Ухвала
від 24.02.2017 по справі 607/11377/16-ц
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.02.2017 Справа №607/11377/16-ц

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Дзюбича В.Л.,

за участю секретаря Грабської Ю.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Тернополі цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересовані особи Товариство з обмеженою відповідальністю Мірта ЛТД , Відкрите акціонерне товариство Зборівська пересувна механізована колона №10 про встановлення факту втрати системи реєстру власників іменних цінних паперів ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 ,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1, являючись акціонером ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 , звернувся до суду із заявою про встановлення факту втрати системи реєстру власників іменних цінних паперів ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 (свідоцтво про реєстрацію випуску акцій видане Тернопільським територіальним управлінням ДКЦПФР реєстраційний номер: 196/19/1/99 від 31.12.1999 року, форма випуску документарна, код цінних паперів даного випуску UA1900531005), посилаючись на те, що реєстроутримувачем вказаних акцій було ТзОВ Мірта ЛТД , яке після закінчення строку дії своєї ліцензії та початку процедури припинення товариства в установленому порядку не передало систему ведення реєстру емітенту, Центральному депозитарію цінних паперів -ПАТ Національний депозитарій України чи іншому реєстроутримувачу, в результаті чого він, як акціонер ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 , позбавлений можливості розпоряджатися належними йому акціями та отримувати з них дивіденди.

Заявник ОСОБА_1 у судовому засіданні свою заяву підтримав та просить її задовольнити.

Представник заінтересованої особи ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 відносно задоволення заяви не заперечив, посилаючись на те, що ТзОВ Мірта ЛТД протягом тривалого періоду часу не надає відповіді на їхні запити та листи щодо надання системи реєстру власників іменних цінних паперів ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 .

Представник ТзОВ Мірта ЛТД у судове засідання не з явився, не повідомивши причин неявки, хоча про день та час розгляду справи був повідомлений належним чином.

В ході судового розгляду з пояснень представника ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 встановлено, що статутний фонд ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 становить 160 000 грн., товариством випущено 640 000 акцій номінальною вартістю 0,25 коп., а загальна кількість акціонерів товариства становить близько 150 осіб.

З огляду на зазначені обставини суд приходить до переконання, що встановлення факту втрати системи реєстру власників іменних цінних паперів може мати своїм наслідком порушення законних прав та інтересів решти держателів акцій ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 , що в даному випадку свідчить про наявність спору про право, зокрема як між ОСОБА_1 та ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 , ТзОВ Мірта ЛТД , так і між ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 та ТзОВ Мірта ЛТД , який підлягає розгляду у суді в порядку позовного провадження.

Крім цього суд вважає, що заявником не подано переконливих доказів того факту, що систему реєстру власників іменних цінних паперів ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 втрачено, оскільки ненадання реєстратором ТзОВ Мірта ЛТД відповідей на листи та запити не свідчить, на думку суду, про втрату реєстратором системи реєстру власників іменних цінних паперів ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 .

Відповідно до ч.6 ст. 235 ЦПК України, якщо під час розгляду справи у порядку окремого провадження виникає спір про право, який вирішується в порядку позовного провадження, суд залишає заяву без розгляду і роз яснює заінтересованим особам, що вони мають право подати позов на загальних підставах.

За таких обставин, суд вважає, що заяву ОСОБА_1, заінтересовані особи ТзОВ Мірта ЛТД , ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 про встановлення факту втрати системи реєстру власників іменних цінних паперів ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 слід залишити без розгляду, роз яснити заінтересованим особам їх право звернутись до суду в порядку позовного провадження на загальних підставах.

Керуючись ст.ст.208-210, 235 ч.6, 294 ч.2, 295 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1, заінтересовані особи Товариство з обмеженою відповідальністю Мірта ЛТД , Відкрите акціонерне товариство Зборівська пересувна механізована колона №10 про встановлення факту втрати системи реєстру власників іменних цінних паперів ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10 -залишити без розгляду.

Роз яснити ОСОБА_1 право на звернення до суду в порядку позовного провадження на загальних підставах.

Копію ухвали надіслати сторонам по справі.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонний суд, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий суддяОСОБА_2

Дата ухвалення рішення24.02.2017
Оприлюднено27.02.2017
Номер документу64946728
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту втрати системи реєстру власників іменних цінних паперів ВАТ Зборівська пересувна механізована колона №10

Судовий реєстр по справі —607/11377/16-ц

Рішення від 05.12.2017

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 22.08.2017

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 19.05.2017

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 27.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Ухвала від 06.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Ухвала від 04.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Ухвала від 20.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Ухвала від 24.02.2017

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 31.10.2016

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 12.10.2016

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні