Ухвала
від 24.04.2017 по справі 591/1229/17
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/1229/17

Провадження № 1-кс/591/1393/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 квітня 2017 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Сумської області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні за № 42017200000000074 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням про проведення обшуку приміщень за адресою: м. Київ, вул. Деревлянська, буд. 10-А, яке знаходиться у володінні ТОВ «Меріквіта», з метою виявлення, фіксації та вилучення оригіналів, копії, у тому числі на електронних носіях, електронних документів, пов`язаних з укладенням зовнішньоекономічних договорів (контрактів) на придбання товарів, їх переміщення на та по митній території України тощо.

Відповідно до ч.1 ст.107 КПК України, оскільки слідчим не заявлено клопотань про фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів, суд вирішив провести судове засідання без фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити, надав документи в обґрунтування клопотання.

Судом встановлено, що слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Сумської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017200000000074 від 12.02.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 364 ч.2, 366 ч.2 КК України.

Відповідно до матеріалів досудових розслідувань, службові особи Сумської митниці ДФС, з метою одержання неправомірної вигоди суб`єктами підприємницької діяльності ТОВ «Олімпік Старт» (код 40526829), ТОВ «Павер Тайм» (код 40925074), ТОВ «Девор» (код 40650697), ТОВ «Пізан» (код 40365912), ТОВ «Парадіз-Регіон-Інвест» (код 40513501), ТОВ «АН-Авторгуп» (код 39530356), ПП «АЗЧ Постач» (код 36817584), ПП «Технобазіс» (код 38630430), ТОВ «Вест Іст Трейд» (код 40526380), ТОВ «Меріквіта» (40526568) у виді неправомірного зменшення митних платежів, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, діючи в порушення вимог ПК України, здійснюють розмитнення товарів зазначених підприємств на підставі поданих ними завідомо неправдивих документів за заниженими ставками та з порушенням визначеного законом порядку, що призвело до завдання державним інтересам тяжких наслідків у виді ненадходження митних платежів у розмірі понад 7 млн. грн.

Одним із способів заниження митних платежів є здійснення розмитнення товарів за поданими декларантами та особами, що надають брокерські послуги, завідомо неправдивими документами, за змістом яких суттєво занижена вартість товарів, що прямо впливає на розмір митних платежів.

Визначення митної вартості товарів працівниками Сумської митниці ДФС здійснено за основним методом визначення митної вартості за ціною договору (контракту) на підставі поданих електронних комерційних та товарно-супровідних документів, без отримання та перевірки оригіналів документів з придбання товарів, договорів з третіми особами, пов`язаними з договорами про поставку товарів, банківських платіжних документів, що стосуються оцінюваного товару, без порівняння рівня цін.

ТОВ «Меріквіта» (40526568) за даними Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців, та громадських формувань, зареєстроване за адресою м.Київ, вул. Деревлянська, буд. №10-А, офіс 13.

Згідно відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, за адресою м.Київ, вул. Деревлянська, буд. №10-А зареєстровані нежитлові приміщення, власником яких рахується ОСОБА_4 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ).

Відповідно до ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зазначені в клопотанні документи можуть бути використані у кримінальному провадженні в якості доказів для підтвердження факту завдання державним інтересам тяжких наслідків у виді ненадходження митних платежів.

Тому, суд вважає, що прокурором доведено всі передбачені КПК України обставини, існування яких необхідно для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 30 Конституції України, ст. 234 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому, прокурорам у кримінальному провадженні на проведення обшуку житла чи іншого володіння особи за адресою м.Київ, вул. Деревлянська, буд. №10-А, офіс 13, яке знаходяться у володінні ТОВ «Меріквіта» (40526568) з метою виявлення, фіксації та вилучення оригіналів, копії, у тому числі на електронних носіях, електронних документів, пов`язаних з укладенням зовнішньоекономічних договорів (контрактів) на придбання товарів, їх переміщення на та по митній території України, декларування вантажів, майна, транспортних засобів, іншого виду товарів, визначення режиму та способу митного оформлення, визначення кодів з УКТЗЕД, митної вартості, розміру митних платежів, а також документи щодо надання митно-брокерських послуг, у тому числі: договори про надання митно-брокерських послуг; заявки-доручення на декларування товарів; розрахункові документи з надання митно-брокерських послуг; картки акредитації; митні декларації усіх типів та митних режимів; митні декларації країни відправлення; зовнішньоекономічні договори (контракти), або документи, які його замінюють, та додатки до них; договори (угоди, контракти) із третіми особами, пов`язані з договорами (угодами, контрактами) про поставку товарів, митна вартість яких визначається; рахунки-фактури (інвойс) або рахунки-проформи; рахунки про здійснення платежів третім особам на користь продавця, якщо такі платежі здійснюються за умовами, визначеними договором (угодою, контрактом); банківські платіжні документи про оплату товарів або інші платіжні та/або бухгалтерські документи, що підтверджують вартість товару та містять реквізити, необхідні для ідентифікації ввезеного товару; рахунки про сплату комісійних, посередницьких послуг, пов`язаних із виконанням умов договорів (угод, контрактів); виписки з бухгалтерської документації; ліцензійні чи авторські договори покупця, що стосується оцінюваних товарів та є умовою продажу оцінюваних товарів; каталоги, специфікації, прейскуранти (прайс-листи) виробника товару; висновки (сертифікати) про якісні та вартісні характеристики товарів, підготовлені спеціалізованими експертними організаціями, та/або інформація біржових організацій про вартість товару або сировини; розрахунки ціни (калькуляція); договори про надання послуг з перевезення (транспортування); транспортні (перевізні) документи, товарно-транспортні (товарно-супровідні) документи (шляхові листи, міжнародні товарно-транспортні накладні, книги TIR або АТЗ, інші); декларації митної вартості та документи, що підтверджують числові значення складових митної вартості, на підставі яких проводився розрахунок митної вартості; імпортні ліцензії; страхові документи і документи, що містять відомості про вартість страхування; листування продавця та покупця, а також печатки, штампи, електронні цифрові підписи підприємств-продавців та підприємств-відправників товарів, електронні носії зазначеної інформації.

Строк дії даної ухвали встановити 30 днів з моменту постановлення і вона може бути використана для проникнення до вказаних приміщень лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_5 -Когер

Дата ухвалення рішення24.04.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу66139513
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —591/1229/17

Ухвала від 24.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 24.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 14.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 14.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 14.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 13.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 13.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 13.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 11.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 11.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні