Ухвала
від 15.03.2017 по справі 379/82/17
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 379/82/17

1-кс/379/113/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.03.2017 року м. Тараща

Слідчий суддя Таращанського районного суду Київської області Бойко М.Г.,

при секретарі: Бакал О.А.,

з участю старшого слідчого Таращанського ВП Миронівського відділу ГУ НП в Київській області капітана поліції Бабаніна Т.В., розглянувши його клопотання, поданого за матеріалами досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 42016111190000085, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.11.2016 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів ,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУ НП в Київській області капітан поліції Бабанін Т.В. подав до Таращанського районного суду Київської області клопотання, погоджене прокурором Таращанського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури юристом 2 класу Борсук О.В., про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчим зазначено, що в провадженні СВ Таращанського відділення поліції Миронівського відділу Головного Управління Національної поліції в Київській області перебуває кримінальне провадження № 42016111190000085 від 21.11.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

В ході досудового розслідування надійшла інформація про можливі порушення службовими особами Головного управління Держгеокадастру в Київській області з приводу надання в оренду земельних ділянок з кадастровими номерами НОМЕР_1; НОМЕР_2, що розташовані на території Таращанського району Київської області ОСОБА_3, жителю с. Дибинці Богуславського району Київської області. В результаті цього виникла необхідність перевірки та подальшого аналізу документів, що стосуються надання в оренду земель державної власності, що розташовані на території Таращанського району Київської області в оренду ОСОБА_3.

Згідно наявної Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна № 79355462 від 01.02.2017 встановлено, що у вересні 2015 року між Головним управлінням Держгеокадастру в Київській області в особі виконуючого обов'язки начальника ОСОБА_4 укладено договори оренди земельних ділянок на території Таращанського району Київської області з кадастровими номерами НОМЕР_1; НОМЕР_2 із ОСОБА_3, жителем с. Дибинці Богуславського району Київської області.

Під час допиту в якості свідка головного спеціаліста відділу розпорядження землями сільськогосподарського призначення Головного управління Держгеокадастру у Київській області ОСОБА_5, встановлено, що накази про передачу в оренду земельних ділянок з кадастровими номерами: НОМЕР_1; НОМЕР_2 ОСОБА_3 у архіві Головного управління Держгеокадастру у Київській області відсутні, а також інформація про видачу вказаних наказів відсутня у автоматизованій системі документообігу АСД ДОК ПРОФ 3.0 , хоча у вказаній системі є інформація щодо видачі наказів про надання дозволу на розробку документації із землеустрою по земельним ділянкам із відповідними кадастровими номерами. Вище вказане свідчить про те, що накази про затвердження документації із землеустрою та передачу в оренду ОСОБА_3 не видавалися.

Встановити та допитати в якості свідка бувшого виконуючого обов'язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Київській області ОСОБА_4 виявилось не можливим, оскільки допитаний з даного приводу в якості свідка начальник управління кадрів Головного управління Держгеокадастру у Київській області ОСОБА_6 повідомила, що ОСОБА_4 24.09.2015 року було звільнено з посади та на даний час він у структурі Головного управління Держгеокадастру у Київській області не працює, контактних даних в неї не має.

У зв'язку із вище викладеним в ході досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів, що знаходяться у володінні Головного управління Держгеокадастру в Київській області, що знаходиться по вул. Серпова, 3/14 м. Київ, а саме до особової справи колишнього виконуючого обов'язки начальника ГУ Держгеокадастру в Київській області ОСОБА_4, з метою отримання оригіналів його підпису та попочерку, а також до інших документів в кількості не менше 50 документів із підписами ОСОБА_4, з метою подальшого проведення почеркознавчих експертиз для встановлення того факту чи дійсно ОСОБА_4 підписував договори оренди землі із ОСОБА_3.

Під час розгляду даного клопотання старший слідчий СВ Таращанського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ НП в Київській області капітан поліції Бабанін Т.В. його підтримав та просить задовольнити.

Представник Головного управління Держгеокадастру в Київській області в судове засідання не викликався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Враховуючи вищевикладене, і неможливість отримати відомості в інший спосіб, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю за необхідне задовольнити дане клопотання та надати тимчасовий доступ до оригіналів особової справи колишнього виконуючого обов'язки начальника ГУ Держгеокадастру в Київській області ОСОБА_4, а також до інших документів в кількості не менше 50 документів із підписами ОСОБА_4, що зберігаються у Головному управлінні Держгеокадастру в Київській області, що знаходиться по вул. Серпова, 3/14, м. Київ та вилучити їх для проведення подальших слідчих дій.

На підставі викладеного і керуючись статтями 40, 131, 132, 159-160, 163-166 КПК України, слідчий суддя ,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУ НП в Київській області капітана поліції Бабаніна Тараса Васильовича, поданого за матеріалами досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 42016111190000085, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.11.2016 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ старшому слідчому СВ Таращанського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ НП в Київській області капітану поліції Бабаніну Тарасу Васильовичу документів та вилучити їх для проведення подальшого подальших слідчих дій, а саме - оригіналів особової справи колишнього виконуючого обов'язки начальника ГУ Держгеокадастру в Київській області ОСОБА_4, а також до інших документів в кількості не менше 50 документів із підписами ОСОБА_4, що зберігаються у Головному управлінні Держгеокадастру в Київській області, що знаходиться по вул. Серпова, 3/14, м. Київ.

Зобов'язати посадових осіб Головного управління Держгеокадастру в Київській області контактні дані: м. Київ вул. Серпова, 3/14, тел. 044-409-23-35, надати для вилучення старшому слідчому СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУ НП в Київській області капітану поліції Бабаніну Т.В. оригінали особової справи колишнього виконуючого обов'язки начальника ГУ Держгеокадастру в Київській області ОСОБА_4, а також до інших документів в кількості не менше 50 документів із підписами ОСОБА_4.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення - до 15.04.2017 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:


М.Г. Бойко

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення15.03.2017
Оприлюднено17.03.2017
Номер документу65294523
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —379/82/17

Ухвала від 29.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 28.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Бойко М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні