Вирок
від 18.03.2010 по справі 1-53/2010
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Красилівський районний суд Хмельницької області

м. Красилів, вул. Булаєнка, 4, 31000, (03855) 4-34-75

Справа №1-53/10

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 березня 2010 року Красилівський районний суд Хмельницької області в складі :

головуючого - судді Красняка В.І., при секретарі Федченко Я., з участю прокурора Сліпця В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Красилові кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, жителя ІНФОРМАЦІЯ_3, громадянина України, українця, ІНФОРМАЦІЯ_4, одруженого, на утриманні має одну неповнолітню та двоє малолітніх дітей, тимчасово не працюючого, не судимого, військовозобов'язаного, в скоєні злочинів, передбачених ст.ст. 125 ч.1,126 ч.1 КК України,

встановив :

22 грудня 2009 року близько 23 години в с. Щиборівка Красилівського району Хмельницької області, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, ОСОБА_1 у власному житловому будинку №15 по вул. Лісовій в приміщення веранди вчинив сварку зі своєю дружиною ОСОБА_2 на ґрунті ревнощів. Коли в їх сварку втрутилася неповнолітня дочка ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_5, і допомогла своїй матері ОСОБА_2 втекти на вулицю, ОСОБА_1 умисно штовхнув її правою рукою від себе до стіни, від чого вона вдарилася головою об стіну і впала на підлогу. Після цього ОСОБА_1 умисно наніс ОСОБА_3 чотири удари ногами по животі та спині. Коли ОСОБА_3 втекла від ОСОБА_1 в свою кімнату, останній зайшов за нею в кімнату. Там, дізнавшись від ОСОБА_3, що вона збирається викликати по телефону працівників міліції, забрав в неї телефон і умисно наніс для неї удар правою рукою по обличчю, від якого вона впала на ліжко. Після цього, ОСОБА_1 підійшов до ОСОБА_3 і умисно долонею правої руки умисно наніс їй удар по обличчю та удар кулаком правої руки в її живіт. Коли ОСОБА_3 встала з ліжка, ОСОБА_1 штовхнув її правою рукою, від чого вона впала на підлогу та вдарилася головою об дерев'яну тумбочку. Далі ОСОБА_1 підійшов до лежачої на підлозі ОСОБА_3 і умисно наніс їй удари ногами по животі, руках та ногах та скляною вазою по голові. Вказаними ударами ОСОБА_1 завдав ОСОБА_3 фізичного болю та спричинив тілесне ушкодження у вигляді підшкірної гематоми в тім'яній ділянці голови справа, що по степені тяжкості відноситься до категорії легких тілесних пошкоджень. Після цього ОСОБА_1 відпустив дочку і вона пішла до Красилівської центральної районної лікарні, де вона перебувала на стаціонарному лікуванні в дитячому відділенні з 23 по 25 грудня 2009 року.

В судовому засіданні підсудний повністю визнав себе винним в умисному заподіянні потерпілій фізичного болю та легкого тілесного ушкодження при вказаних обставинах, щиро розкаявся в своїх діях, дав покази, що відповідають вищенаведеному та заявив клопотання про недоцільність дослідження фактичних обставин справи, з чим погодився і прокурор.

Суд, переконавшись в тому, що всі учасники судового розгляду правильно розуміють фактичні обставини по справі, у добровільності та істинності їх позицій, роз'яснивши їм, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини по справі в апеляційному порядку, обмежує судове слідство по справі допитом підсудного і потерпілої.

Потерпіла ОСОБА_3 пояснила, що 22.12. 2009 року близько 23 години в будинку своїх батьків вона почула сварку своїх батьків. Коли вона підійшла до них, побачила, що її батько ОСОБА_1 перебував в стані алкогольного сп'яніння і сварився з її матір'ю ОСОБА_2. Вона втрутилася в їх розмову, попросила батька припинити сварку і не чіплятися до матері. Мати в цей час втекла з будинку на вулицю. У відповідь батько штовхнув її від себе і вона вдарилася головою об стіну, від чого вона впала на підлогу. Після цього ОСОБА_1 наніс їй чотири удари ногами по животі та спині. Коли вона втекла від батька в свою кімнату і зробила спробу викликати по телефону міліцію, останній зайшов до неї в кімнату, забрав телефон і наніс для неї удар рукою по обличчю, від якого вона впала на ліжко. Там ОСОБА_1 долонею руки наніс їй удар по обличчю та удар кулаком руки в її живіт. Коли вона встала з ліжка, ОСОБА_1 штовхнув її, від чого вона впала на підлогу та вдарилася головою об дерев'яну тумбочку. ОСОБА_1 підійшов до неї і знову наніс їй

2

удари ногами по животі, руках та ногах та скляною вазою по голові. Після цього він відпустив її і вона пішла в лікарню, де їй була надана медична допомога.

На даний час батько попросив в неї вибачення, змінив своє ставлення до неї і матері. Вона пробачає батькові його дії і просить його суворо не карати.

Оцінюючи зібрані у справі докази в їх сукупності, суд вважає їх достовірними, а вину підсудного доведеною повністю і його дії необхідно кваліфікувати за ст. 125 ч.1 КК України, як умисне легке тілесне ушкодження, та за ст.126 ч,1 КК України, як умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень.

При призначенні підсудному міри покарання суд враховує характер і ступінь суспільної небезпечності скоєного злочину, особу винного, обставини справи, що обтяжують і пом'якшують його покарання.

ОСОБА_1 вперше притягується до кримінальної відповідальності, щиро розкаявся в скоєному, має на утриманні одну неповнолітню дитину та двоє малолітніх дітей, позитивно характеризується за місцем проживання, що визнається судом як обставини, які пом'якшують його покарання.

Вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння суд визнає як обставину, що обтяжує покарання підсудного.

Суд також враховує думку потерпілої, яка просить суворо не карати підсудного.

За таких обставин суд призначає ОСОБА_1 покарання у виді штрафу.

Заявлений прокурором до підсудного цивільний позов про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілої підлягає повному задоволенню, оскільки його визнав підсудний, вина якого в заподіянні вказаної шкоди на зазначену суму підтверджується матеріалами справи.

Речовий доказ - скляна ваза, яка передана на зберігання її власниці ОСОБА_2, підлягає поверненню останній.

Керуючись ст.ст.323,324 КПК України, суд

засудив :

ОСОБА_1 за ст. 125 ч.1 КК України до штрафу в розмірі 850 (вісімсот п'ятдесят)

гривень, за ст.126 ч.1 КК України до штрафу в розмірі 680 (шістсот вісімдесят) гривень, за сукупністю

цих злочинів на підставі ст. 70 КК України шляхом часткового складання призначених покарань - до

штрафу в розмірі 1000 (однієї тисячі) гривень.

До вступу вироку в законну силу запобіжний захід засудженому залишити попередній - підписку

про невиїзд з постійного місця проживання.

Позов прокурора Красилівського району в інтересах Красилівської центральної районної лікарні до

ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілої ОСОБА_3

Олегівни задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Красилівської центральної районної лікарні

(розрахунковий рахунок №35421001001631 в банку ГУДКУ у Хмельницькій області, код 02004350, МФО

815013) 240 (двісті сорок) гривень в рахунок відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілої

ОСОБА_3.

Речовий доказ - скляну вазу, яка передана на зберігання її власниці ОСОБА_2,

повернути останній.

На вирок може бути подана апеляція до Хмельницького апеляційного суду через Красилівський

районний суд протягом 15 діб з моменту його проголошення.

Головуючий

Дата ухвалення рішення18.03.2010
Оприлюднено03.04.2017
Номер документу65620529
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-53/2010

Постанова від 26.06.2018

Кримінальне

Бершадський районний суд Вінницької області

Губко В. І.

Вирок від 03.03.2010

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Красько В.Й.

Постанова від 09.02.2010

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Красько В.Й.

Вирок від 29.04.2010

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Кузевич Й. Я.

Вирок від 17.02.2010

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Дробинський О. Е.

Вирок від 18.03.2010

Кримінальне

Красилівський районний суд Хмельницької області

КРАСНЯК В. І.

Вирок від 13.09.2010

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Струс Л. Б.

Постанова від 08.10.2010

Кримінальне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Вирок від 02.02.2010

Кримінальне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Малков В.В.

Вирок від 17.02.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні