Вирок
від 26.05.2010 по справі 1-45/2010
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Краснопільський районний суд Сумської області

смт. Краснопілля, вул. Вокзальная, 18, 42400, (05459) 7-13-09

Справа № 1-45/2010

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 травня 2010 року Краснопільський районний суд Сумської області у складі

Головуючого судді Басової В.І.

секретаря с/з ОСОБА_1Є

з участю прокурора Бречка В.Д.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Краснопілля кримінальну справу по обвинуваченню:

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та мешканця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, не одруженого, не працюючого, не військовозобов'язаного, не судимого ,

у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_2 у жовтні 2009 року, знаходячись в с.Чернеччина Краснопільського району Сумської області поблизу відстійників колишнього цукрового заводу, виявив рослину коноплі, з якої, переслідуючи умисел, направлений на придбання наркотичного засобу, зірвав верхівки з листям, і користуючись вільним доступом відніс їх до нежилого будинку за адресою: АДРЕСА_1, що належить ОСОБА_3, де поклав їх на поличку у шафі та висушив. В листопаді 2009 подрібнив частку з допомогою сита, таким чином виготовивши наркотичний засіб, з пластикової пляшки та фольги виготовив пристрій та вживав кілька раз наркотичний засіб шляхом куріння. Не використані, висохлі верхівки коноплі з листям, пристосовану для їх вживання пластикову пляшку зберігав, без мети подальшого збуту, у шафі будинку ОСОБА_3

22.03.2010 року під час проведення огляду з дозволу власника помешкання- Рухлядка В.В., працівниками міліції було виявлено та вилучено: 8,45 гр. наркотичного засобу - канабіс ( висушену марихуану), а на внутрішній поверхні горловини частини пляшки, яка також була вилучена в будинку ОСОБА_3, виявлена речовина- нашарування, що є особливо небезпечним наркотичним засобом- екстрактом канабісу , масою в перерахунку на суху речовину 0,092 г., котрі згідно висновку фізико - хімічної експертизи №235 від 21.04.2010 року, віднесено до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено.

Підсудний ОСОБА_2 повністю визнав свою вину у вчиненні злочину, в скоєному розкаявся та пояснив, що не заперечує факту скоєння злочину, часу, місця та способу, за обставин викладених в обвинувальному висновку та процесуальних документах кримінальної справи. Суду показав, що в жовтні 2009 року незаконно придбав, шляхом зривання верхівок з листям з куща коноплі, які згодом висушив, подрібнюючи за допомогою сита споживав самостійно декілька раз, використовуючи саморобний пристрій з пластикової пляшки та фольги. Іншим особам він наркотичний засіб не пропонував. У вчиненому щиро розкаюється, просить суворо не карати та врахувати, що залежності він наркоманії у нього немає, в подальшому вживати наркотичні засоби не буде.

На підставі викладеного, враховуючи, що підсудний свою вину визнав повністю, підтвердив обставини скоєного злочину, учасниками судового розгляду фактичні обставини справи не оспорюються, вони вірно розуміють зміст цих обставин та відсутні сумніви у добровільності та істинності їх позицій, вислухавши думку учасників судового розгляду та роз'яснивши їм положення ст. 299 КПК України про те, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці обставини у апеляційному порядку, суд визнає недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються.

Крім повного визнання вини самим підсудним, винність його у скоєнні злочину також підтверджується доказами, дослідженими судом: актом виявлення, вилучення та огляду (а.с.5), висновком фізико - хімічної експертизи №235 (а.с.53-57), протоколом відтворення обстановки та обставин події (а.с. 93-101) та іншими матеріалами справи.

Аналізуючи зібрані по справі докази та оцінюючи їх сукупно суд вважає, що підсудний ОСОБА_2 своїми умисними діями, що виразилися в незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичного засобу, без мети збуту, вчинив злочин, передбачений ст. 309 ч. 1 КК України.

При призначенні покарання підсудному ОСОБА_2, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, його особу, раніше не судимого, який позитивно характеризується за місцем проживання (а.с.109), відношення до вчиненого злочину, молодий вік, суд враховує, як обставини, що пом'якшують покарання - щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину; обставин, що обтяжують покарання судом не встановлено, і приходить до висновку про можливість його виправлення без відбування покарання в місцях позбавлення волі, звільнивши на підставі ст.75 КК України від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі, якщо він в період встановленого судом випробувального строку не скоїть новий злочин та виконає покладені на нього судом обов'язки у відповідності зі ст. 76 КК України.

У зв'язку з проведенням по даній справі судово- хімічної експертизи, суд вважає необхідним стягнути з підсудного витрати по ній в сумі 375 грн. 36 коп. на користь НДЕКЦ при ГУ МВС України в Сумській області (а.с.52-57).

Речові докази по справі - знищити. (а.с.48).

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд, -

З А С У Д И В:

Визнати винним ОСОБА_2 за ч.1 ст.309 КК України і призначити йому покарання у виді - 1 (одного) року 3 (трьох) місяців позбавлення волі.

Відповідно до ст.75 КК України засудженого ОСОБА_2 звільнити від відбування покарання з випробуванням строком на 1 (один) рік.

Згідно ст. 76 КК України покласти на засудженого ОСОБА_2 обов'язки: не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця проживання та роботи і періодично з'являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції.

Запобіжний захід засудженому ОСОБА_2 до набрання вироком законної сили не змінювати, залишити- підписку про невиїзд з постійного місця проживання.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь НДЕКЦ при ГУМВС України в Сумській області, код ЄДРПОУ 25574892, розрахунковий рахунок 31256272210011, МФО 837013, УДК в Сумській області судові витрати за проведення судово-хімічної експертизи в сумі 375,36 грн.

Речові докази по справі:

- напівпрозорий поліетиленовий пакет з речовиною рослинного походження, яка є наркотичним засобом Канабіс , вагою в перерахунку на суху речовину 8, 45 г.;

- синій поліетиленовий пакет, в якому знаходиться частина пляшки з нашаруванням на внутрішній поверхні горловини- екстракт канабісу , масою, в перерахунку на суху речовину 0,0092г., які передані для зберігання в камеру збереження речових доказів в ХОЗО при ГУМВС України в Сумській області- знищити. (а.с.47, 62).

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Сумської області через Краснопільський районний суд на протязі 15 діб з моменту його проголошення.

Суддя В. І. Басова

Дата ухвалення рішення26.05.2010
Оприлюднено02.03.2017
Номер документу64988588
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-45/2010

Постанова від 18.02.2010

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Тетеревятников А. П.

Постанова від 14.01.2010

Кримінальне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Святська О. В.

Вирок від 19.04.2010

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Кузевич Й. Я.

Вирок від 14.01.2010

Кримінальне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Ткаченко І. М.

Вирок від 23.03.2010

Кримінальне

Красилівський районний суд Хмельницької області

КРАСНЯК В. І.

Постанова від 12.05.2010

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Вирок від 26.05.2010

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Постанова від 02.09.2010

Кримінальне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Шейко П. П.

Постанова від 24.09.2010

Кримінальне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Шейко П. П.

Постанова від 29.03.2010

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Тюхтій П. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні