Ухвала
від 11.04.2017 по справі 551/46/17
ШИШАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 551/46/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання дозволу на проведення обшуку

11 квітня 2017 року селище Шишаки

Слідчий суддя Шишацького районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду селища Шишаки Полтавської області клопотання прокурора Шишацького відділу Миргородської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у приміщеннях Товариства з обмеженою відповідальністю ВТК «Альтернатива»,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Шишацького відділу Миргородської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернулась до суду із клопотання про надання дозволу на проведення обшуку в приміщеннях Товариства з обмеженою відповідальністю ВТК «Альтернатива», для виявлення і подальшого вилучення документів з приводу договірних відносин між ТОВ ВТК «Альтернатива» та ТОВ «Фобос», ПАТ «Борекс», ТОВ «Борекс-трейдінг», ФОП ОСОБА_4 , ФОП ОСОБА_5 з приводу придбання (виготовлення) елементів екскаваційного обладнання «Борекс-2106».

Клопотання мотивоване тим, що в ході проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню № 42017171260000019 від 24 січня 2017 року, розпочатому за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 364-1 КК України виникла обґрунтована необхідність у тимчасовому доступі до вищевказаних документів, але отримавши відповідну ухвалу слідчого судді на здіснення тимчасового доступу слідчий не зміг в повному обсязі провести вказані дії через те, що під час виїзду до вказаного товариства 23 лютого 2017 року на робочому місці знаходився лише його директор ОСОБА_6 , який не знав де знаходяться відповідні документи, в той час як інші працівники товариства були відсутні на робочому місці.

В зв`язку з цим, з метою забезпечення дієвості кримінального провадження прокурор вважає необхідним повести у ТОВ ВТК «альтернатива» для відшукання та вилучення вказаних документів.

Заслухавши пояснення прокурора, яка клопотання підтримала наголошуючи на неможливості встановлення істини у справі іншим шляхом, вивчивши матеріали кримінального провадження додані до клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних

24 січня 2017 року за наслідками самостійного виявлення кримінального правопорушення прокурором Шишацького відділу Миргородської місцевої прокуратури ОСОБА_3 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017171260000019, з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 364-1 КК України, внесені відомості щодо порушень допущених при укладанні та виконанні договору поставки обладнання № 207/кп від 19 грудня 2016 року Комунальним підприємством «Техкомунбуд» .

Зокрема з матеріалів справи вбачається, що 19 грудня 2016 року між комунальним підприємством «Техкомунбуд» та Товариством з обмеженою відповідальністю ВТК «Альтернатива» укладено договір № 207/кп на постачання екскаваційного обладнання «Борекс-2106» на загальну суму 485700 грн.

Того ж дня предмет договору за актом приймання-передачі товару від 19 грудня 2016 року передано замовнику КП «Техкомунбуд».

19 грудня 2016 року між КП «Техкомунбуд» та ТОВ ВТК «Альтернатива» укладено договір відповідального зберігання № 7/16 на підставі якого за актом приймання-передачі № 1 від 19 грудня 2016 року придбане обладнання передано на відповідальне зберігання підприємству, що здійснило його постачання за попереднім договором ТОВ ВТК «Альтернатива».

10 січня 2017 року між КП «Техкомунбуд» та ТОВ ВТК «Альтернатива» укладено договір № 02/КП про виконання робіт пор встановленню екскаваційного обладнання «Борекс-2106» на трактор ЮМЗ-6, що був переданий ТОВ ВТК «Альтернатива» за актом приймання передачі № 1 від 10.01.2017.

Згідно акту перевірки фактичної наявності цінностей від 24 січня 2017 року, складеного провідним держаним аудитором Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області ОСОБА_7 , встановлено, що екскаваційне обладнання «Борекс-2106» вартістю 485700 грн. на базі Комунального підприємства «Техкомунбуд» відсутнє).

З метою з`ясування можливого розміру збитків заподіяних державі працівниками Комунального підприємства «Техкомунбуд» під час укладання та виконання вищевказаних господарських договорів ухвалою слідчого судді Шишацького районного суду Полтавської області від 26 січня 2017 року надано дозвіл на проведення позапланової виїзної документальної ревізії в КП «Техкомунбуд».

Програмою позапланової ревізії та ухвалою слідчого судді передбачено проведення зустрічної звірки з ТОВ ВТК «Альтернатива».

З матеріалів кримінального провадження, зокрема актів приймання екскаваційного обладнання від 19.12.2016 та трактору від 10.01.2017, письмового пояснення директора ТОВ ВТК «Альтернатива» ОСОБА_6 встановлено, що вищевказане товариство не має власних складських приміщень, а орендує їх у ТОВ «Фобос». Екскаваційне обладнання «Борекс 2106» відсутнє на зберіганні у товаристві оскільки передано до ПАТ «Борекс». Окремі частини екскаваційного обладнання «Борекс 2106» ТОВ ВТК «Альтернатива» придбало у ТОВ «Борекс-трейдінг», ФОП ОСОБА_4 , ФОП ОСОБА_5 .

З метою встановлення істини у справі необхідно слідчому необхідно було здійснити доступ до екскаваційного обладнання та трактору ЮМЗ-6 на який повинно бути встановлено обладнання з метою їх огляду, а також виїмку документів з приводу договірних відносин між ТОВ ВТК «Альтернатива» та іншими контрагентами стосовно даного обладнання.

Ухвалою слідчого судді Шишацького районного суду Полтавської області від 21 лютого 2017 року надано дозвіл на тимчасовий доступ та здійснення виїмки вищевказаних речей і документів у товаристві, але, як вбачається з пояснень прокурора, провести вказану слідчу дію 23 лютого 2017 року не виявилось можливим через відсутність більшості працівників ТОВ ВТК «Альтернатива» на робочих місцях у робочий час та відсутності у директора товариства інформації про місце зберігання більшості зазначених в ухвалі суду документів. Прокурором не виключається, що такі дії працівників ТОВ ВТК«Альтернатива» мали на меті перешкодити органам досудового розслідування встановленню істини у справі.

Як передбачено ч.ч.1-2 ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч.1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Згідно ч.ч. 1-2 ст. 234 КПК України обшуком є слідча дія, яка проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Прокурором в судовому засіданні доведено наявність достатніх підстав вважати, що для забезпечення повноти та всебічності досудового розслідування, а також за для досягнення кінцевої мети кримінального провадження необхідно отримати дозвіл на проведення обшуку в приміщеннях ТОВ ВТК «Альтернатива».

На підставі вищевикладеного за для відшукання і подальшого вилучення документів, що містять доказове значення у кримінальному провадженні та стосуються договірних відносин між ПАТ «Борекс»» та іншими контрагентами з приводу придбання (виготовлення) екскаваційного обладнання «Борекс 2106», зокрема:

- документів з приводу договірних відносин по оренді ТОВ ВТК «Альтернатива» приміщень в ТОВ «Фобос»;

- документів з приводу договірних відносин ТОВ ВТК «Альтернатива» та ПАТ «Борекс» з приводу зберігання та подальшого виготовлення в цеху екскаваційного обладнання «Борекс 2106» (навантажувач, щелепний ківш, зміщена вісь копання, ківш зворотної лопати, грейдер, ківш вузький) для трактора ЮМЗ-6 зав. № НОМЕР_1 ;

- документів з приводу договірних відносин ТОВ ВТК «Альтернатива» та ТОВ «Борекс-трейдінг» з приводу придбання екскаваційного обладнання «Борекс 2106», що підлягає встановленню на трактор ЮМЗ-6 зав. № НОМЕР_1 ;

- з приводу договірних відносин ТОВ ВТК «Альтернатива» та ФОП ОСОБА_4 , ОСОБА_5 з приводу придбання у останніх елементів екскаваційного обладнання «Борекс 2106» - грейдера та ковша вузького,

враховуючи неможливість встановлення істини у кримінальному провадженні іншим шляхом, керуючись вимогами ст.ст. 110, 166, 223, 233, 234, 236, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Шишацького відділу Миргородської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у приміщеннях Товариства з обмеженою відповідальністю ВТК «Альтернатива» - задовольнити.

Надати старшому слідчому Шишацького ВП Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 , слідчому цього ж відділення поліції ОСОБА_9 , а також працівникам оперативного підрозділу Шишацького ВП Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області, що діятимуть за письмовим дорученням одного з вказаних слідчих, дозвіл на проведення обшуку в приміщеннях Товариства з обмеженою відповідальністю ВТК «Альтернатива» (07801, Київська область, Бородянський район, смт. Бородянка, вул. Індустріальна, 2-а, код ЄДРПОУ 40450248),

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Шишацького районного суду

Полтавської області ОСОБА_10 Сиволап

Дата ухвалення рішення11.04.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу65923603
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у приміщеннях Товариства з обмеженою відповідальністю ВТК «Альтернатива

Судовий реєстр по справі —551/46/17

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

Ухвала від 11.04.2017

Кримінальне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

Ухвала від 11.04.2017

Кримінальне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

Ухвала від 11.04.2017

Кримінальне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

Ухвала від 22.02.2017

Кримінальне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

Ухвала від 22.02.2017

Кримінальне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні