Ухвала
від 11.04.2011 по справі 2а-3043/11/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"11" квітня 2011 р.№ 2а-3043/11/1270 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Солоніченко О.В., перевіривши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю Эксимтрэйд до Алчевської об'єднаної державної податкової інспекції про скасування рішень про застосування фінансових санкцій,

ВСТАНОВИВ:

07 квітня 2011 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов вищезазначений адміністративний позов.

Як вбачається з матеріалів позову, оскаржувані рішення про застосування фінансових санкцій були прийняті 30.12.2010 року.

01.01.2011 року набув чинності Податковий Кодекс України, яким встановлено, що з урахуванням строків давності (які визначені статтею 102 Податкового Кодексу України) платник податків має право оскаржити в суді податкове повідомлення-рішення або інше рішення контролюючого органу про нарахування грошового зобов'язання у будь-який момент після отримання такого рішення.

Проте, оскільки оскаржувані рішення про застосування фінансових санкцій були прийняті до набрання чинності Податковим Кодексом України, то в даному випадку слід застосовувати вимоги ч. 5 ст. 99 КАС України, якою встановлюється місячний строк звернення до суду у справах щодо оскарження рішення суб'єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів.

Отже, звернення до суду 07.04.2011 року з позовом про скасування рішень про застосування фінансових санкцій від 30.12.2010 року суперечить вимогам, встановленим ч. 5 ст. 99 КАС України.

Відповідно до ч.1 ст. 102 КАС України пропущений з поважних причин процесуальний строк, може бути поновлений, а процесуальний строк, встановлений судом, - продовжений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі.

При вивченні матеріалів справи, судом встановлено, що позивачем не було надано відповідного клопотання про поновлення порушеного строку звернення до адміністративного суду.

Згідно з п. 3 ч. 1 ст. 106 КАС України у позовній заяві зазначаються: ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі.

Згідно з ч. 4 ст. 106 КАС України позовна заява підписується позивачем або його представником.

Як вбачається з позовної заяви, вона підписана директором ТОВ Эксимтрэйд ОСОБА_1 Але до позовної заяви позивач не додав документ, що підтверджує повноваження особи, яка підписала адміністративний позов.

Таким чином, адміністративний позов поданий без дотримання вимог, встановлених ст. 106 КАС України та підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст. 108 КАС України,

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю Эксимтрэйд до Алчевської об'єднаної державної податкової інспекції про скасування рішень про застосування фінансових санкцій залишити без руху.

Встановити позивачу строк до 21 квітня 2011 року для усунення недоліків шляхом надання суду: позовної заяви та її копії із зазначенням номерів засобів зв'язку, адреси електронної пошти відповідача; документів, що підтверджують повноваження особи, що підписала позовну заяву; клопотання про поновлення порушеного строку звернення з адміністративним позовом до суду.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк адміністративний позов повернути позивачеві зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяОСОБА_2

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.04.2011
Оприлюднено21.03.2017
Номер документу65344359
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3043/11/1270

Ухвала від 11.04.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Солоніченко

Ухвала від 14.06.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Солоніченко

Ухвала від 26.04.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Солоніченко

Ухвала від 11.08.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Яманко Валентина Григорівна

Ухвала від 11.08.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Яманко Валентина Григорівна

Ухвала від 04.09.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Федоров М.О.

Ухвала від 18.09.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Федоров М.О.

Ухвала від 01.12.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Яманко В.Г.

Постанова від 05.07.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Солоніченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні