Ухвала
від 22.02.2017 по справі 908/2454/16
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

пр. Науки, 5, м. Харків, 61022, тел. (057) 702-00-72

е-mail: inbox@dna.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

22.02.2017 справа № 908/2454/16

Донецький апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: суддів:Скакун О.А., Татенко В.М. , Ломовцева Н.В. , за участю представників сторін: від позивача: від відповідача: від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_4 за дов. № 2443/16 від 11.11.20116, не з'явився, ОСОБА_5 за дов. № 127 від 23.12.2016, не з'явився, розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Златобанк", м. Київ, на рішення Господарського суду Запорізької області від 16.11.2016 у справі№ 908/2454/16 (суддя Колодій Н.А.) за позовомПублічного акціонерного товариства "Радикал Банк", с. Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, до за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачаФізичної особи - підприємця ОСОБА_6, м. Запоріжжя, Публічного акціонерного товариства "Златобанк", м. Київ, ОСОБА_7, м. Запоріжжя, проусунення перешкод у користуванні та розпорядженні майном

В С Т А Н О В И В :

Публічне акціонерне товариство "Златобанк" звернулося до Донецького апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою на рішення Господарського суду Запорізької області від 16.11.2016 у справі № 908/2454/16.

Ухвалою Донецького апеляційного господарського суду від 24.01.2017 апеляційну скаргу було прийнято до провадження та призначено до розгляду на 22.02.2017 об 11:00.

Відповідно до ухвали Донецького апеляційного господарського суду від 17.02.2017 забезпечено участь представників Публічного акціонерного товариства "Радикал Банк" та Публічного акціонерного товариства "Златобанк" у режимі відеоконференції.

Представник Публічного акціонерного товариства "Златобанк" у судовому засіданні підтримав доводи і заперечення, викладені в апеляційній скарзі, та просить її задовольнити, а рішення суду першої інстанції скасувати.

Представник Публічного акціонерного товариства "Радикал Банк" у судовому засіданні також висловився на підтримку апеляційної скарги та просить скасувати рішення місцевого господарського суду й ухвалити нове, яким позовні вимоги задовольнити у повному обсязі.

Представники Фізичної особи - підприємця ОСОБА_6 та ОСОБА_7 в судове засідання не з'явилися, хоча про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

При цьому до Донецького апеляційного господарського суду вони направили письмові пояснення, в яких просять рішення Господарського суду Запорізької області від 16.11.2016 у справі № 908/2454/16 залишити без змін, а апеляційну скаргу - без задоволення.

При розгляді справи в суді першої інстанції в обґрунтування заявлених позовних вимог представник позивача надав належним чином засвідчену копію Договору суборенди нерухомого майна від 14.04.2015, укладений між Публічним акціонерним товариством "Радикал банк" та Фізичною особою - підприємцем ОСОБА_6

Зі змісту цього договору вбачається, що приміщення, яке передається в суборенду, належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю "Шлях", а Фізична особа - підприємець ОСОБА_6 користується зазначеним приміщенням на підставі Договору оренди від 20.05.2014.

Вивчивши матеріали справи та заслухавши пояснення представників Публічного акціонерного товариства "Радикал Банк" та Публічного акціонерного товариства "Златобанк", колегія суддів вважає, що ухвалення рішення в цій справі може вплинути на права та обов'язки Товариства з обмеженою відповідальністю "Шлях" щодо сторін як власника спірного приміщення.

Відповідно до статті 27 ГПК України за клопотанням сторони до участі у справі може бути залучено третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін.

За приписами статті 99 ГПК України апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції, включаючи право залучати до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Таким чином, колегія суддів вважає за необхідне залучити Товариство з обмеженою відповідальністю "Шлях" до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Колегія суддів Донецького апеляційного господарського суду, ураховуючи необхідність залучення до участі у справі третьої особи та витребування додаткових документів, з метою повного та всебічного дослідження обставин справи в їх сукупності дійшла висновку про необхідність відкладення розгляду справи.

Керуючись статями 27, 43, 77, 86, 99, 101 ГПК України, Донецький апеляційний господарський суд -

У Х В А Л И В :

Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю "Шлях" (код ЄДРПОУ 23789160) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Розгляд апеляційної скарги відкласти на 09.03.2017 о 14:00. Судове засідання відбудеться за адресою: м. Харків, пр. Науки, 5, перший поверх, зал судових засідань № 3.

Зобов'язати Публічне акціонерне товариство "Радикал Банк", м. Київ, направити на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Шлях" (72030, Запорізька область, Михайлівський район, с. Тимошівка, вул. Шкільна, 2) копію позовної заяви з додатками; докази їх надсилання надати Донецькому апеляційному господарському суду до дня судового засідання.

Зобов'язати Публічне акціонерне товариство "Златобанк" направити на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Шлях" (72030, Запорізька область, Михайлівський район, с. Тимошівка, вул. Шкільна, 2) копію апеляційної скарги з додатками, а також оскаржуване рішення місцевого господарського суду; докази їх надсилання надати Донецькому апеляційному господарському суду до дня судового засідання.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Шлях" направити до Донецького апеляційного господарського суду уповноваженого представники для ознайомлення з матеріалами справи та надати відповідні письмові пояснення щодо суті заявлених позовних вимог.

Зобов'язати Публічне акціонерне товариство "Радикал Банк", Фізичну особу - підприємця ОСОБА_6 та Товариство з обмеженою відповідальністю "Шлях" до дня судового засідання надати оригінал та належним чином засвідчену копію Договору оренди нерухомого майна (нежитлового приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_1) від 20.05.2014.

Зобов'язати Публічне акціонерне товариство "Радикал Банк" до дня судового засідання надати письмові пояснення та докази на їх обґрунтування щодо того, у чому саме полягають перешкоди, яких зазнає позивач у користуванні спірним рухомим та нерухомим майном.

Зобов'язати Фізичну особу - підприємця ОСОБА_6 до дня судового засідання надати письмові пояснення та докази на їх обґрунтування щодо того, чи наявні перешкоди у користування позивачем спірним рухомим та нерухомим майном.

Явка представників сторін та третіх осіб у судове засідання є обов'язковою.

Роз'яснити сторонам та третім особам, що за ухилення від вчинення дій, покладених на них судом, з винної сторони стягується штраф у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Попередити сторін та третіх осіб, що у разі нез'явлення їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних документів, апеляційна скарга буде розглянута за їх відсутності за наявними матеріалами у справі.

Головуючий О.А. Скакун

Судді: В.М. Татенко

Н.В. Ломовцева

СудДонецький апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення22.02.2017
Оприлюднено24.02.2017
Номер документу64918264
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2454/16

Ухвала від 14.01.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Орєшкіна Еліна Валеріївна

Ухвала від 28.11.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Чумак Ю.Я.

Ухвала від 17.10.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Чумак Ю.Я.

Ухвала від 31.08.2018

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Зубченко І.В.

Ухвала від 30.07.2018

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Зубченко І.В.

Рішення від 12.12.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 22.11.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 10.11.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 23.10.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 23.10.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні