Ухвала
від 24.05.2018 по справі 445/2027/16-ц
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/2027/16-ц

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

24.05.2018 Золочівський районний суд Львівської області

у складі: головуючого судді Сивака В.М.

з участю секретаря Захарчук Н.Я.

представника позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

представника відповідача ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Золочів Львівської області заяву ОСОБА_2 про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_5 (правонаступника ОСОБА_6) до Ясеновецької сільської ради, ОСОБА_7, з участю третьої особи ПП "Геопроект-М" про усунення перешкод у реєстрації права власності на земельну ділянку,-

в с т а н о в и в:

у провадженні Золочівського районного суду Львівської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_5 (правонаступника ОСОБА_6) до Ясеновецької сільської ради, ОСОБА_7, з участю третьої особи ПП "Геопроект-М" про усунення перешкод у реєстрації права власності на земельну ділянку.

На адресу суду від ОСОБА_2 поступила заява про скасування заходів забезпечення позову, застосовані ухвалою Золочівського районного суду Львівської області від 30.03.2017 року шляхом зняття заборони будь-яким способом користуватися земельною ділянкою, а саме (засівати, засаджувати та обробляти) площею 0,0805 га яка знаходиться в с. Ясенівці Золочівського району Львівської області.

Заслухавши пояснення ОСОБА_2, яка підтримав заяву про скасування заходів забезпечення позову, пояснення представника позивача ОСОБА_1, яка проти задоволення заяви про скасування заходів забезпечення позову заперечила, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

У відповідності до ч.1,4 ст.158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

Як встановлено судом, за заявою ОСОБА_6 постановлено ухвалу від 30 березня 2017 року в порядку забезпечення позову - заборонити Ясеновецькій сільській раді Золочівського району Львівської області вчиняти будь-які дії по затвердженню (погодженню) проекту землеустрою чи технічної документації із землеустрою на земельну ділянку орієнтовною площею 0, 18 га для обслуговування житлового будинку , господарських будівель і споруд за адресою вул. Львівська, 62 в с. Ясенівці, виготовленого на підставі рішення Ясеновецької сільської ради Золочівського району Львівської області від 24.07.2015 р. № 545 .

- заборонити відділу Держгеокадастру у Золочівському районі Львівської області вчиняти будь-які дії по реєстрації земельної ділянки для обслуговування житлового будинку , господарських будівель і споруд за адресою вул. Львівська, 62 в с. Ясенівці, Золочівського району та внесенню інформації про вказану земельну ділянку та речові права на неї до Державного земельного кадастру.

- заборонити органам та суб"єктам державної реєстрації прав, які утворені та діють у відповідності до ЗУ " Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" , в тому числі державним реєстраторам Золочівської районної державної адміністрації та іншим особам, на яких покладаються функції державного реєстратора речових прав на нерухоме майно, вносити записи до державного реєстру речових прав на нерухоме майно на будь-яку особу стосовно виникнення , переходу, або припинення прав на земельну ділянку для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за адресою вул. Львівська, 62 в с. Ясенівці.

- заборонити ОСОБА_7 та ОСОБА_8 в будь-який спосіб користуватися земельною ділянкою в межах , визначених Проектом землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0, 0805 га для будівництва та обслуговування житлового будинку , господарських будівель та споруд ОСОБА_6 ( виготовленим землевпорядною фірмою ПП "Геопроект-М"), зокрема , засівати, засаджувати, обробляти або забудовувати її .

Відповідно до вимог ст.149 ЦПК України заяву про забезпечення позову ОСОБА_9 судом було задоволено з тих підстав, що невжиття таких заходів може суттєво утруднити чи унеможливити виконання рішення суду та суттєво порушити оспорювані права та інтереси позивача

Станом на час розгляду зазначеної вище заяви цивільна справа за позовом ОСОБА_5 (правонастпника ОСОБА_6) до Ясеновецької сільської ради, ОСОБА_7, з участю третьої особи ПП "Геопроект-М" про усунення перешкод у реєстрації права власності на земельну ділянку не вирішена, а відтак клопотання про скасування заходів забезпечення позову є передчасним, немотивованим, а тому не підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 158, 260 ЦПК України, суд

постановив:

у задоволенні заяви ОСОБА_2 про скасування заходів забезпечення позову, які передбачені ухвалою Золочівського районного суду Львівської області від 30.03.2017 року, у цивільній справі за позовом ОСОБА_5 (правонастпника ОСОБА_6) до Ясеновецької сільської ради, ОСОБА_7, з участю третьої особи ПП "Геопроект-М" про усунення перешкод у реєстрації права власності на земельну ділянку - відмовити за безпідставністю.

Роз'яснити заявнику, що у відповідності до ч.6 ст.158 ЦПК України , відмова у скасуванні забезпечення позову не перешкоджає повторному зверненню з таким самим клопотанням при появі нових обставин, що обґрунтовують необхідність скасування забезпечення позову.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Львівської області в порядок та строки, передбачені ст.ст. 354 , 355 ЦПК України , п.15.5 Перехідних положень ЦПК України .

Суддя В. М. Сивак

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення24.05.2018
Оприлюднено23.06.2018
Номер документу74851728
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —445/2027/16-ц

Рішення від 03.09.2018

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 24.05.2018

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 27.03.2018

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 27.04.2017

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 11.12.2017

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 30.03.2017

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 31.10.2016

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні