Ухвала
від 17.03.2017 по справі 750/6361/16-к
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

ухвала

17 березня 2017 року м. Київ

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі колегії:

головуючого Вільгушинського М.Й.,

суддів: Наставного В. В., Слинька С. С.,

розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу директора Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАЙТ ГРУП-М ОСОБА_1 на ухвалу судді Апеляційного суду Чернігівської області від 19 жовтня 2016 року про повернення апеляційної скарги,

в с т а н о в и в:

У касаційній скарзі, поданій 06 березня 2017 року, ОСОБА_1 порушує питання про перевірку вказаного судового рішення судом касаційної інстанції, а також заявляє клопотання про поновлення п'ятнадцятиденного строку, наданого на усунення недоліків його касаційної скарги від 17 листопада 2016 року, яка ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 29 листопада 2016 року була залишена без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 426 КПК України касаційна скарга на судові рішення може бути подана протягом трьох місяців з дня проголошення судового рішення судом апеляційної інстанції, а засудженим, який тримається під вартою, - в той самий строк з дня вручення йому копії судового рішення.

Згідно із п. 3 ч. 3 ст. 429 КПК України касаційна скарга повертається особі, що її подала, якщо вона подана після закінчення строку касаційного оскарження і особа, яка її подала не порушує питання про поновлення цього строку або суд касаційної інстанції за заявою такої особи не знайшов підстав для його поновлення.

При цьому, ОСОБА_1, звертаючись до суду касаційної інстанції з касаційною скаргою від 06 березня 2017 року, пропустив встановлений кримінальним процесуальним законом трьохмісячний строк касаційного оскарження ухвали судді Апеляційного суду Чернігівської області від 19 жовтня 2016 року про повернення апеляційної скарги.

У заявленому клопотанні ОСОБА_1, не заперечуючи того, що в межах строку касаційного оскарження звертався до суду касаційної інстанції з касаційною скаргою, зміст якої не відповідав вимогам статей 427, 438 КПК України, просить поновити п'ятнадцятиденний строк на усунення недоліків касаційної скарги від 17 листопада 2016 року, яка була залишена без руху. На обґрунтування своєї вимоги зазначає про те, що судом касаційної інстанції йому не була надіслана ухвала Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 29 листопада 2016 року про залишення касаційної скарги без руху.

Одночасно, з наявної у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ інформації вбачається, що 17 листопада 2016 року ОСОБА_1 подав до суду касаційної інстанції касаційну скаргу, яку ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 29 листопада 2016 року було залишено без руху та надано п'ятнадцятиденний строк на усунення недоліків. Відповідно до ч. 1 ст. 429 КПК України, копію зазначеної ухвали про залишення касаційної скарги без руху було направлено на поштову адресу Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАЙТ ГРУП-М , яку зазначив у скарзі директор указаної юридичної особи ОСОБА_1 Однак копія вказаної ухвали була повернута на адресу суду касаційної інстанції у зв'язку з закінченням терміну зберігання. Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, дотримуючись норм КПК України, з метою забезпечення права особи на захист та на касаційний розгляд, повторно 30 грудня 2016 року надіслав на поштову адресу ТОВ ЛАЙТ ГРУП-М , зазначену ОСОБА_1 у скарзі, копію ухвали суду касаційної інстанції від 29 листопада 2016 року. Проте ухвала про залишення без руху касаційної скарги ОСОБА_1 повторно була повернута на адресу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у зв'язку з закінченням терміну зберігання. З огляду на викладене, касаційна скарга директора ТОВ ЛАЙТ ГРУП-М ОСОБА_1 була повернута особі, що її подала, на підставі п. 1 ч. 3 ст. 429 КПК України.

Нормами КПК України передбачена можливість продовження строку касаційного оскарження судових рішень, проте ОСОБА_1 такого клопотання не заявив.

Одночасно, процесуальним законодавством не передбачено можливості вирішення питання про поновлення строку на усунення недоліків поданої касаційної скарги, яка була залишена без руху, як про це просить ОСОБА_1

З урахуванням наведеного, касаційна скарга директора Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАЙТ ГРУП-М ОСОБА_1, подана 06 березня 2017 року, підлягає поверненню особі, яка її подала.

Керуючись п. 3 ч. 3 ст. 429 Кримінального процесуального кодексу України,

п о с т а н о в и в:

Повернути касаційну скаргу директора Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАЙТ ГРУП-М ОСОБА_1 на ухвалу судді Апеляційного суду Чернігівської області від 19 жовтня 2016 року про повернення апеляційної скарги.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Судді:

М. Й. Вільгушинський В. В. Наставний С. С. Слинько

Дата ухвалення рішення17.03.2017
Оприлюднено29.03.2017
Номер документу65513719
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —750/6361/16-к

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Вільгушинський Михайло Йосипович

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Вільгушинський Михайло Йосипович

Ухвала від 27.02.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Вільгушинський Михайло Йосипович

Ухвала від 27.02.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Вільгушинський Михайло Йосипович

Ухвала від 29.11.2016

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Вільгушинський Михайло Йосипович

Ухвала від 19.10.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Шахова О. Г.

Вирок від 08.09.2016

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 05.09.2016

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 06.07.2016

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні