справі, їх права та обов'язки, попереджує про наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим кодексом.

Відповідно до ст. 57 ЦПК України доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їхніх представників, допитаних як свідків, показань свідків, письмових доказів, речових доказів, зокрема звуко- і відеозаписів, висновків експертів.

Таким чином, для об'єктивного вирішення справи, оцінки всіх належних доказів та доводів сторін щодо предмету спору необхідна довідка про заборговану та невиплачену заробітну плату ОСОБА_1

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 31, 137, 168, 208-210 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача задовольнити.

Витребувати у ПАТ Тростянецька центральна районна аптека довідку про заборговану та невиплачену заробітну плату ОСОБА_1.

Строк виконання ухвали встановити у п'ять днів з дня отримання її копії.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або в установлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причини протягом п'яти днів з дня отримання ухвали суду.

Відповідно до п.5 ст. 137 ЦПК України за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановленому законом порядку.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включається до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

СудТростянецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення11.01.2017
Оприлюднено13.02.2017
Номер документу64597272
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —147/1445/16-ц

Рішення від 12.05.2017

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Волошин І. А.

Ухвала від 08.02.2017

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Костюк Г. М.

Ухвала від 11.01.2017

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Костюк Г. М.

Ухвала від 16.12.2016

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Костюк Г. М.

Ухвала від 01.12.2016

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Костюк Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні