Ухвала
від 21.03.2017 по справі 925/46/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"21" березня 2017 р. Справа № 925/46/17

Господарський суд Черкаської області в складі судді Дорошенка М.В. за участю прокурора відділу прокуратури Черкаської області Бутар В.С., представника першого відповідача Суденко С.П., представника другого відповідача Горбенко Д.О. із секретарем судового засідання Биченком М.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси справу за позовом заступника керівника Смілянської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Чигиринської районної ради до публічного акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Черкської філії ПАТ "Укртелеком" та до Вершацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації про визнання недійсним договору та повернення приміщень,

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Смілянської місцевої прокуратури звернувся до Господарського суду Черкаської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Чигиринської районної ради до публічного акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Черкської філії ПАТ "Укртелеком" з вимогами про:

визнання недійсним договору оренди нерухомого майна від 02.03.2015 №16/981, укладеного між Вершацькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області і публічним акціонерним товариством "Укртелеком";

зобов'язання публічного акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Черкської філії ПАТ "Укртелеком" повернути орендоване приміщення Вершацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області, що знаходиться за адресою: с. Вершаці, вул. Стежка, 26, Чигиринський район, Черкаська область.

Ухвалою від 06.01.2017 Господарський суд Черкаської області прийняв позовну заяву заступника керівника Смілянської місцевої прокуратури до розгляду, порушив провадження у цій справі, призначив її до розгляду в судовому засіданні на 11 год. 30 хв. 07.02.2017 у приміщенні Господарського суду Черкаської області та з ініціативи прокурора залучив до участі у справі третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - відділ освіти Чигиринської районної державної адміністрації та Вершацьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області.

Ухвалою від 07.02.2017 Господарський суд Черкаської області за клопотанням представника публічного акціонерного товариства "Укртелеком" залучив до участі у справі Вершацьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області як іншого відповідача і відклав розгляд справи на 10 годину 30 хвилин 28.02.2017 2017 у приміщенні Господарського суду Черкаської області.

Ухвалою від 28.02.2017 Господарський суд Черкаської області відклав розгляд справи на 11 годину 21.03.2017 у приміщенні Господарського суду Черкаської області.

21 березня 2017 року публічне акціонерне товариство "Укртелеком" в особі Черкської філії ПАТ "Укртелеком" подало до господарського суду заяву про затвердження укладеної у цій справі між позивачем - Чигиринською районною радою, першим відповідачем - публічним акціонерним товариством "Укртелеком" в особі Черкської філії ПАТ "Укртелеком" та другим відповідачем - Вершацькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області мирової угоди та саму мирову угоду наступного змісту:

"Чигиринська районна рада в особі голови Районної ради Алєксєєвець В. І., що діє на підставі ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", надалі - Позивач, - з однієї сторони, Публічне акціонерне товариство "Укртелеком" в особі Черкаської філії ПАТ "Укртелеком" в особі представника Суденко Світлани Петрівни, що діє на підставі довіреності, надалі - Відповідач 1, та Вершацька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради в особі представника Горбенко Діни Олександрівни, що діє на підставі довіреності, надалі - Відповідач 2, з іншої сторони, а всі разом надалі - Сторони, з метою врегулювання спору про звільненні орендованих нежитлових приміщень, домовились про наступне:

1.Предметом цієї мирової угоди є досягнення згоди між Сторонами в процесі розгляду справи у суді.

2. Позивач і Відповідач 2 укладанням цієї мирової угоди надають право Відповідачу 1 перебувати у нежитловому приміщенні Вершацької загальноосвітньої школи площею 16,35 кв.м, яке розташоване за адресою с Вершаці, вул. Стежка, 8 для розміщення автоматичної телефонної станції (далі - АТС) в термін до 20.06.2017 року.

3. Відповідач 1 зобов'язується звільнити орендоване нежитлове приміщення за адресою с Вершаці, вул. Стежка, 8 в термін до 20.06.2017 року.

4. Відповідач 1 та Відповідач 2 зобов'язуються розірвати договір оренди від 02 березня 2015 року № 16/981 у зазначений строк.

5. Позивач і Відповідач 2, укладанням цієї мирової угоди, сприяє Відповідачу 1 у пошуку іншого підходящого нежитлового приміщення для перенесення АТС в термін, визначений цією мировою угодою:

6. Відповідач 1 зобов'язується сплачувати всі платежі, пов'язані з орендою приміщення та передбачені договором оренди нерухомого майна від 02 березня 2015 року №16/981 за весь період фактичного перебування у орендованому приміщенні.

7. Сторони підтверджують, що викладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

8. Умови цієї мирової угоди розповсюджуються на правовідносини сторін, що виникли з договору оренди №16/981 від 02 березня 2015 року, укладеного між Вершацькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради і Публічним акціонерним товариством "Укртелеком" в особі Черкаської філії ПАТ "Укртелеком", та не розповсюджуються на інші договори і угоди, які були укладені між сторонами, а також на договори і угоди, які можуть бути укладені між сторонами в майбутньому.

9. Ця Мирова Угода набирає чинності з моменту погодження її умов сторонами та винесення ухвали Господарським судом Черкаської області про затвердження мирової угоди.

11. Виконання ухвали суду про затвердження мирової угоди здійснюється відповідно до Господарського процесуального кодексу України.

12. Наслідки укладення Мирової угоди Сторонам зрозумілі.

Підписи та реквізити сторін

Позивач: Чигиринська районна рада Черкаської області

20901, Черкаська область, місто Чигирин, вулиця Богдана Хмельницького, 26, код ЄДРПОУ 25213487

Алєксєєвець В.І.

Відповідач 1: Публічне акціонерне товариство "Укртелеком" (код ЄДРПОУ 21560766) в особі Черкаської філії ПАТ "Укртелеком", 18001, місто Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 34, код ЄДРПОУ 01181877

Суденко С.П.

Відповідач 2: Вершацька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області, 20943, Черкаська область, Чигиринський район, село Вершаці, вулиця Стежка, 26, код ЄДРПОУ 26322824

Горбенко Д.О."

Відповідно до ст. 78 Господарського процесуального кодексу України умови мирової угоди сторін викладаються в адресованих господарському суду письмових заявах, що долучаються до справи. Ці заяви підписуються відповідно позивачем, відповідачем чи обома сторонами. До затвердження мирової угоди сторін господарський суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи є повноваження на вчинення цих дій у представників сторін. Мирова угода може стосуватися лише прав і обов'язків сторін щодо предмету позову. Про затвердження мирової угоди сторін господарський суд виносить ухвалу, якою одночасно припиняє провадження у справі.

Укладена сторонами мирова угода, яку вони виклали у письмовій формі, підписали і подали на затвердження до Господарського суду Черкаської області, стосується лише прав і обов'язків сторін щодо предмету позову, не суперечить законодавству, не порушує права і охоронювані законом інтереси інших осіб.

Прокурор проти затвердження господарським судом укладеної між позивачем і відповідачами мирової угоди не заперечив.

Наслідки укладення сторонами мирової угоди господарський суд роз'яснив представникам сторін та прокурору у судовому засіданні.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена господарським судом.

Таким чином, укладена сторонами мирова угода підлягає затвердженню господарським судом, а провадження у справі - припиненню.

У судовому засіданні, яке відбулося 21.03.2017, прокурор заявив письмове клопотання про повернення сплаченого прокуратурою Черкаської області за платіжним дорученням від 29.12.2016 № 2077 за подання позову судового збору в сумі 2756 грн. 00 коп.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв'язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Отже, відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачений прокуратурою Черкаської області за подання позовної заяви судовий збір за платіжним дорученням від 29.12.2016 №2077 у сумі 2756 грн. 00 коп. підлягає поверненню платнику.

За таких обставин клопотання прокурора про повернення сплаченого прокуратурою Черкаської області судового збору підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 78, п. 7 ч. 1 ст. 80, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" Господарський суд Черкаської області

УХВАЛИВ:

Затвердити укладену між позивачем - Чигиринською районною радою Черкаської області (20901, Черкаська область, м. Чигирин, вул. Богдана Хмельницького, 26, код ЄДРПОУ 25213487), першим відповідачем - публічним акціонерним товариством „Укртелеком" в особі Черкаської філії ПАТ „Укртелеком" (18001, м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 34, код ЄДРПОУ 01181877) та другим відповідачем - Вершацькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області (20943, Черкаська область, Чигиринський район, село Вершаці, вулиця Стежка, 26, код ЄДРПОУ 26322824) мирову угоду у цій справі наступного змісту:

"Чигиринська районна рада в особі голови Районної ради Алєксєєвець В. І., що діє на підставі ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", надалі - Позивач, - з однієї сторони, Публічне акціонерне товариство "Укртелеком" в особі Черкаської філії ПАТ "Укртелеком" в особі представника Суденко Світлани Петрівни, що діє на підставі довіреності, надалі - Відповідач 1, та Вершацька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради в особі представника Горбенко Діни Олександрівни, що діє на підставі довіреності, надалі - Відповідач 2, з іншої сторони, а всі разом надалі - Сторони, з метою врегулювання спору про звільненні орендованих нежитлових приміщень, домовились про наступне:

1.Предметом цієї мирової угоди є досягнення згоди між Сторонами в процесі розгляду справи у суді.

2. Позивач і Відповідач 2 укладанням цієї мирової угоди надають право Відповідачу 1 перебувати у нежитловому приміщенні Вершацької загальноосвітньої школи площею 16,35 кв.м, яке розташоване за адресою с Вершаці, вул. Стежка, 8 для розміщення автоматичної телефонної станції (далі - АТС) в термін до 20.06.2017 року.

3. Відповідач 1 зобов'язується звільнити орендоване нежитлове приміщення за адресою с Вершаці, вул. Стежка, 8 в термін до 20.06.2017 року.

4. Відповідач 1 та Відповідач 2 зобов'язуються розірвати договір оренди від 02 березня 2015 року № 16/981 у зазначений строк.

5. Позивач і Відповідач 2, укладанням цієї мирової угоди, сприяє Відповідачу 1 у пошуку іншого підходящого нежитлового приміщення для перенесення АТС в термін, визначений цією мировою угодою:

6. Відповідач 1 зобов'язується сплачувати всі платежі, пов'язані з орендою приміщення та передбачені договором оренди нерухомого майна від 02 березня 2015 року №16/981 за весь період фактичного перебування у орендованому приміщенні.

7. Сторони підтверджують, що викладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

8. Умови цієї мирової угоди розповсюджуються на правовідносини сторін, що виникли з договору оренди №16/981 від 02 березня 2015 року, укладеного між Вершацькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради і Публічним акціонерним товариством "Укртелеком" в особі Черкаської філії ПАТ "Укртелеком", та не розповсюджуються на інші договори і угоди, які були укладені між сторонами, а також на договори і угоди, які можуть бути укладені між сторонами в майбутньому.

9. Ця Мирова Угода набирає чинності з моменту погодження її умов сторонами та винесення ухвали Господарським судом Черкаської області про затвердження мирової угоди.

11. Виконання ухвали суду про затвердження мирової угоди здійснюється відповідно до Господарського процесуального кодексу України.

12. Наслідки укладення Мирової угоди Сторонам зрозумілі.

Підписи та реквізити сторін

Позивач: Чигиринська районна рада Черкаської області

20901, Черкаська область, місто Чигирин, вулиця Богдана Хмельницького, 26, код ЄДРПОУ 25213487

Алєксєєвець В.І.

Відповідач 1: Публічне акціонерне товариство "Укртелеком" (код ЄДРПОУ 21560766) в особі Черкаської філії ПАТ "Укртелеком", 18001, місто Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 34, код ЄДРПОУ 01181877

Суденко С.П.

Відповідач 2: Вершацька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Чигиринської районної ради Черкаської області, 20943, Черкаська область, Чигиринський район, село Вершаці, вулиця Стежка, 26, код ЄДРПОУ 26322824

Горбенко Д.О."

Провадження у справі припинити.

Клопотання прокурора про повернення сплаченого прокуратурою Черкаської області судового збору задовольнити.

Повернути прокуратурі Черкаської області (18000, м. Черкаси, бул. Шевченка, 286, код ЄДРПОУ 02911119) із Державного бюджету України сплачений за платіжним дорученням від 29.12.2016 № 2077 судовий збір в сумі 2756 (дві тисячі сімсот п'ятдесят шість ) грн. 00 коп.

Ця ухвала може бути оскаржена.

Суддя М. В. Дорошенко

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення21.03.2017
Оприлюднено28.03.2017
Номер документу65491292
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/46/17

Ухвала від 21.03.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 28.02.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 07.02.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 06.01.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні