Ухвала
від 07.02.2017 по справі 925/46/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"07" лютого 2017 р. Справа № 925/46/17

Господарський суд Черкаської області в складі судді Дорошенка М.В. за участю прокурора відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_1, представника відповідача ОСОБА_2, із секретарем судового засідання Биченком М.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси справу за позовом заступника керівника Смілянської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Чигиринської районної ради до публічного акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Черкської філії ПАТ "Укртелеком" за участю третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації та Вершацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області про визнання недійсним договору та повернення приміщень,

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Смілянської місцевої прокуратури звернувся до Господарського суду Черкаської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Чигиринської районної ради до публічного акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Черкської філії ПАТ "Укртелеком" про:

визнання недійсним договору оренди нерухомого майна від 02.03.2015 №16/981, укладеного між Вершацькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області і публічним акціонерним товариством "Укртелеком" та погодженого з відділом освіти Чигиринської районної державної адміністрації і затвердженого Чигиринською районною радою;

зобов'язання публічного акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Черкської філії ПАТ "Укртелеком" повернути орендоване приміщення Вершацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області, що знаходиться за адресою: вул. Стежка, 26, с. Вершаці, Чигиринський район, Черкаська область, 20943.

Ухвалою від 06.01.2017 Господарський суд Черкаської області прийняв позовну заяву заступника керівника Смілянської місцевої прокуратури до розгляду, порушив провадження у цій справі, призначив її до розгляду в судовому засіданні на 11 год. 30 хв. 07.02.2017 у приміщенні Господарського суду Черкаської області та з ініціативи прокурора залучив до участі у справі третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - відділ освіти Чигиринської районної державної адміністрації та Вершацьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області.

Прокурор, сторони та треті особи були належним чином повідомлені господарським судом про дату, час і місце засідання суду, призначеного ухвалою від 06.01.2017 на 11 год. 30 хв. 07.02.2017, проте представники позивача та третіх осіб у це судове засідання не з'явилися. Натомість позивач і треті особи заявили письмові клопотання про розгляд справи без участі їх представників.

У судовому засіданні, яке відбулося 07.02.2017 за участю прокурора та представника відповідача, останній заявив письмове клопотання про залучення до участі у справі як інших відповідачів (співвідповідачів) - Вершацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області та відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації з огляду на те, що перша є стороною спірного договору, а з другим погоджувалося укладення цього договору.

Відповідно до ч. 1 ст. 24 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за наявністю достатніх підстав має право до прийняття рішення залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціативою до участі у справі іншого відповідача. Про залучення іншого відповідача виноситься ухвала і розгляд справи починається заново.

Спірний договір передбачає права і обов'язки його сторін: Вершацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області і публічного акціонерного товариства "Укртелеком", тому рішення з даного спору буде стосуватися безпосередніх прав і обов'язків вказаних юридичних осіб, що виникли між ними із спірного договору, а це є достатньою підставою для залучення до участі у справі, крім публічного акціонерного товариства "Укртелеком", ще й Вершацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області як іншого відповідача.

Відділ освіти Чигиринської районної державної адміністрації не є стороною спірного договору. Ніяких прав і обов'язків для відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації зі спірного договору не виникло, тому рішення з цього спору не буде стосуватися його безпосередніх прав та обов'язків, але може вплинути на його права та обов'язки щодо однієї із сторін спору, що відповідно до ч. 1 ст. 27 Господарського процесуального кодексу України є підставою для залучення відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації до участі у справі як третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів, що й було зроблено ухвалою господарського суду від 06.01.2017.

За таких обставин клопотання представника публічного акціонерного товариства "Укртелеком" про залучення до участі у справі як інших відповідачів - Вершацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області та відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації підлягає задоволенню лише стосовно Вершацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області.

У судовому засіданні також виникла необхідність у витребуванні від прокурора додаткових письмових пояснень з приводу доводів представника публічного акціонерного товариства "Укртелеком", приведених ним у відзиві на позов в обґрунтування заперечень проти позовних вимог.

Згідно з п. 3 та п. 4 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України необхідність витребування нових доказів та залучення до участі в справі іншого відповідача є підставою для відкладення розгляду справи.

Отже, наразі слід залучити Вершацьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області до участі у справі як іншого відповідача, витребувати від прокурора згадувані вище додаткові пояснення, а розгляд справи відкласти на інший день.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст., 24, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Черкаської області

УХВАЛИВ:

Клопотання представника публічного акціонерного товариства "Укртелеком" про залучення до участі у справі як інших відповідачів - Вершацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області та відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації задовольнити частково.

Залучити до участі у справі як іншого відповідача - Вершацьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області

Розгляд справи відкласти на 10 год. 30 хв. 28 лютого 2017 року в приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: бул. Шевченка, 307, м. Черкаси, 18005.

Визнати явку для участі у засіданні суду прокурора, представників позивача і обох відповідачів - обов'язковою, а представника третьої особи - на його розсуд.

Витребувати від прокурора додаткові письмові пояснення з приводу доводів представника публічного акціонерного товариства "Укртелеком", приведених ним у відзиві на позов в обґрунтування заперечень проти позовних вимог.

Запропонувати Вершацькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області до дня судового засідання подати до Господарського суду Черкаської області відзиви на позов і докази на підтвердження заперечень проти позову.

Ця ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Дорошенко

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення07.02.2017
Оприлюднено16.02.2017
Номер документу64679938
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/46/17

Ухвала від 21.03.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 28.02.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 07.02.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 06.01.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні