Ухвала
від 17.03.2017 по справі 802/874/16-а
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Крижопільський районний суд Вінницької області

6/134/5/2017

Справа № 802/874/16-а

УХВАЛА

Іменем України

17 березня 2017 року Крижопільский районний суд

Вінницької області

в складі: головуючого-судді: Зарічанського В.Г.

з участю секретаря: Балух О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Крижопіль подання Крижопільського РВ ДВС Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу Крижопільського відділення Могилів-Подільського ОДПІ ОСОБА_2 у погодженні з начальником Крижопільського РВ ДВС Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1.

Своє подання мотивує тим, що у Крижопільському РВ ДВС ГТУЮ у Вінницькій області перебуває заведене виконавче провадження №51844818 на виконання виконавчого листа: №802/874/16-а виданого Вінницьким окружним адміністративним судом від 29.06.2016 року про стягнення із ПП Картес власником та керівником якого є ОСОБА_1 податковий борг в сумі 33674,13 грн.. Боржника зобов'язано самостійно виконати рішення Вінницького окружного адміністративного суду. Однак станом на 16.03.2017 року ОСОБА_1 борг не сплачувався, будь яких дій на його виконання не здійснено.

Представник Крижопільського РВ ДВС в судове засідання не з'явився, але надав заяву про розгляд подання без його явки, що не перешкоджає розгляду питання по суті.

Згідно ч. 2 ст. 197 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши подання про тимчасове обеження у праві виїзду за межі України, надані матеріали, суд дійшов висновку, що подання може бути задоволено, виходячи з наступного.

Встановлено, що станом на 16.03.2017 року борг боржником не сплачено.

Під час виконання рішення суду виконавцем встановлено, що згідно інформації наданої на запити державного виконавця майно належне боржнику на праві власності відсутнє. Рахунки боржника арештовано, кошти на рахунках, відкритих на ім'я ПП Картес , також відсутні.

Відповідно до вимог п.2 ч.1 ст. 6 Закону України Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України , підставами для тимчасових обмежень у праві виїзду громадян за кордон є невиконані зобов'язання.

Виходячи зі ст.6 Конвенції про захист прав людини та основних свобод від 04.11.1950р. права людини вважаються захищеними лише після повного виконання рішення суду. Невиконання судового рішення є порушенням права особи на суд і стаття 6 Конвенції втрачає свій сенс.

Відповідно до ст.33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом. Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну.

Згідно зі статтею 2 Протоколу №4 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, який гарантує деякі права і свободи, не передбачені в Конвенції та у Першому протоколі до неї, кожен є вільним залишити будь-яку країну, включно зі своєю волею. На здійснення цих прав не може бути встановлено жодних обмежень, крім тих, що передбачені законом і є необхідними в демократичному суспільстві в інтересах національної чи громадської безпеки, для підтримання публічного порядку, запобігання злочину, для захисту здоров'я чи моралі або з метою захисту прав і свобод інших осіб.

Статтею 12 Міжнародного пакту про громадські та політичні права передбачено, що кожна людина має право покидати будь-яку країну, включаючи свою власну. Згадані вище права не можуть бути об'єктом ніяких обмежень, крім тих, які передбачено законом які є необхідними для охорони державної безпеки, громадського порядку, здоров'я чи моральності населення або прав і свобод інших і є сумісними з іншими правами, визначеними в цьому Пакті.

Згідно ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Таким чином, враховуючи наявність у ПП Картес власником та керівником якого є ОСОБА_1 боргу за заведеним виконавчим провадженням щодо стягнення податкового боргу в сумі 33674,13 грн.. на користь Крижопільського відділення Могилів-Подільської ОДПІ, який добровільно ним не сплачується, суд приходить до висновку щодо задоволення подання Крижопільського РВ ДВС про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов'язань.

Керуючись ст.ст. 377-1 ЦПК України, ст. 11 Закону України "Про виконавче провадження", ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", суд, -

УХВАЛИВ:

Тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України без вилучення паспорта громадянина України керівника ПП Картес ОСОБА_1, ідент. номер НОМЕР_1, паспорт громадянина України серії АА №764049 виданий Крижопільським РВ УМВС 02.07.1998 року, проживаючого ІНФОРМАЦІЯ_1, шляхом заборонити перетинати державний кордон України до виконання своїх зобов'язань по сплаті заборгованості.

Тимчасове обмеження права виїзду за кордон покласти на Державну прикордонну службу України.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана протягом п'яти днів з дня її проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.03.2017
Оприлюднено03.04.2017
Номер документу65627954
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —802/874/16-а

Ухвала від 26.05.2017

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 26.05.2017

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 12.05.2017

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Зарічанський В. Г.

Ухвала від 25.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Войтко Ю. Б.

Ухвала від 25.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Войтко Ю. Б.

Ухвала від 10.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Войтко Ю. Б.

Ухвала від 10.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Войтко Ю. Б.

Ухвала від 17.03.2017

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Зарічанський В. Г.

Ухвала від 17.03.2017

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Зарічанський В. Г.

Постанова від 29.06.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні