Ухвала
від 14.03.2017 по справі 344/3526/17
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/3526/17

Провадження № 2-а/344/761/17

У Х В А Л А

14 березня 2017 року м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського міського суду Пастернак І.А., вивчивши матеріали справи за адміністративним позовом ТОВ «Легіс Віртус» до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради про визнання нечинними та скасування п.п. 2.4, 2.5 рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 12.01.2017 року №19 «Про демонтаж об»єктів зовнішньої реклами та тимчасових споруд» , стягнення судових витрат,-

В С Т А Н О В И В :

Представник ТОВ «Легіс Віртус» - адвокат ОСОБА_1 звернувся до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області з адміністративним позовом до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради про визнання нечинними та скасування п.п. 2.4, 2.5 рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 12.01.2017 року №19 «Про демонтаж об»єктів зовнішньої реклами та тимчасових споруд» , стягнення судових витрат.

Представником позивача разом із адміністративним позовом подано до суду заяву про забезпечення позову, в якій він просить зупинити дію п.п. 2.4, 2.5 рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 12.01.2017 року №19 «Про демонтаж об»єктів зовнішньої реклами та тимчасових споруд» та заборонити виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради, Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та будь-яким іншим особам вчиняти будь-які дії спрямовані на демонтаж конструкцій, зазначених п. 2.4 та п.2.5 рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 12.01.2017 року №19.

Заяву мотивував тим, що демонтаж вивісок чи рекламних конструкцій до вирішення судом справи по суті істотно впливає на реалізацію права позивача на здійснення господарської діяльності, завдасть шкоди та репутації підприємства. В разі демонтажу конструкції «Юридична компанія, Legis Virtus, Нотаріус» наявна очевидна небезпека заподіяння шкоди майну позивача (знищення/пошкодження об»єктів зовнішньої реклами), також необхідність в подальшому докласти значних зусиль та витрат для відновлення прав, в разі невжиття заходів забезпечення позову (оплатити витрати, пов»язані з демонтажем об»єктів зовнішньої реклами, штрафні (господарські) санкції за несвоєчасний демонтаж рекламного засобу, замовити та оплатити послуги з відновлення демонтованих об»єктів зовнішньої реклами, їх транспортування, підключення до них електроенергії і у разі пошкодження при демонтажі - послуги з ремонту цих об»єктів).

Згідно ч. 1 ст. 117 КАС України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Частиною 3 ст. 117 КАС України передбачено, що подання адміністративного позову, а також відкриття провадження у справі не зупиняють дію оскаржуваного рішення суб'єкта владних повноважень, але суд у порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою зупинити дію або рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються.

Зупинення дії оскаржуваного рішення полягає в тому, що на час дії цього способу забезпечення позову положення цього акта не застосовуються до правовідносин. Зупинений акт де-юре вважається не існуючим.

Вирішуючи питання про забезпечення позову, давши належну оцінку безпосередньому зв'язку доводів заяви про забезпечення позову з її вимогами, необхідності вжиття забезпечувальних заходів та відповідності таких заходів їхній меті, враховуючи положення ст. 117 КАС України, беручи до уваги співмірність забезпечення із заявленими позивачем вимогами, суддя дійшов висновку, що вимоги заяви є обґрунтованими, оскільки, невжиття заходів забезпечення позову, може завдати шкоди правам, свободам та інтересам позивача, а тому заява підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 117-118 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Заяву представника ТОВ «Легіс Віртус» (м.Івано-Франківськ, вул. Вовчинецька, 68, код ЄДРПОУ 36497196) - адвоката ОСОБА_1 про забезпечення адміністративного позову - задоволити.

Зупинити дію п.п. 2.4, 2.5 рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 12.01.2017 року №19 «Про демонтаж об»єктів зовнішньої реклами та тимчасових споруд» та заборонити виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради, Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та будь-яким іншим особам вчиняти будь-які дії спрямовані на демонтаж конструкцій, зазначених п. 2.4 та п.2.5 рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 12.01.2017 року №19. до набрання рішенням суду у даній справі законної сили.

Виконання ухвал з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно.

Ухвала з питань забезпечення адміністративного позову може бути оскаржена.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Апеляційна скарга подається через Івано-Франківський міський суд.

Строк пред'явлення до виконання до 15.03.2020 року.

Суддя Пастернак І.А.

Дата ухвалення рішення14.03.2017
Оприлюднено17.03.2017
Номер документу65308411
СудочинствоАдміністративне
Сутьдемонтаж об»єктів зовнішньої реклами та тимчасових споруд» , стягнення судових витрат

Судовий реєстр по справі —344/3526/17

Рішення від 25.01.2018

Адміністративне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Пастернак І. А.

Рішення від 25.01.2018

Адміністративне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Пастернак І. А.

Ухвала від 16.05.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Заверуха Олег Богданович

Ухвала від 19.04.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Заверуха Олег Богданович

Ухвала від 12.04.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Заверуха Олег Богданович

Ухвала від 30.03.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Заверуха Олег Богданович

Ухвала від 14.03.2017

Адміністративне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Пастернак І. А.

Ухвала від 14.03.2017

Адміністративне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Пастернак І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні