Ухвала
від 22.02.2017 по справі 392/42/17
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/42/17

Провадження № 2/392/241/17

УХВАЛА

22 лютого 2017 року Маловисківський районний суд Кіровоградської області

у складі: головуючого - судді Березія Ю.А.,

при секретарі Красній Г.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Мала Виска справу за позовом селянського фермерського господарства Зіньковський Леонід Петрович до ОСОБА_1, фермерського господарства Агро-Землероб про поновлення договору оренди земельної ділянки,

в с т а н о в и в :

Представник позивача надіслав до суду заяву про заміну співвідповідача та уточнення позовних вимог, посилаючись на те, що голова ФГ Агро-Землероб шляхом підроблення підписів у договорах від імені ОСОБА_1 розриває договір оренди з ФГ Агро-Землероб та 17.01.2017 року реєструє інший договір оренди на цю земельну ділянку між ОСОБА_1 та ФГ Грейн-Каскад .

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про те, що клопотання позивача у частині залучення співвідповідача не підлягає задоволенню, а провадження у справі в частині позову до відповідача фермерського господарства Агро-Землероб підлягає закриттю з наступних підстав.

Як вбачається з первісної позовної заяви предметом між сторонами - позивачем селянським фермерським господарством Зіньковський Леонід Петрович та відповідачем ОСОБА_1 є право оренди позивача на земельну ділянку, кадастровий номер 3523181600:02:000:0859, площею 3,65 га, яка розташована на території Злинської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, що належить на праві власності громадянці ОСОБА_1 (а.с. 2-5).

Між тим, позивач, який має статус юридичної особи відповідно до положень статей 80-112 ЦК України, як у первісній позовній заяві так і у заяві про зміну позовних вимог пред'являє позовні вимоги юридичних осіб - фермерського господарства Агро-Землероб та фермерського господарства Грейн-Каскад , які підлягають розгляду за правилами господарського судочинства відповідно до положень статей 12, 21 ГПК України.

Відповідно до статті 16 ЦПК України не допускається об'єднання в одне провадження вимог, які підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлено законом.

Пунктом 1 частини 1 статті 205 ЦПК України передбачено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Аналіз наведених правових норм дає підстави для відмови у задоволенні клопотання позивача в частині заміни співвідповідача та закриття провадження у справі в частині вимог до юридичної особи - фермерського господарства Агро-Землероб .

Керуючись статтями 209-210 ЦПК України,

у х в а л и в :

Селянському фермерському господарству Зіньковський Леонід Петрович відмовити у задоволенні клопотання про заміну співвідповідача.

Закрити провадження у справі в частині позову селянського фермерського господарства Зіньковський Леонід Петрович до фермерського господарства Агро-Землероб про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

Роз'яснити позивачеві селянському фермерському господарству Зіньковський Леонід Петрович про те, що справа за його позовом до фермерського господарства Агро-Землероб про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки підвідомча Господарському суду Кіровоградської області.

На ухвалу, в частині закриття провадження у справі, може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Кіровоградської області протягом 5 днів від дня отримання копії ухвали.

Головуючий

суддя

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.02.2017
Оприлюднено01.03.2017
Номер документу64967939
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/42/17

Рішення від 29.05.2017

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 22.02.2017

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 22.02.2017

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 13.01.2017

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні