Ухвала
від 14.03.2017 по справі 660/242/17
НОВОВОРОНЦОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 660/242/17

Номер провадження 1-кс/660/53/17

УХВАЛА

про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

14 березня 2017 року смт. Нововоронцовка

Слідчий суддя Нововоронцовського районного суду Херсонської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянув внесене в кримінальному провадженні № 12017230200000099 слідчим Нововоронцовського відділення Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_4 і погоджене прокурором Нововоронцовського відділу Бериславської місцевої прокуратури ОСОБА_3 клопотання про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Нововоронцовського відділення Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку в приміщенні Відділу освіти Нововоронцовської районної державної адміністрації за адресою: Херсонська область, Нововоронцовський район смт. Нововоронцовка, вул. Воронцова (Леніна), 26 з метою відшукання і вилучення документів щодо проведення ремонтних робіт покрівлі Нововоронцовської ЗОШ №1.

Клопотання слідчий обґрунтовує тим, що під час перевірки законності використання бюджетних коштів на території оперативного обслуговування МРВ №3 управління захисту економіки в Херсонській області ДЗЕ Національної поліції України була отримана інформація відносно службових осіб загальноосвітньої школи №1 смт. Нововоронцовка Херсонської області та підрядника приватного підприємства "ТЕХНОСТРОЙСЕРВІС" (ЄДРПОУ 34369474), зареєстрованого за адресою місто Херсон, вулиця Нафтовиків, будинок 15, офіс 309, які під час здійснення робіт з покрівлі загальноосвітньої школи допустили розтрату бюджетних коштів шляхом завищення обсягів виконаних робіт та внесення до офіційних документів неправдивих відомостей.

13.03.2017 року даний факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017230200000099 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 191 КК України.

В ході розслідування кримінального провадження до СВ Нововоронцовського ВП Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області надійшов ініціативний рапорт оперуповноваженого МРВ №3 УЗЕ в Херсонській області ДЗЕ Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_5 про те, що працюючи по матеріалам кримінального провадження №12017230200000099 порушеного 13.03.2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.191 КК України за фактом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів під час здійснення робіт з покрівлі загальноосвітньої школи №1 смт. Нововоронцовка, шляхом завищення обсягів виконаних робіт, що призвело до розтрати бюджетних коштів було встановлено, що документація щодо виконаних робіт знаходиться у відділі освіти Нововоронцовської районної державної адміністрації, яка розташована за адресою Херсонська область, смт. Нововоронцовка, вул. Воронцова, 26.

В зв`язку з вищевикладеним існує необхідність у проведенні обшуку з метою відшукання та вилучення вищевказаних документів, які знаходяться у відділі Нововоронцовської РДА, задля уникнення знищення даних документів.

В ході подальшого досудового розслідування було встановлено, що вся наявна документація по виконанню ремонтних робіт покрівлі Нововоронцовської ЗОШ №1 знаходиться у приміщенні Відділу освіти Нововоронцовської районної державної адміністрації.

Згідно відомостей офіційного сайту Відділу освіти Нововоронцовської районної державної адміністрації він знаходиться за адресою: Херсонська область, Нововоронцовський район смт. Нововоронцовка, вул. Воронцова (Леніна), 26.

В судовому засіданні прокурор та слідчий клопотання підтримали, просили задовольнити.

Заслухавши пояснення прокурора, слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 5 ст. 236 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження. Обшук особи повинен бути здійсненим особами тієї ж статі.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що є достатні підстави вважати, що в приміщенні Відділу освіти Нововоронцовської районної державної адміністрації за адресою: Херсонська область, Нововоронцовський район смт. Нововоронцовка, вул. Воронцова (Леніна), 26 можуть знаходитися документи щодо проведення ремонтних робіт покрівлі Нововоронцовської ЗОШ №1, а саме проект реконструкції даху, кошторисна документація, експертиза проектно-кошторисної документації, розрахунок загальногосподарських (загальновиробничих) витрат, розрахунок адміністративних витрат, розрахунок коштів на покриття ризику всіх учасників будівництва, розрахунок покриття додаткових витрат пов`язаних з інфляційними процесами, кошторисна документація по об`єкту у форматі електронних даних програмного комплексу АВК-5, технічний паспорт на будівництво школи, первинна документація на матеріальні ресурси, відомості щодо відсотку нарахувань ЄСВ, розрахунок собівартості роботи будівельних машин, акти виконаних робіт з детальними розрахунками витрат та матеріальних ресурсів, бухгалтерська документація по оплаті робіт, договір підряду з додатками, які можуть мати значення речових доказів по кримінальному провадженні, тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 110, 234-236, 309 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Нововоронцовського відділення Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_4 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні Відділу освіти Нововоронцовської районної державної адміністрації за адресою: Херсонська область, Нововоронцовський район смт. Нововоронцовка, вул. Воронцова (Леніна), 26 з метою відшукання і вилучення документів щодо проведення ремонтних робіт покрівлі Нововоронцовської ЗОШ №1, а саме проекту реконструкції даху, кошторисної документація, експертизи проектно-кошторисної документації, розрахунку загальногосподарських (загальновиробничих) витрат, розрахунку адміністративних витрат, розрахунку коштів на покриття ризику всіх учасників будівництва, розрахунку покриття додаткових витрат пов`язаних з інфляційними процесами, кошторисної документації по об`єкту у форматі електронних даних програмного комплексу АВК-5, технічного паспорт на будівництво школи, первинної документації на матеріальні ресурси, відомостей щодо відсотку нарахувань ЄСВ, розрахунку собівартості роботи будівельних машин, актів виконаних робіт з детальними розрахунками витрат та матеріальних ресурсів, бухгалтерської документація по оплаті робіт, договору підряду з додатками, які можуть мати значення речових доказів по кримінальному провадженні.

Виконання ухвали доручити Нововоронцовському відділенню Бериславського відділу поліції ГУНП в Херсонській області.

Строк дії цієї ухвали 10 діб з дня її винесення.

Дві копії цієї ухвали, вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.03.2017
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу65267992
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —660/242/17

Ухвала від 29.06.2017

Кримінальне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 06.04.2017

Кримінальне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Гончаренко О. В.

Ухвала від 06.04.2017

Кримінальне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Гончаренко О. В.

Ухвала від 14.03.2017

Кримінальне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Гончаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні