Вирок
від 22.09.2010 по справі 1-156/2010
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Красилівський районний суд Хмельницької області

м. Красилів, вул. Булаєнка, 4, 31000, (03855) 4-34-75

Справа № 1-156/10

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 вересня 2010 року Красилівський районний суд Хмельницької області в складі : головуючого - судді Красняка В.І., при секретарі Федченко Л.В., з участю прокурора Шибінського В.Ф., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Красилові кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця і жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, українця, ІНФОРМАЦІЯ_3, не одруженого, тимчасово не працюючого, судимого 11 березня 2010 року вироком Красилівського районного суду Хмельницької області за ст.122 ч.І КК України на 2 роки обмеження волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік, покарання не відбув, не військовозобов'язаного, в скоєні злочину, передбаченого ст.189ч.2 КК України,

встановив :

16 червня 2010 року близько 18 години в с. Тріски Красилівського району Хмельницької області ОСОБА_1, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння за місцем свого проживання в житловому будинку №63 по вул. Леніна, де він проживав разом зі своєю сестрою ОСОБА_2 та її трьома малолітніми дітьми, дізнався, що його сестра на утримання своїх малолітніх дітей отримала гроші. Він почав вимагати в ОСОБА_2, щоб вона дала йому 50 гривень для власних потреб. Коли сестра йому в цьому відмовила, ОСОБА_1 взяв зі столу кухонний ніж, погрожуючи ним, почав залякувати ОСОБА_2 тим, що позбавить її разом з дітьми життя, якщо вона не дасть йому вказані гроші. ОСОБА_2 сприйняла ці погрози як реальні, побоюючись їх здійснення, відштовхнула ОСОБА_1 від себе і вибігла з будинку на подвір'я. Залишивши ніж в будинку, ОСОБА_1 побіг слідом за сестрою. Під час переслідування сестри він підняв з землі дерев'яну штахетину, яку ОСОБА_2 кинула в його сторону з метою оборони. Наздогнавши сестру, ОСОБА_1 вказаною

штахетиною умисно наніс ОСОБА_2 три удари по голові, внаслідок чого спричинив їй тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, забійної рани потиличної ділянки голови, які відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров'я. Коли від вказаних ударів ОСОБА_2 втратила свідомість і впала на землю, ОСОБА_1 умисно почав наносити їй удари взутими ногами по грудній клітці, руках та ногах, чим спричинив сестрі тілесні ушкодження у вигляді підшкірних гематом на грудній клітці, руках та ногах, які відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень. Побачивши, що ОСОБА_2 б'є її брат, до них підбіг їх сусід ОСОБА_3, який відтягнув ОСОБА_1 від сестри, після чого підсудний пішов з місця події.

В судовому засіданні підсудний повністю визнав свою вину в вчинені інкримінованого йому злочину за вказаних обставин, щиро розкаявся в своїх діях, показав, що вчинив вказані дії під дією алкогольного сп'яніння, гроші вимагав для того, що сплатити свій борг за раніше придбані цигарки. ОСОБА_1 просив його суворо не карати, обіцяв в подальшому більше не порушувати закон, заявив клопотання про недоцільність допиту свідків та дослідження фактичних обставин справи, з чим погодився і прокурор.

Суд, переконавшись в тому, що всі учасники судового розгляду правильно розуміють фактичні обставини по справі, у добровільності та істинності їх позицій, роз'яснивши їм, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини по справі в апеляційному порядку, обмежує судове слідство по справі допитом підсудного і потерпілої.

Потерпіла ОСОБА_2 в судовому засіданні підтвердила показання підсудного про обставини скоєного ним відносно неї злочину, показала, що в тверезому стані її брат поводить

2

себе спокійно, а після вживання алкогольних напоїв, поводить себе погано. На даний час вона претензій до ОСОБА_1 не має, просить його суворо не карати.

Оцінивши покази підсудного, що узгоджуються з матеріалами справи, суд приходить до висновку про доведеність вини ОСОБА_1 і кваліфікує його дії за ст. 189 ч. 2 КК України, як вимагання передачі чужого майна, вчинене з погрозою вбивства.

При призначенні підсудному міри покарання суд, керуючись ст. 65 КК України , враховує характер і ступінь суспільної небезпечності скоєного злочину , який згідно із ст.12 КК України належить до тяжких, особу винного, обставини справи, що обтяжують і пом'якшують його покарання.

ОСОБА_1 щиро розкаявся в скоєному, активно сприяв розкриттю злочину, що визнається судом як обставини, які пом'якшують його покарання.

Вчинення ним злочину в стані алкогольного сп'яніння та рецидив злочинів, суд визнає як обставини, що обтяжують покарання підсудного.

Враховуючи наведене та приймаючи до уваги, що ОСОБА_1 скоїв новий умисний тяжкий злочин до повного відбуття покарання, призначеного йому вироком Красилівського районного суду від 11.03.2010 року, суд вважає, що його виправлення і перевиховання можливо лише в умовах ізоляції від суспільства, призначає йому покарання у виді позбавлення волі, яке буде необхідним та достатнім для виправлення підсудного і попередження вчинення ним нових злочинів, і відповідно до ст.71 КК України до покарання, призначеного за новим вироком, вважає за необхідне частково приєднати не відбуте покарання за попереднім вироком.

Заявлений прокурором до ОСОБА_1 цивільний позов про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілої підлягає повному задоволенню, оскільки його визнав підсудний, вина якого в заподіянні вказаної шкоди на зазначену суму підтверджується матеріалами справи.

Речові докази: уламок дерев'яної штахетини підлягає знищенню, кухонний ніж підлягає поверненню його власниці ОСОБА_2.

Керуючись ст.ст.323,324 КПК України, суд

засудив

ОСОБА_1 за ст.189 ч.2 КК України на 3 (три) роки позбавлення волі.

На підставі ст.71 КК України до призначеного покарання частково приєднати не відбуте покарання за попереднім вироком Красилівського районного суду від 11.03.2010 року у виді 2 років обмеження волі і остаточно призначити ОСОБА_1 покарання у виді 3 (трьох) років 6 (шести) місяців позбавлення волі.

Строк покарання ОСОБА_1 обчислювати з 22 вересня 2010 року.

Міру запобіжного заходу до вступу вироку в законну силу засудженому ОСОБА_1 замінити з підписки про невиїзд з постійного місця проживання на тримання під вартою, взяти його під варту з залу суду.

Позов прокурора Красилівського району в інтересах Антонінської районної лікарні Красилівського району Хмельницької області задовольнити повністю.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Антонінської районної лікарні Красилівського району Хмельницької області (розрахунковий рахунок №35421002000868 в ГУДКУ у Хмельницькій області, код 02008974, МФО 815013) 277(двісті сімдесят сім) гривень 51 копійку в рахунок відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілої ОСОБА_2.

Речові докази: уламок дерев'яної штахетини - знищити, кухонний ніж повернути його власниці ОСОБА_2.

На вирок може бути подана апеляція до Хмельницького апеляційного суду через Красилівський районний суд протягом 15 діб з моменту його проголошення, а засудженим ОСОБА_1 в той же строк з моменту вручення йому копії вироку.

Суддя

Дата ухвалення рішення22.09.2010
Оприлюднено03.04.2017
Номер документу65620527
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-156/2010

Постанова від 28.03.2019

Кримінальне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Боголюбова Л. М.

Вирок від 14.07.2010

Кримінальне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Дзямко О. П.

Постанова від 05.04.2012

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Постанова від 05.04.2012

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Постанова від 24.05.2017

Кримінальне

Красилівський районний суд Хмельницької області

ВОЗНЮК Р. В.

Вирок від 22.09.2010

Кримінальне

Красилівський районний суд Хмельницької області

КРАСНЯК В. І.

Постанова від 05.10.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Янова Л. М.

Вирок від 10.08.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Янова Л. М.

Постанова від 23.07.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Янова Л. М.

Вирок від 06.09.2010

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні