Ухвала
від 30.03.2017 по справі 445/2027/16-ц
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/2027/16-ц

У Х В А Л А

про забезпечення позову

"30" березня 2017 р. Золочівський районний суд Львівської області в складі:

судді : Сивак В. М. ,

при секретарі Стеців Н.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до Ясеновецької сільської ради, ОСОБА_2, з участю третьої особи ПП "Геопроект-М" про усунення перешкод у реєстрації права власності на земельну ділянку, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Золочівського районного суду Львівської області знаходиться цивільна справа № 445/2027/16-ц за позовом ОСОБА_1 до Ясеновецької сільської ради, ОСОБА_2, з участю третьої особи ПП "Геопроект-М" про усунення перешкод у реєстрації права власності на земельну ділянку.

30.03.2017 р. ОСОБА_1 подала в суд заяву про вжиття заходів забезпечення позову шляхом заборони Ясеновецькій сільській раді, відділу Держгеокадастру у Золочівському районі Львівської області, органам та суб"єктам державної реєстрації прав, в тому числі державним реєстраторам, ОСОБА_2, ОСОБА_3 та іншим особам вчиняти будь-які дії щодо земельної ділянки орієнтовною площею 0, 18 га для обслуговування житлового будинку , господарських будівель і споруд за адресою вул. Львівська, 62 в с. Ясенівці, виготовленого на підставі рішення Ясеновецької сільської ради Золочівського району Львівської області від 24.07.2015 р. № 545 .

В обгрунтування заяви вказує, що відповідачка ОСОБА_2 в судове засідання 09.03.2017 р. було надано рішення № 545 від 24.07.2015 р. ХХХУІІІ сесії УІ демократичного скликання Ясеновецької сільської ради , згідно з яким надано дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі гр. ОСОБА_2 та гр. ОСОБА_3, як співвласникам житлового будинку № 62 по вул. Львівській в с. Ясенівці . Вказаний дозвіл надано на земельну ділянку орієнтовною площею 0, 18 га для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, яка знаходиться в їх користуванні. Вказаним рішенням сільська рада дозволила ОСОБА_2 та гр. ОСОБА_3П формувати земельну ділянку більшою площею , ніж передбачена рішенням виконкому Ясеновецької сільської ради № 4 від 10.02.1994 року про передачу земельних ділянок у власність громадян та земельно-кадастровими даними , а їй в погодженні меж земельної ділянки , яка формується на підставі рішення № 545 від 24.07.2015р. ХХХУІІІ сесії УІ демократичного скликання Ясеновецької сільської ради. Вважає, що існує достатньо обгрунтована імовірність того що відповідачами проводяться дії з оформлення за ОСОБА_2 речових прав на земельну ділянку площею 0, 18 га, яка може формуватися за рахунок належної їй частин земельної ділянки , або вони вже оформлені, також очевидна небезпека переходу прав на цю ділянку до третіх осіб, а тому існує реальна загроза заподіяння непоправної шкоди її правам та інтересам до ухвалення рішення суду та набрання ним законної сили . Крім того, існує реальна небезпека , що маючи дозвіл Ясеновецької сільської ради на виготовлення технічної документації на земельну ділянку більшої площі , ніж облікована за ОСОБА_2, відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3П як і минулого року , можуть знову порушити межі належної їй земельної ділянки та вчинити дії щодо користування нею, а саме, засіяти, засадити, обробляти чи почати забудовувати, щоб утруднити їй реєстрацію речових прав на земельну ділянку.

Відповідно до ч.1 ст.153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа, в день її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши заяву про забезпечення позову, оглянувши матеріали справи, суд вважає, що така підлягає до задоволення виходячи з таких підстав.

Відповідно до статті 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі,

може вжити, передбачені ЦПК України, заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Дійсно, відповідно до п.1, п.3 ч.1 ст. 152 ЦПК України передбачено, що позов може бути забезпечений накладенням арешту на майно, що належить відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб, а також забороною вчинити певні дії.

Враховуючи предмет позовних вимог, те, що між сторонами існує спір щодо земельної ділянки, право користування відносно котрої оспорюється у судовому порядку, що в подальшому може створити перешкоди для виконання рішення суду у випадку задоволення позовних вимог, суд вважає заяву підставною та постановляє ухвалу про її задоволення.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 151, 152, 153, 197 ч.2 ЦПК України, с у д -

У Х В А Л И В :

заяву ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до Ясеновецької сільської ради, ОСОБА_2, з участю третьої особи ПП "Геопроект-М" про усунення перешкод у реєстрації права власності на земельну ділянку -, -задовольнити.

У порядку забезпечення позовних вимог:

- заборонити Ясеновецькій сільській раді Золочівського району Львівської області вчиняти будь-які дії по затвердженню (погодженню) проекту землеустрою чи технічної документації із землеустрою на земельну ділянку орієнтовною площею 0, 18 га для обслуговування житлового будинку , господарських будівель і споруд за адресою вул. Львівська, 62 в с. Ясенівці, виготовленого на підставі рішення Ясеновецької сільської ради Золочівського району Львівської області від 24.07.2015 р. № 545 .

- заборонити відділу Держгеокадастру у Золочівському районі Львівської області вчиняти будь-які дії по реєстрації земельної ділянки для обслуговування житлового будинку , господарських будівель і споруд за адресою вул. Львівська, 62 в с. Ясенівці, Золочівського району та внесенню інформації про вказану земельну ділянку та речові права на неї до Державного земельного кадастру.

- заборонити органам та суб"єктам державної реєстрації прав, які утворені та діють у відповідності до ЗУ " Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" , в тому числі державним реєстраторам Золочівської районної державної адміністрації та іншим особам, на яких покладаються функції державного реєстратора речових прав на нерухоме майно, вносити записи до державного реєстру речових прав на нерухоме майно на будь-яку особу стосовно виникнення , переходу, або припинення прав на земельну ділянку для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за адресою вул. Львівська, 62 в с. Ясенівці.

- заборонити ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в будь-який спосіб користуватися земельною ділянкою в межах , визначених Проектом землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0, 0805 га для будівництва та обслуговування житлового будинку , господарських будівель та споруд ОСОБА_1 ( виготовленим землевпорядною фірмою ПП "Геопроект-М"), зокрема , засівати, засаджувати, обробляти або забудовувати її .

Стягувач:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає ІНФОРМАЦІЯ_2, іден. номер НОМЕР_1.

Боржники:

Ясеновецька сільська рада Золочівського району Львівської області ( с. Ясенівці Золочівського району, Львівської області, 80750, код ЄДРПОУ 04374111).

Відділу Держгеокадастру у Золочівському районі Львівської області ( вул. Чорновола, 3 м. Золочів Львівської області, 80700, код ЄДРПОУ 39955163)

Державні реєстратори Золочівської районної державної адміністрації ( вул. Чорновола, 3 м. Золочів Львівської області, 80700, код ЄДРПОУ 20858831)

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, проживає ІНФОРМАЦІЯ_4.

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_5, проживає ІНФОРМАЦІЯ_6.

Копію ухвали для негайного виконання направити відділу Державної виконавчої служби Золочівського районного управління юстиції у Львівській області.

Строк пред"явлення ухвали до виконання - один рік з наступного дня після її постановлення.

Копію ухвали направити сторонам для відома.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Львівської області через Золочівський районний суд протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

С Суддя ОСОБА_4

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення30.03.2017
Оприлюднено14.04.2017
Номер документу65929845
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —445/2027/16-ц

Рішення від 03.09.2018

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 24.05.2018

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 27.03.2018

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 27.04.2017

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 11.12.2017

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 30.03.2017

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 31.10.2016

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні