Ухвала
від 01.03.2017 по справі 371/1246/16-ц
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.03.2017 Єдиний унікальний № 371/1246/16-ц Провадження № 2/371/36/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2017 року м. Миронівка

Миронівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Капшук Л.О.,

за участі

представника позивача ОСОБА_1,

відповідача ОСОБА_2,

з секретарем Січкаренко Я.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання експерта у справі за позовом за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про стягнення боргу за договорами позики ,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Миронівського районного суду Київської області знаходиться вказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 28 грудня 2016 року провадження у справі призначено судову почеркознавчу експертизу, проведення якої доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз, провадження у справі зупинено.

24 січня 2017 року до суду надійшло клопотання судового експерта вказаної експертної установи ОСОБА_4 про надання матеріалів, необхідних для проведення експертизи: вільних зразків почерку ОСОБА_2, які можуть міститись в різного роду заявах за місцем роботи, платіжних документах, договорах тощо за 2011-2013 роки; експериментальних зразків почерку ОСОБА_2 у вигляді тексту досліджуваних розписок від 08.08.2013 та 24.09.2013, експериментальних зразків його підпису.

У зв'язку із надходження вказаного клопотання 17 лютого 2017 року провадження у справі було відновлено.

У судовому засіданні представник позивача та відповідач не заперечили проти задоволення клопотання експерта.

Суд вважає клопотання обґрунтованим з наступних підстав.

Відповідно до ч. 5 ст. 143 ЦПК України якщо проведення експертизи доручено спеціалізованій експертній установі, її керівник має право доручити проведення експертизи одному або кільком експертам, створювати комісії з експертів керованої ним установи, якщо судом не визначено конкретних експертів, у разі потреби замінювати виконавців експертизи, заявити клопотання щодо організації проведення досліджень поза межами експертної установи.

Згідно п. 2.3 Інструкції про призначення та проведення судових експертних досліджень № 53/5 експерту забороняється самостійно збирати матеріали, які підлягають дослідженню, а також вибирати вихідні дані для проведення експертизи, якщо вони відображені в наданих йому матеріалах неоднозначно.

Суд, призначаючи судову експертизу, вправі витребувати від учасників судового процесу, а в разі необхідності - інших підприємств, установ, організацій, документи і надати їх експерту для дослідження.

Для проведення досліджень експерту мають бути надані вільні та умовно-вільні зразки рукопису тексту, рукописних буквених і цифрових записів (підписів) особи, яка підлягає ідентифікації.

Вільними зразками можуть слугувати рукописи (тексти, підписи), що стосуються службового листування, автобіографії, особисто заповнені анкети, заяви, листи, підписи в установчих, приватизаційних документах, посвідченнях, заявах про видання паспорта, касових ордерах, пенсійних справах, платіжних відомостях та ін.

В судовому засіданні ОСОБА_2 надав експериментальні зразки почерку та підпису та пояснив, що не має письмових документів, що містять зразки його почерку та підпису за період 2011-2013 років.

Представник позивача заявив клопотання про витребування для надання експертам у Миронівській районній державній адміністрації Київської області, у Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації, у Києво-Святошинській районній державній адміністрації Київської області, у ПАТ УкрСибБанк , у ПАТ КБ Приватбанк , у Миронівському відділенні Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області, у Державній податковій інспекції у Шевченківському районі Головного управління Державної фіскальної служби м. Києва, у Державній податковій інспекції у Києво-Святошинському районі Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області письмових документів, що містять зразки почерку та підпису ОСОБА_2

Клопотання підлягає задоволенню в частині витребування конкретних документів, які складені чи підписані відповідачем у період 2011-2013 років, оскільки згідно клопотання експерта для дослідження необхідні письмові документи за вказаний період часу.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 202 ЦПК України, суд за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи може зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі необхідно зупинити.

Керуючись ст.ст. 168, 202, 208, 210 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Надати експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз матеріали, необхідні для проведення експертизи : експериментальні зразки почерку ОСОБА_2 у вигляді тексту досліджуваних розписок від 08.08.2013 та 24.09.2013, експериментальні зразки підпису ОСОБА_2.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування письмових документів задовольнити частково.

Для надання експертам письмових документів, що містять вільні зразки почерку та підпису ОСОБА_2, витребувати:

- у Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації оригінал реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи ТОВ Сучасний благоустрій , яка містить зразки почерку чи підпису ОСОБА_2, та зберігається в матеріалах реєстраційної справи ТОВ Сучасний благоустрій (ідентифікаційний код 38823961);

- у ПАТ УкрСибБанк оригінали підписаної ОСОБА_2 заяви про відкриття ТОВ Сучасний благоустрій (ідентифікаційний код 38823961) банківського рахунку № 26048457687800, заяви про відкриття ТОВ Сучасний благоустрій банківського рахунку № 26004457687800, картки із зразками підписів ОСОБА_2;

- у Державній податковій інспекції у Шевченківському районі Головного управління Державної фіскальної служби м. Києва оригінали підписаної ОСОБА_2 заяви про взяття на облік платника податків ТОВ Сучасний благоустрій , (ідентифікаційний код 38823961), підписаних ОСОБА_2 податкових декларацій ТОВ Сучасний благоустрій .

Роз'яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали. Таке повідомлення повинно бути письмовим. Причини неможливості подання доказу, який вимагає суд, повинні бути поважними.

У разі неподання витребовуваних доказів без поважних причин посадова особа може бути притягнута до відповідальності за умисне невиконання судового рішення.

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області через Миронівський районний суд Київської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`яти днів з дня винесення ухвали.

Суддя підпис ОСОБА_5

Згідно з оригіналом

Суддя Л.О. Капшук

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення01.03.2017
Оприлюднено09.03.2017
Номер документу65095855
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —371/1246/16-ц

Ухвала від 19.08.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 31.12.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Поліщук А. С.

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Поліщук А. С.

Ухвала від 20.08.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Постанова від 16.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Кашперська Т. Ц.

Постанова від 14.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Кашперська Т. Ц.

Ухвала від 25.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Кашперська Т. Ц.

Ухвала від 25.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Кашперська Т. Ц.

Ухвала від 10.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Кашперська Т. Ц.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні