Ухвала
від 22.02.2017 по справі 392/42/17
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/42/17

Провадження № 2/392/241/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2017 року Маловисківський районний суд Кіровоградської області

у складі: головуючого судді Березія Ю.А.,

при секретарі Красній Г.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Мала Виска справу за заявою селянського фермерського господарства Зіньковський Леонід Петрович про забезпечення позову,

в с т а н о в и в :

Представник заявника звернувся до суду із зазначеною заявою, вимагаючи заборонити вчинення реєстраційних дій щодо реєстрації прав, похідних від права власності (право оренди) на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 3523181600:02:000:0859, площею 3,65 га, яка розташована на території Злинської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області і належить на праві власності громадянці ОСОБА_1, посилаючись на те, що в провадженні суду перебуває справа за позовом селянського фермерського господарства Зіньковський Леонід Петрович до відповідачів ОСОБА_1, фермерського господарства Агро-Землероб про визнання права оренди та визнання недійсним договору оренди землі, укладеного між власником і третьою особою. Представник зазначив, що 05 січня 2017 року голова ФГ Агро-Землероб подав підроблені документи на реєстрацію прав на нерухоме майно, тому, на думку заявника, існує велика ймовірність, що підроблені документи будуть зареєстровані. Заявник зазначив, що неодноразова перереєстрація прав на земельну ділянку ускладнює судовий розгляд в частині визнання недійсним договору та призвести до матеріальних збитків.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про те, що заява не підлягає задоволенню.

Відповідно до частин 1 і 3 статті 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити, передбачені цим Кодексом, заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Частиною 1 статті 60 ЦПК України передбачено, що кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених статтею 61 цього Кодексу.

Судом встановлено, що дійсно 11 січня 2017 року позивач селянське фермерське господарство Зіньковський Леонід Петрович звернулось до суду з позовом немайнового характеру до відповідачів ОСОБА_1 і фермерського господарства Агро-Землероб про визнання поновленим договору оренди земельної ділянки та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки від 10 вересня 2015 року, укладеного між орендодавцем ОСОБА_1 і орендарем ФГ Агро-Землероб (а.с. 2-5).

До заяви про забезпечення позову не додано жодного доказу, який свідчить про те, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Тому, для задоволення заяви про забезпечення позову суд не має законних підстав.

Керуючись статтями 209-210 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Селянському фермерському господарству Зіньковський Леонід Петрович відмовити у задоволенні заяви про забезпечення позову.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

суддя

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.02.2017
Оприлюднено01.03.2017
Номер документу64967934
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/42/17

Рішення від 29.05.2017

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 22.02.2017

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 22.02.2017

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 13.01.2017

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні