Ухвала
від 23.02.2017 по справі 804/1258/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

23 лютого 2017 р. 804/1258/17

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Турлакова Н.В., перевіривши матеріали позовної заяви Публічного акціонерного товариства РВС БАНК до Дзержинського відділу державної виконавчої служби м. Кривого Рогу Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про вивизнання протиправною бездіяльності та зняття арешту, -

в с т а н о в и в:

Публічне акціонерне товариство РВС БАНК звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Дзержинського відділу державної виконавчої служби м. Кривого Рогу Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Дзержинського відділу державнної виконавчої служби м. Кривого Рогу Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області щодо не зняття арешту, накладеного на нерухоме майно - комплекс, що складається з будівель і споруд загальною площею 2745,2 кв. м., що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Широківський район, с.Карпівка, вулиця Центральна, будинок 182, згідно постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони його відчуження ВП №30590182 від 10.01.2012 року;

- зобов'язати Дзержинський відділ державної виконавчої служби м. Кривого Рогу Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області зняти арешт, накладений на нерухоме майно - комплекс, що складається з будівель і споруд загальною площею 2745,2 кв. м., що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Широківський район, с.Карпівка, вулиця Центральна, будинок 182, згідно постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони його відчуження ВП №30590182 від 10.01.2012 року, номер запису про обтяження №15621931 від 10.01.2012 року.

Перевіривши позовну заяву на відповідність вимогам ст. ст. 105-107 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов висновку, що вона підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Згідно п.5 ч.1 ст.107 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи подано адміністративний позов у строк, установлений законом.

Частиною 2 ст.99 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч.2 ст.102 Кодексу адміністративного судочинства України, пропущений з поважних причин процесуальний строк, встановлений законом, може бути поновлений, а процесуальний строк, встановлений судом, - продовжений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі.

Як вбачається з матеріалів позову, зняти арешт накладений на нерухоме майно відповідно до постанови про арешт майна боржника та заборони його відчуження від 10.01.2012 року, проте, коли саме йому стало відомо про порушення його прав не зазначив, доказів поважності пропущення строку для звернення до суду не надав.

Відповідно до ч.2 ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Проте, в матеріалах справи відсутня оскаржувана постанова про арешт майна боржника та оголошення заборони його відчуження ВП №30590182 від 10.01.2012 року.

Відповідно до ч.5 ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є.

В матеріалах справи вбачається, що позовна заява подана представником ПАТ РВС БАНК ОСОБА_1, але в матеріалах справи відсутні його поштова адреса, а також номер зв'язку, адреса електронної пошти.

Зазначені обставини вказують на невідповідність позовної заяви вимогам встановленим ст.106 КАС України, а тому згідно з ч.1 ст.108 КАС України вона підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

На підставі наведеного та керуючись ст.106, ч.1 ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

у х в а л и в:

Адміністративний позов Публічного акціонерного товариства РВС БАНК до Дзержинського відділу державної виконавчої служби м. Кривого Рогу Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про визнання протиправною бездіяльності та зняття арешту - залишити без руху.

Позивачу надати строк до 23 березня 2017 року для усунення недоліків позовної заяви а саме: - надати докази на підтвердження того, коли саме позивачу стало відомо про внесення постанови про арешт майна боржника та заборони його відчуження від 10.01.2012 року; - надати копію оскаржуваної постанови про арешт майна боржника та заборони його відчуження ВП №30590182 від 10.01.2012 року; - вказати в позовній заяві поштову адресу представника ПАТ РВС БАНК ОСОБА_1, а також номер зв'язку, адресу електронної пошти, якщо такі є.

Роз'яснити позивачу, що відповідно до п.1 ч.3 ст.108 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо він не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя ОСОБА_2

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.02.2017
Оприлюднено07.04.2017
Номер документу65735251
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/1258/17

Ухвала від 07.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 12.07.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 07.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Постанова від 07.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 04.04.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 23.02.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні