Ухвала
від 22.02.2017 по справі 905/1087/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр.Науки, 5

У Х В А Л А

ЗА СПРАВОЮ ПРО БАНКРУТСТВО

22.02.2017 Справа № 905/1087/16

за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю "ТИТАН-ГЛАСС", м. Черкаси

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь Донецької області

про банкрутство

розпорядник майна - арбітражний керуючий Козловська Д.В.

Суддя Попов О.В.

Присутні представники:

від кредиторів: Чуйка Я.В. - за довіреністю від ПАТ "Сбербанк", м. Київ; Плаха А.В. - директор ТОВ "Юридична фірма "Унівесітас" та за довіреністю від гр. ОСОБА_5; Дьоміна С.С. - за довіреністю від ТОВ "Радіопобутсервіс"

від боржника: не з'явився

розпорядник майна: Козловська Д.В.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 16.03.16р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ТИТАН-ГЛАСС", м. Черкаси про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь Донецької області прийнято до розгляду; ввжито заходи до забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби.

Ухвалою господарського суду Донецької області за результатами підготовчого засідання 12.04.16р. порушено провадження у справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ТИТАН-ГЛАСС", м. Черкаси про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь Донецької області; введена процедура розпорядження майном боржника та розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Козловська Діана Валеріївна.

13.04.16р. за №30407 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оприлюднено оголошення про порушення справи №905/1087/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС" м. Маріуполь Донецької області.

Ухвалою суду від 26.07.16р. за результатами попереднього засідання затверджено реєстр вимог кредиторів; підсумковое засідання суду для вирішення питання щодо подальшої процедури банкрутства призначено на 07.09.16р. (з урахуванням ухвали суду від 09.08.16).

Постановою Донецького апеляційного господарського суду від 22.08.16р. ухвалу господарського суду Донецької області від 26.07.16р. - залишено без змін, апеляційні скарги без задоволення.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 15.09.16р. зупинено провадження у справі №905/1087/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь до розгляду Вищим господарським судом України касаційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Юнайтед Кемікалс", м. Житомир на постанову Донецького апеляційного господарського суду від 22.08.2016р. та повернення матеріалів справи до господарського суду Донецької області.

Постановою Вищого господарського суду України від 13.12.16р. ухвалу господарського суду Донецької області від 26.07.16р. та постанову Донецького апеляційного господарського суду від 22.08.16р. залишено без змін, касаційні скарги - без задоволення.

05.01.17р. на адресу господарського суду Донецької області надійшла справа №905/1087/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь Донецької області.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 16.01.17р. поновлено провадження у справі №905/1087/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь; засідання суду для вирішення питання щодо подальшої процедури банкрутства по справі №905/1087/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь Донецької області призначено на 25.01.17р.

25.01.17р. до суду надійшло клопотання розпорядника майна Козловської Д.В. №01-34/21 від 23.01.17р. про продовження строку процедури розпорядження майном у справі №905/1087/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь Донецької області та звіт розпорядника майна за період з 14.04.16р. по 20.01.17р.

Ухвалою господарського суду Донецької області 25.01.17р. продовжено строк процедури розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь Донецької області до 06.02.17р. та підсумкове засідання суду відкладено на 22.02.17р.; комітет кредиторів зобов'язано надати суду клопотання щодо можливості введення подальшої процедури банкрутства (санація, ліквідація) з визначенням кандидатури арбітражного керуючого, а також його заяву відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; розпорядника майна зобов'язано надати суду звіт розпорядника майна, аналіз фінансово-господарської діяльності боржника; протоколи загальних зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів, на яких розглянуті аналіз фінансово-господарської діяльності боржника, вирішено питання щодо подальшої процедури у справі та визначена кандидатура арбітражного керуючого; докази проведення інвентаризації майна боржника, Інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна щодо боржника.

21.02.13р. до господарського суду надійшло клопотання голови комітету кредиторів №б/н від 20.02.17р. про перехід до наступних судових процедур (відкриття процедури санації ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС").

22.02.17р. до господарського суду надійшли наступні документи:

- звіт розпорядника майна ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС" арбітражного керуючого Козловської Д.В. за період з 14.04.16р. по 20.01.17р.;

- клопотання ПАТ "Сбербанк", м. Київ №1720/38-02 від 21.02.17р. про зобов'язання арбітражного керуючого Козловську Д.В. здійснити аналіз фінансово-господарської діяльності боржника;

- клопотання розпорядника майна №01-34/72 від 17.02.17р. про долучення до матеріалів справи додаткових документів, а саме: аудиторського висновку щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС"; наказу №01-і від 13.05.16р. про проведення інвентаризації; протоколу інвентаризаційної комісії від 01.06.16р.; протоколу №2 засідання комітету кредиторів від 17.02.17р.; протоколу №4 загальних зборів кредиторів від 17.02.17р.; Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухове майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта; Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

В судове засідання 22.02.17р. представник боржника не з'явився, про час, місце та дату слухання справи боржник був повідомлений належним чином; про причини неявки суд не повідомлено. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

Розглянувши в судовому засіданні 22.02.17р. клопотання кредитора - ПАТ "Сбербанк" м.Київ №1720/38-02 від 21.02.17р. щодо зобов'язання арбітражного керуючого Козловську Д.В. здійснити аналіз фінансово-господарської діяльності боржника, заслухавши пояснення представника, судом встановлено:

У наданому клопотанні кредитор просить суд:

- зобов'язати розпорядника майна Козловську Д.В. здійснити оцінку фінансово-господарського стану боржника відповідно до Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення о банкрутства, затвердженого наказом Міністерства економіки України від 19.01.06р. №14, здійснити інвентаризацію майна боржника та надати інформацію відносно виконання вказаних повноважень кредиторами у справі та суду;

- продовжити процедуру розпорядження майном боржника на період виконання зобов'язань розпорядника майна.

В обґрунтування поданого клопотання банк посилається на те, що наданий розпорядником майна до суду аудиторський висновок не може бути прийнятий до уваги, оскільки не складений відповідно до аналізу первинних документів бухгалтерського обліку та грошових потоків та має суто формальний характер з висновками, що ґрунтуються на поясненнях працівників підприємства, а не на первинних документах; розпорядником майна до суду не надано підтвердження проведення аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства, структури його балансу, дебіторської заборгованості, відсутні будь-які звіти про проведені заходи, фінансова звітність, тощо; не підтверджено наявність (відсутність) ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства; не здійснена інвентаризація майна боржника.

Дослідивши наявні матеріали справи, оцінивши подані докази, суд визнає вказане клопотання таким, що задоволенню не підлягає з огляду на наступне:

Відповідно до вимог ч.3 ст.22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі за текстом - Закон про банкрутство) розпорядник майна зобов'язаний: вживати заходів для захисту майна боржника; аналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках; виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства; скликати збори кредиторів та організовувати їх проведення; тощо.

Відповідно до ч.1 ст.98 Закону про банкрутство арбітражний керуючий має право залучати для забезпечення виконання своїх повноважень на договірних засадах інших осіб та спеціалізовані організації з оплатою їхньої діяльності за рахунок боржника, якщо інше не встановлено цим Законом чи угодою з кредиторами.

На виконання вказаних приписів Закону розпорядником майна проведена інвентаризація майна боржника та протоколом інвентаризаційної комісії від 01.06.16р., затверджено результати інвентаризації; проведений аналіз фінансового стану підприємства боржника - ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС" із залученням аудиторської фірми - ТОВ "Аудиторська фірма "Аудит-Управління-Аналіз" (свідоцтво про включення до реєстру аудиторських фірм та аудиторів №4227 від 18.12.08р.) на підставі договору №3/2016 на здійснення огляду фінансової звітності та аналізу фінансово-господарського стану від 01.08.16р.

Для оцінки фінансово-господарського стану підприємства, а також для визначення економічних ознак фіктивного банкрутства та ознак доведення до банкрутства були використані „Методичні рекомендації щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства", затверджені наказом Міністерства економіки України №14 від 19.01.06р. у редакції згідно наказу Міністерства економіки України №1361 від 26.10.10р.

Аудиторська перевірка фінансово-господарського стану проводилась в межах наданої інформації. Основними джерелами інформації для проведення аналізу є: установчі документи підприємства; фінансовий звіт малого підприємства (форма №1-м); звіт про наявність та рух основних фондів, амортизацію (знос) (форма №11-ОЗ); обстеження технологічних інновацій промислового підприємства (форма №1-інновація); звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість (форма №1-Б); звіт з праці (форма №1-ПВ); звіт про стан умов праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці (форма №1-ПВ) (умови праці); звіт про використання робочого часу (форма №3-ПВ); звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції (форма №1П-НПП); звіт №1 - підприємництво; інша інформація.

Аналіз проводився з метою виявлення ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства та доведення товариства до банкрутства, за результатами якого зроблено відповідний висновок.

Наданий розпорядником майна звіт за період з 14.04.16р. по 20.01.17р. підтверджує висновок зроблений аудиторською фірмою за результатами проведеного аналізу та оцінки стану та платоспроможності ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС".

Наданий суду аудиторських висновок, який за своїм змістом є в повній мірі відображає фінансово-майновий стан підприємства боржника, відповідно до чинного законодавства, у тому числі Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства. Доказів зворотнього суду не надано.

Відповідно до ч.2 ст.22 Закону про банкрутство процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п'ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці.

Процедура розпорядження майном боржника ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС" введена ухвалою господарського суду Донецької області від 12.04.16р.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 25.01.17р. строк процедури розпорядження майном боржника за клопотанням розпорядника майна з урахуванням кінцевого терміну продовжений до 06.02.17р.

За вказаних обставин, суд не вбачає підстав для продовження строку процедури розпорядження майном боржника, оскільки Законом про банкрутство чітко визначені строки процедури розпорядження майном боржника і не передбачено можливості їх продовження.

Враховуючи викладене суд відмовляє у задоволенні вищевказаного клопотання кредитора ПАТ "Сбербанк" м. Київ №1720/38-02 від 21.02.17р.

Розглянувши в судовому засіданні клопотання голови комітету кредиторів про перехід до наступних судових процедур (відкриття процедури санації ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС", аудиторський висновок щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, звіт розпорядника майна за період з 14.04.16р. по 20.01.17р., інші матеріали справи, заслухавши пояснення та доводи присутніх розпорядника майна та представників кредиторів, визнаючи за можливе задовольнити клопотання голови комітету кредиторів про введення процедури санації боржника, суд виходить з наступного:

Статтею 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що банкрутство - визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедур санації та мирової угоди і погасити встановлені у порядку, визначеному цим Законом, грошові вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до приписів вказаної статті та інших норм Закону господарський суд може визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру у разі доведення неможливості відновлення платоспроможності боржника при застосуванні реабілітаційних процедур, які є пріоритетними перед ліквідаційною процедурою підприємства - боржника.

Згідно наданого розпорядником майна аудиторського висновку, розробленого ТОВ "Аудиторська фірма "Аудит-Управління-Аналіз" станом на 17.08.16р. щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, за результатами проведеного аналізу та оцінки стану і результатів економічної (фінансової) діяльності ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС" встановлено, що фінансовий стан ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС" та тенденції його розвитку є незадовільними, що негативно впливає на платоспроможність підприємства в період, що аналізується; для відновлення платоспроможності перевага надається позасудовим заходам відновлення платоспроможності боржника або його санації в процесі провадження справи про банкрутство, а також того, що підприємство боржник має виробничі можливості, хоча вони і є обтяженими майном, що перебуває у заставі банку; ознаки фіктивного банкрутства та економічні ознаки дій щодо доведення до банкрутства відсутні.

Відповідно до звіту розпорядника майна боржник має ознаки неплатоспроможності, виробничо-господарську діяльність фактично не здійснює, відновлення платоспроможності боржника можливе із залученням зовнішніх інвестицій у ході процедури санації, обставини відображені в аудиторському висновку є такими, що сприяють прийняттю рішення про санацію боржника за наявності інвестора.

Частиною другою ст.27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

17.02.17р. проведені загальні збори кредиторів ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС" по справі №905/1087/16, на яких присутні кредитори з загальною кількістю голосів - 34875, а також розпорядник майна. На вказаних зборах кредиторами одноголосно прийнято рішення подати до господарського суду Донецької області клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником. Доручити комітету кредиторів розглянути питання про введення процедури санації, підготувати відповідне клопотання та вирішити питання про призначення керуючого санацією (протокол №4 загальних зборів кредиторів від 17.02.17р.).

17.02.17р. на засіданні комітету кредиторів більшістю голосів присутніх представників кредиторів вирішено клопотати перед господарським судом про відкриття процедури санації ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС" строком на 6 місяців та призначення керуючим санацією арбітражного керуючого Козловську Д.В.

Відповідно до ч.8 ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації.

Засідання комітету кредиторів проведене 17.02.17р. з прийнятим рішенням про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації справі №905/1087/16 про банкрутство ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС" та призначення керуючим санацією арбітражного керуючого Козловської Д.В., судом розглядається як прийняте у встановленому законом порядку та в межах його компетенції, визначеної п.5 ст.26 та ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно з ч.1 ст.28 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд за клопотанням комітету кредиторів виносить ухвалу про введення процедури санації строком на шість місяців.

Під санацією розуміється система заходів, що здійснюються під час провадження у справі про банкрутство з метою запобігання визнанню боржника банкрутом та його ліквідації, спрямована на оздоровлення фінансово-господарського становища боржника, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів шляхом реструктуризації підприємства, боргів і активів та/або зміни організаційно-правової та виробничої структури боржника.

Частиною 4 статті 28 Закону встановлено, що офіційне оприлюднення повідомлення про введення процедури санації здійснюється на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Таке повідомлення містить характеристики і тип виробництва боржника, суми кредиторської заборгованості, строк подачі заявок інвесторами, який не може перевищувати двох місяців, тощо.

Відповідно до ч.2 ст.28 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", керуючий санацією боржника призначається господарським судом у порядку, встановленому цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно з абз.5 ч.1 ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією визначається судом за клопотанням комітету кредиторів.

Комітетом кредиторів ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС" вирішено клопотати перед судом про призначення керуючим санаціє арбітражного керуючого Козловську Д.В.

Відповідне рішення оформлено протоколом засідання комітету кредиторів від 17.02.17р.

Арбітражним керуючим Козловською Д.В. подано заяву про згоду на призначення керуючим санацією ТОВ "ОРІОН-ГЛАСС".

Присутні у судовому засіданні представники кредиторів, крім ПАТ "Сбербанк" підтримали клопотання про введення процедури санації та призначення керуючим санацією арбітражного керуючого Козловську Д.В.

Будь-які письмові заперечення щодо кандидатури арбітражного керуючого Козловської Д.В. суду не надані. Докази неможливості виконання арбітражним керуючим Козловською Д.В. повноважень керуючого санацією в матеріалах справи відсутні.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає необхідним задовольнити клопотання голови комітету кредиторів, припинити процедуру розпорядження майном та повноваження розпорядника майна Козловської Д.В. по справі №905/1087/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь Донецької області, ввести процедуру санації Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м. Маріуполь Донецької області, призначити керуючим санацією арбітражного керуючого Козловську Д.В., зобов'язати керуючого санацією подати суду розроблений та схвалений комітетом кредиторів план санації боржника.

Керуючись ст.ст.2, 26, 27, 28, 29, 98, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст.4 -1 , 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В :

1. Припинити процедуру розпорядження майном та повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Козловської Д.В. по справі №905/1087/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м.Маріуполь Донецької області.

2. Ввести процедуру санації Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м.Маріуполь Донецької області (код ЄДРПОУ 31476297) у справі №905/1087/16 строком на 6 місяців.

3. Призначити керуючим санацією Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м.Маріуполь Донецької області арбітражного керуючого Козловську Діану Валеріївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №484 від 15.03.13р., адреса: 01004, м.Київ, вул.Льва Толстого, 3, 3 поверх, офіс 309).

4. Керуючому санацією протягом трьох місяців з дня винесення ухвали про введення процедури санації боржника у відповідності зі ст.29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" подати суду розроблений та схвалений комітетом кредиторів план санації боржника.

5. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про введення процедури санації по справі №905/1087/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРІОН-ГЛАСС", м.Маріуполь Донецької області (код ЄДРПОУ 31476297), текст якого додається.

Відповідно до ч.3 ст.28 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ухвала господарського суду про введення процедури санації та призначення керуючого санацією набирає чинності з дня її винесення.

Суддя О.В. Попов

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення22.02.2017
Оприлюднено28.02.2017
Номер документу64977541
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/1087/16

Ухвала від 03.10.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 11.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 09.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 08.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 04.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 26.07.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 22.02.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 22.02.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 31.01.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 25.01.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні