Ухвала
від 12.04.2017 по справі 712/9499/15-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 22-ц/793/1076/17

Соснівський районний суд м.Черкаси

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

12 квітня 2017 р. м. Черкаси

Суддя судової палати в цивільних справах апеляційного суду Черкаської області Ювшин В. І. , розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, Санаторія - профілакторія Мрія Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, Управління освіти та науки Черкаської обласної державної адміністрації, третя особа Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Черкаського обласного відділення про стягнення заробітної плати, вихідної допомоги, середнього заробітку, моральної шкоди, -

в с т а н о в и в :

До апеляційного суду Черкаської області надійшла апеляційна скарга Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників на рішення Соснівського районного суду Черкаської області від 23 березня 2017 року.

В апеляційній скарзі апелянт просить звільнити його від сплати судового збору у зв'язку з відсутністю коштів, оскільки у штатному розписі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відсутнє бюджетне фінансування.

Вважаю, що клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Пунктом 29 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ № 10 від 17 жовтня 2014 року Про застосування судами законодавства про судові витрати цивільних справах роз'яснено, що відповідно до статті 8 Закону № 3674-VI та статті 82 ЦПК єдиною підставою для відстрочення або розстрочення сплати судового збору є врахування судом майнового стану сторони, тобто фізичної або юридичної особи (наприклад, довідка про доходи, про склад сім'ї, про наявність на утриманні непрацездатних членів сім'ї, банківські документи про відсутність на рахунку коштів, довідка податкового органу про перелік розрахункових та інших рахунків тощо). Клопотання про відстрочення або розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, згідно зі статтею 10 ЦПК повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому законодавством порядку і розмірі.

У статті 129 Конституції України однією із засад судочинства визначено рівність учасників судового процесу перед законом і судом, у тому числі й органів державної влади. У зв'язку з цим обставини, пов'язані з фінансуванням установи чи організації з Державного бюджету України та відсутністю у ньому коштів, призначених для сплати судового збору, не можуть вважатися достатньої підставою для звільнення від такої сплати.

Оскільки, Законом України №484-УІІІ апелянт позбавлений відповідних пільг, а статтею 129 Конституції України однією із засад судочинства визначено рівність учасників судового процесу перед законом і судом, то відсутність коштів Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників не може вважатись достатньою підставою для відстрочки оплати судового збору до ухвалення рішення по справі.

Оскільки апелянту відмовлено у задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору, апеляційна скарга Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків вказаної апеляційної скарги.

Згідно ст. 4 Закону України Про судовий збір від 08.07.2011 року, (зі змінами та доповненнями від 16.07.2015 року), які набрали чинності з 01.09.2015 року при подачі апеляційної скарги на рішення суду, судовий збір справляється у розмірі 110 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви.

З матеріалів справи вбачаєтьсь, що ОСОБА_1 при подачі позовної заяви була звільнена від судового збору, а її позовна заява містить дві майнові та одну не майнову вимогу за кожну з яких необхідно платить. Тому апелянту необхідно сплати за подачу апеляційної скарги 1071,84 грн.

Відповідно до ч.2 ст.297 ЦПК України, у разі несплати суми судового збору апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Відповідно до ч.2 ст.121 ЦПК, в разі не усунення недоліків до встановленого терміну, скарга буде вважатися неподаною і підлягатиме поверненню апелянту.

Керуючись ст. ст.121, 297 ЦПК України, -

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, на рішення Соснівського районного суду Черкаської області від 23 березня 2017 року відмовити.

Апеляційну скаргу Соснівського районного суду Черкаської області від 23 березня 2017 року на рішення Соснівського районного суду Черкаської області від 23 березня 2017року залишити без руху.

Надати апелянту строк для усунення недоліків поданої ним апеляційної скарги до 25 квітня 2017 року, але не пізніше п'яти днів з дня отримання ухвали.

Копію ухвали направити апелянту для виконання.

Роз'яснити апелянту, що в разі невиконання цієї ухвали в зазначений термін апеляційна скарга відповідно до вимог ч. 2 ст. 121 ЦПК України буде вважатися неподаною і підлягатиме поверненню апелянту.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. І. Ювшин

Дата ухвалення рішення12.04.2017
Оприлюднено14.04.2017
Номер документу65924682
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заробітної плати, вихідної допомоги, середнього заробітку, моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —712/9499/15-ц

Ухвала від 17.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Ювшин В. І.

Ухвала від 25.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Ювшин В. І.

Ухвала від 24.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Ювшин В. І.

Ухвала від 12.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Ювшин В. І.

Рішення від 23.03.2017

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 29.11.2016

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 26.10.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Кузнєцов Віктор Олексійович

Ухвала від 10.10.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Кузнєцов Віктор Олексійович

Ухвала від 07.10.2015

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Кончина О. І.

Ухвала від 20.08.2015

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Кончина О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні