Ухвала
від 19.04.2017 по справі 755/7125/16-ц
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/7125/16-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19.04.2017 року Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Катющенко В.П.

при секретарі - Дудник В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в приміщенні Дніпровського районного суду міста Києва, цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства Страхова компанія ПЗУ Україна до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Товариство з додатковою відповідальністю Страхова компанія НАСТА про відшкодування завданої майнової шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва знаходиться зазначена цивільна справа.

Відповідно до вимог частини першої ст. 143 Цивільного процесуального кодексу України для з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки мистецтва, техніки, ремесла тощо суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

Так, ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва від 05 липня 2016 року у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Страхова компанія ПЗУ Україна до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Товариство з додатковою відповідальністю Страхова компанія НАСТА про відшкодування завданої майнової шкоди було призначено судову авто-товарознавчу експертизу та провадження у справі зупинено до проведення експертизи.

25 серпня 2016 року до Дніпровського районного суду м. Києва з Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз надійшли матеріали цивільної справи за позовною заявою Приватного акціонерного товариства Страхова компанія ПЗУ Україна до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Товариство з додатковою відповідальністю Страхова компанія НАСТА про відшкодування завданої майнової шкоди разом з клопотанням експерта щодо надання додаткових відомостей для проведення експертизи, зокрема, зазначення на яку дату необхідно визначити розмір матеріального збитку та що використовувати при проведення експертизи: акт огляду транспортного засобу чи протокол.

Ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва від 06 вересня 2016 року провадження у вказаній цивільній справі було відновлено та призначено справу до розгляду.

13 грудня 2016 року до Дніпровського районного суду м. Києва з Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз надійшло повідомлення про неможливість надання висновку експерта № 662/16-23 від 07 грудня 2016 року, з посиланням на невиконання клопотання експерта про надання додаткових матеріалів необхідних для проведення експертизи.

В подальшому, до Дніпровського районного суду м. Києва представником позивача Приватного акціонерного товариства Страхова компанія ПЗУ Україна - ОСОБА_3 було подано висновок № 839-1/13 додаткового експертного авто товарознавчого дослідження з визначення розміру матеріального збитку, завданого власнику ЗАЗ TF 55 YO державний реєстраційний номер НОМЕР_1, 2011 року випуску, внаслідок пошкодження в ДТП, станом на 02 грудня 2013 року, складеного судовим експертом-автотоварознавцем ОСОБА_4 11 лютого 2014 року. Крім того, судом також були витребувані матеріали адміністративної справи № 3-9441/13 відносно ОСОБА_2 за ст. 124 КУпАП, копія яких була направлено до суду Солом'янським районним судом м. Києва (а.с. 109-119). Також, згідно квитанції № 25 від 23 вересня 2016 року, з боку ОСОБА_2 було проведено оплату проведення експертизи у розмірі 4 404,00 гривень (а.с. 167 об.).

Відповідно до ст. 10 Цивільного процесуального кодексу України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Суд сприяє всебічному і повному з`ясуванню обставин справи, сприяє у здійснені особами, які беруть участь у справі, їх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 202 Цивільного процесуального кодексу України, суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках: призначення судом експертизи.

Таким чином, з огляду на вищевикладені обставини, вбачається що всі умови для проведення судової авто-товарознавчої експертизи були виконані, оплата проведення експертизи виконана, необхідні документи були витребувані судом, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне зупинити провадження у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Страхова компанія ПЗУ Україна до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Товариство з додатковою відповідальністю Страхова компанія НАСТА про відшкодування завданої майнової шкоди та направити матеріали вказаної цивільної справи до експертної установи для проведення судової авто-товарознавчої експертизи, відповідно до ухвали Дніпровського районного суду м. Києва від 05 липня 2016 року.

Керуючись ст.ст. 10, 11, 143, 202, 209-210, 294 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

Зупинити провадження у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Страхова компанія ПЗУ Україна до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Товариство з додатковою відповідальністю Страхова компанія НАСТА про відшкодування завданої майнової шкоди до проведення Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз судової авто-товарознавчої експертизи відповідно до ухвали Дніпровського районного суду м. Києва від 05 липня 2016 року.

Матеріали цивільної справи за позовом Приватного акціонерного товариства Страхова компанія ПЗУ Україна до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Товариство з додатковою відповідальністю Страхова компанія НАСТА про відшкодування завданої майнової шкоди направити до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз для проведення судової авто-товарознавчої експертизи відповідно до ухвали Дніпровського районного суду м. Києва від 05 липня 2016 року.

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи № 755/7125/16-ц за позовом Приватного акціонерного товариства Страхова компанія ПЗУ Україна до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Товариство з додатковою відповідальністю Страхова компанія НАСТА про відшкодування завданої майнової шкоди.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Дніпровський районний суд м. Києва, протягом п′ять днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

Дата ухвалення рішення19.04.2017
Оприлюднено03.05.2017
Номер документу66216595
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/7125/16-ц

Рішення від 06.12.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 04.07.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 06.10.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 19.04.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 06.09.2016

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 05.07.2016

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 11.05.2016

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні