Ухвала
від 18.04.2017 по справі 343/531/17
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/531/17

Провадження №: 1-кп/0343/68/17

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

18 квітня 2017 року м. Долина

Долинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді - ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

захисника - ОСОБА_4 ,

законного представника підозрюваного - ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 за фактом вчинення суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України,

ВСТАНОВИВ:

На розгляді в Долинському районному суді знаходиться клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 за фактом вчинення суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України.

В судовому засіданні прокурор заявив клопотання про проведення в режимі відеоконференцзв`язку з Новомосковським міськрайонним судом Дніпропетровської області судового засідання з метою допиту представника потерпілого ОСОБА_7 та свідків ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , посилаючись на те, що вони фактично проживають в м. Дніпро, тому через значну відстань не можуть прибути в м.Долина. Наближений суд, до якого можуть прибути представник потерпілого та зазначені свідки, знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

Захисник ОСОБА_4 та законний представник підозрюваного ОСОБА_5 не заперечили щодо допиту представника потерпілого та свідків у режимі відеоконференції.

Відповідно до п. 1, 4 ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, а також у разі необхідності вжиття заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

У ч. 2 ст. 336 КПК України зазначено, що суд може ухвалити рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Оскільки для встановлення істини в даному провадженні допит представника потерпілого та свідків є необхідним, а вони фактично проживають та працюють в Дніпропетровській області, з метою швидкого судового розгляду, суд, беручи до уваги думку сторін кримінального провадження, вважає за необхідне клопотання прокурора про допит представника потерпілого та свідків в режимі відеоконференції задовольнити, оскільки вказане рішення відповідає загальним засадам кримінального провадження.

Частиною 5 ст. 336 КПК України визначено, що якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні поза територією юрисдикції суду та поза територією міста, в якому розташований суд, суд своєю ухвалою може доручити суду, на території якого перебуває така особа, здійснити дії, передбачені ч. 4 цієї статті. Суд, що отримав доручення, за погодженням з судом, що надав доручення, зобов`язаний у визначений в ухвалі строк організувати виконання зазначеного доручення.

Проведення судового засідання у даному провадженні в режимі відеоконференції слід доручити Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області, оскільки саме на території даного суду проживають та працюють представник потерпілого та свідки.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 318, 336, 372 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Судове засідання по розгляду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 за фактом вчинення суспільно небезпечного діяння за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, яке призначене на 14.00 годин 22 травня 2017 року, провести в режимі відеоконференції з Новомосковським міськрайонним судом Дніпропетровської області, на території юрисдикції якого постійно проживають та працюють представник потерпілого ОСОБА_7 та свідки ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 .

Доручити Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області виконання передбачених ч. 4 ст. 336 КПК України процесуальних дій, необхідних для проведення в режимі відеоконференції судового засідання у даному кримінальному провадженні.

В судове засідання викликати представника потерпілого ОСОБА_7 та свідків ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , згідно до вимог ст. 336 КПК України, до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Велика Ковалівка, 10Б).

Копію ухвали направити голові Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області суду та представнику потерпілого ОСОБА_7 , свідкам ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 .

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення18.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66006906
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 за фактом вчинення суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України

Судовий реєстр по справі —343/531/17

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 30.08.2017

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 18.04.2017

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 04.04.2017

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 27.03.2017

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 27.03.2017

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні