Вирок
від 26.04.2017 по справі 450/1920/16-к
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/1920/16-к Провадження № 1-кп/450/56/17

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 квітня 2017 року Пустомитівський районний суд Львівської області в складі: головуючого-судді - Добош Н.Б.,

при секретарі судового засідання - Бідник І.Р.,

з участю прокурора Стасів М.М.

обвинуваченого ОСОБА_1

захисника обвинуваченого ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Пустомити кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016140270001019 від 20.05.2016р. про обвинувачення ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянин України, не працює, одружений, на утриманні малолітніх дітей чи інших осіб немає, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, відповідно до ст..89 КК України раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.185 КК України,-

в с т а н о в и в :

Обвинувачений ОСОБА_1 19.05.2016 року близько 00:30 год. маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, діючи протиправно, умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, повторно, за попередньою змовою групою осіб із невстановленою особою (матеріали відносно якого виділені в окреме провадження), на автомобілі марки Вольво , моделі 850 , д.н.з. НОМЕР_1, прибули до території ТзОВ Транс-Сервіс-1 , що поблизу с. Басівка, Пустомитівського району, Львівської області, де підійшли до автомобіля марки ДАФ , д.н.з. ВС 4458 CM, за допомогою викрутки підважили та відчинили кришку бензобаку, звідки за допомогою шлангу та каністр викачали дизпаливо в кількості 250 літрів, завдавши своїми протиправними діями ТзОВ Транс-Сервіс-1 матеріальних збитків на загальну суму 5 225 гривень.

Таким чином, ОСОБА_1 вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжки), повторно, за попередньою змовою групою осіб, та кваліфікація його дій за ч.2 ст.185 КК України є вірною.

Окрім цього, 19.05.2016 року, близько 01:30 год. ОСОБА_1, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, діючи протиправно, умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, повторно, за попередньою змовою групою осіб із невстановленою особою (матеріали відносно якого виділені в окреме провадження) перебуваючи поблизу території ТзОВ Транс-Сервіс-1 , що поблизу с.Басівка Пустомитівського району Львівської області, після вчинення крадіжки дизпалива з автомобіля марки ДАФ , д.н.з. ВС 4458 CM, підійшли до автомобіля НОМЕР_2, за допомогою викрутки підважили та відчинили кришку бензобаку, звідки за допомогою шлангу та каністр викачали дизпаливо в кількості 500 літрів, завдавши своїми протиправними діями ТзОВ Транс-Сервіс-1 матеріальних збитків на загальну суму 10 450 гривень.

Таким чином, ОСОБА_1 вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжки), повторно, за попередньою змовою групою осіб, та кваліфікація його дій за ч.2 ст.185 КК України є вірною.

Окрім цього, 20.05.2016 року приблизно о 00:30 год. ОСОБА_1, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, діючи протиправно, умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, повторно, за попередньою змовою групою осіб із невстановленою особою (матеріали відносно якого виділені в окреме провадження), на автомобілі марки Вольво , моделі 850 , д.н.з. НОМЕР_1, прибули до території АЗС аmіс , що поблизу готелю Панська Гора , який розташований поблизу с. Сокільники, Пустомитівського району, Львівської області, де підійшли до автомобіля НОМЕР_3, за допомогою викрутки підважили та відчинили кришку бензобаку, звідки за допомогою шлангу та каністр викачали дизпаливо в кількості 300 літрів, завдавши своїми протиправними діями ОСОБА_3 матеріальних збитків на загальну суму 6 270 гривень.

Таким чином, ОСОБА_1 вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжки), повторно, за попередньою змовою групою осіб, та кваліфікація його дій за ч.2 ст.185 КК України є вірною.

Окрім цього, 20.05.2016 року, близько 01:30 год. ОСОБА_1, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, діючи протиправно, умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, повторно, за попередньою змовою групою осіб із невстановленою особою (матеріали відносно якого виділені в окреме провадження), перебуваючи поблизу території АЗС Аmіс , що поблизу готелю Панська Гора , який розташований поблизу с. Сокільники, Пустомитівського району, Львівської області, після вчинення крадіжки дизпалива з автомобіля НОМЕР_3, підійшли до автомобіля марки Мерседес , д.н.з. НОМЕР_4, за допомогою викрутки підважили та відчинили кришку бензобаку, звідки за допомогою шлангу та каністр, викачали дизпаливо в кількості 400 літрів, завдавши своїми протиправними діями ПП Гал-ЮрБуд матеріальних збитків на загальну суму 8 360 гривень.

Таким чином, ОСОБА_1 вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжки), повторно, за попередньою змовою групою осіб, та кваліфікація його дій за ч.2 ст.185 КК України є вірною.

Окрім цього, 20.05.2016 року, близько 02:30 год. ОСОБА_1, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, діючи протиправно, умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, повторно, за попередньою змовою групою осіб із невстановленою особою (матеріали відносно якого виділені в окреме провадження), перебуваючи поблизу території АЗС Аmіс , що поблизу готелю Панська Гора , який розташований поблизу с. Сокільники, Пустомитівського району, Львівської області, після вчинення крадіжки дизпалива з автомобіля марки Мерседес , д.н.з. НОМЕР_4, підійшли до автомобіля марки Рено , д.н.з. НОМЕР_5, за допомогою викрутки підважили та відчинили кришку бензобаку, звідки за допомогою шлангу та каністр викачали дизпаливо в кількості 100 літрів, завдавши своїми протиправними діями ОСОБА_3 матеріальних збитків на загальну суму 2 090 гривень.

Таким чином, ОСОБА_1 вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжки), повторно, за попередньою змовою групою осіб, та кваліфікація його дій за ч.2 ст.185 КК України є вірною.

Обвинувачений ОСОБА_1 у судовому засіданні вину у вчиненні інкримінованого йому кримінальному правопорушенні визнав повністю та пояснив, що рухаючись із знайомим ОСОБА_4 в автомобілі поблизу м.Львова побачили фури та в них виник умисел здійснити крадіжку палива з бензобаків автомобілів. Він разом із знайомим підходили до автомобілів, за допомогою викрутки підважили та відчинили кришку бензобаку, звідки за допомогою шлангу та каністр викачали дизпаливо, каністри розмістили в причепі. В подальшому продали викрадене паливо випадковим водіям. Обвинувачений зазначив, що кошти були необхідні їм для проведення операції дитині. Просив вибачення у потерпілих, та вказав, що в подальшому планує відшкодувати потерпілим завдану шкоду.

Поряд із визнанням своєї вини обвинуваченим ОСОБА_1, його винуватість у вчиненні інкримінованого злочину повністю доведена зібраними та дослідженими в судовому засіданні доказами, а саме показаннями представників потерпілих, протоколами слідчих та процесуальних дій та іншими документами, дослідженими під час судового розгляду справи, які суд вважає належними та допустимими доказами.

Представник потерпілого ОСОБА_5 в судовому засіданні вказав, що зі слів водія йому стало відомо, що вночі 20.05.2016р. водій поставив належний підприємству ПП Гал-ЮрБуд автомобіль на стоянці поблизу комплексу Панська гора , де ночував. Водій пробудився від шуму та виявив відкритий бак та в подальшому виявив нестачу палива, оскільки попередньо повністю заправив бак автомобіля.

Представник потерпілого ОСОБА_6 в судовому засіданні вказав, що належні ТзОВ Транс-Сервіс-1 автомобілі марки ДАФ та МАН вночі 19.05.2016р. перебували на прилеглій території стоянки товариства. Зранку водієм було виявлено, що баки відкриті та встановлено нестачу палива. Охоронці стоянки вказали, що вночі бачили незнайому машину.

В протоколі пред'явлення особи для впізнання від 16.06.2016р. свідок ОСОБА_7 вказав ОСОБА_1 як особу, яку він бачив в ніч з 18.05.2016р. на 19.05.2016р. поблизу ТОВ Транс Сервіс у с. Басівка, Пустомитівського району, Львівської області у автомобілі марки Вольво до якої був причіплений причіп із тентом жовтого кольору.

Відповідно до протоколу проведення слідчого експерименту від 16.06.2016р., який проведений в присутності двох понятих та фото таблиць до даного протоколу ОСОБА_1 вказав місця здійснення крадіжок та обставини їх вчинення.

Відповідно до протоколу від 15 червня 2016р., протоколу огляду речей та фото таблиці до даного протоколу, постанови про визнання і прилучення до кримінального провадження речових доказів від 01.07.2016р. оглянуто та вилучено, та визнано речовими доказами: автомобіль марки VOLVO , моделі 850 д.н.з. НОМЕР_1, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії СХТ 260974; ручний насос для перекачки рідин, шланг, виготовлений із гнучкого пластику, голубого кольору довжиною близько 33м. із прохідним отвором у середині близько 2 см., шланг, виготовлений із резини чорного кольору, довжиною близько 4-ри метри, із прохідним отвором у середині близько 3 см., шланг, виготовлений із резини чорного кольору, довжиною близько 7-ми метрів із прохідним отвором у середині близько 4 см., які використовувались при здійсненні крадіжок.

Судом встановлено, що вироком Кам'янко-Бузького районного суду Львівської області від 07.12.2016р. ОСОБА_1 був визнаний винним у скоєнні злочину передбаченого ч.3 ст.185 КК України, який він скоїв 05.03.2016р. та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з іспитовим строком 2 роки. Вирок набрав законної сили 09.03.2017р. Покарання за даним вироком обвинувачений не відбув.

Таким чином, суд вважає, що стороною обвинувачення повністю доведена вина ОСОБА_1 у вчиненні таємного викрадення чужого майна (крадіжки), повторно, за попередньою змовою групою осіб, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України.

За вчинений злочин ОСОБА_1 підлягає покаранню, при визначені виду та міри покарання, суд бере до уваги суспільну небезпеку вчиненого злочину, характер вчиненого злочинного діяння, особу обвинуваченого, обставини, що обтяжують та пом'якшують покарання.

Призначаючи покарання обвинуваченому ОСОБА_1, суд враховує особу обвинуваченого, який вину у вчиненні злочину визнає повністю, під диспансерним наглядом в наркологічному диспансері не перебуває, при огляді психіатра розладів психіки не виявлено. З характеристики, виданої Прибужанською сільською радою вбачається, що за час фактичного проживання на її території обвинуваченого, скарг чи заяв в сільську раду щодо нього не надходило.

Обставинами, що пом'якшують покарання, суд визнає щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, що обтяжують покарання судом не встановлено.

При призначенні обвинуваченому покарання суд враховує положення ч.2 ст.50 КК України, відповідно до якого покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами.

Таким чином, враховуючи вищенаведені обставини, суд приходить до висновку, що обвинуваченому слід обрати покарання в межах санкції статті, що передбачає відповідальність за вчинений обвинуваченим злочин у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки.

Відповідно до вимог ч.4 ст.70 КК України за правилами, передбаченими в частинах першій - третій цієї статті, призначається покарання, якщо після постановлення вироку в справі буде встановлено, що засуджений винен ще і в іншому злочині, вчиненому ним до постановлення попереднього вироку. У цьому випадку в строк покарання, остаточно призначеного за сукупністю злочинів, зараховується покарання, відбуте повністю або частково за попереднім вироком, за правилами, передбаченими в статті 72 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.70 КК України при сукупності злочинів суд, призначивши покарання (основне і додаткове) за кожний злочин окремо, визначає остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим або шляхом повного чи часткового складання призначених покарань.

На підставі ст. 70 КК України , шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим за вироком Кам'янка-Бузького районного суду Львівської області від 07.12.2016 року призначити ОСОБА_1 остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки.

Разом з тим враховуючи тяжкість вчиненого злочину, особу винного, суд вважає, що його виправлення можливе без ізоляції від суспільства, о тому доцільно застосувати ст..75 КК України, звільнивши ОСОБА_1 від відбування покарання з випробуванням з покладенням на нього обов'язків, визначених ст. 76 КК України.

Цивільний позов, заявлений потерпілим ОСОБА_3, підлягає задоволенню з наступних підстав.

У позовній заяві цивільний позивач просять стягнути з цивільного відповідача завдану матеріальну шкоду у розмірі 7736, 00грн., що складає вартість викраденого майна дизельного палива у кількості 400, 00 л. із розрахунку середньої ціни дизпалива по Україні станом на день пред'явлення цивільного позову 19,34грн.

Статтею 1166 ЦК України передбачено, що майнова шкода, завдана неправомірними діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_1 визнав цивільний позов, його захисник ОСОБА_2 поклався на розсуд суду, прокурор не заперечила щодо задоволення цивільного позову.

Із врахуванням викладеного вище, з ОСОБА_1 слід стягнути на користь ОСОБА_3 заподіяну матеріальну шкоду у розмірі 7736,00грн.

Судових витрат у кримінальному провадженні немає.

Сторони клопотань про обрання обвинуваченому запобіжного заходу до вступу вироку у законну силу не заявляли, підстав обирати обвинуваченому запобіжного заходу немає.

Речові докази по кримінальному провадженні автомобіль марки VOLVO , моделі 850 д.н.з. НОМЕР_1, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії СХТ 260974 із врахуванням розписки власника автомобіля ОСОБА_8 про їх отримання від 05.07.2016р. слід вважати повернутими власнику ОСОБА_8

Речові докази по кримінальному провадженні, визначені у п.2 постанови про визнання і прилучення до кримінального провадження речових доказів від 01.07.2016р.: ручний насос для перекачки рідин, шланг, виготовлений із гнучкого пластику, голубого кольору довжиною близько 33м. із прохідним отвором у середині близько 2 см., шланг, виготовлений із резини чорного кольору, довжиною близько 4-ри метри, із прохідним отвором у середині близько 3 см., шланг, виготовлений із резини чорного кольору, довжиною близько 7-ми метрів із прохідним отвором у середині близько 4 см. - знищити.

Керуючись ст.ст. 100, 127-129, 368 -371, 373 , 374 , 376 КПК України , суд, -

у х в а л и в :

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_4 визнати винним у вчинені злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки.

На підставі ст. 70 КК України , шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим за вироком Кам'янка-Бузького районного суду Львівської області від 17.06.2016 року призначити ОСОБА_1 остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки.

На підставі ст.. 75 КК України звільнити ОСОБА_1 від відбування призначеного йому покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 (три) роки.

Згідно ст. 76 КК України зобов'язати ОСОБА_1 періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи ; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Запобіжний захід ОСОБА_1 до вступу вироку в законну силу не обирати.

Цивільний позов ОСОБА_3 - задовольнити.

Стягнути з засудженого ОСОБА_1 на користь ОСОБА_3 заподіяну матеріальну шкоду у розмірі 7736,00грн. (сім тисяч сімсот тридцять шість гривень 00коп.).

Речові докази по кримінальному провадженні автомобіль марки VOLVO , моделі 850 д.н.з. НОМЕР_1, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії СХТ 260974 - вважати повернутими власнику ОСОБА_8

Речові докази по кримінальному провадженні, визначені у п.2 постанови про визнання і прилучення до кримінального провадження речових доказів від 01.07.2016р.: ручний насос для перекачки рідин, шланг, виготовлений із гнучкого пластику, голубого кольору довжиною близько 33м. із прохідним отвором у середині близько 2 см., шланг, виготовлений із резини чорного кольору, довжиною близько 4-ри метри, із прохідним отвором у середині близько 3 см., шланг, виготовлений із резини чорного кольору, довжиною близько 7-ми метрів із прохідним отвором у середині близько 4 см. - знищити.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

На вирок може бути подана апеляція до апеляційного суду Львівської області через Пустомитівський районний суд Львівської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

СуддяОСОБА_9

СудПустомитівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення26.04.2017
Оприлюднено04.05.2017
Номер документу66255770
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —450/1920/16-к

Ухвала від 11.08.2017

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Вирок від 26.04.2017

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Вирок від 26.04.2017

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 09.12.2016

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 10.11.2016

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 04.08.2016

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні