Ухвала
від 28.04.2017 по справі 911/542/15
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

28 квітня 2017 року Справа № 911/542/15 Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

головуючий суддя: судді: Алєєва І.В. (доповідач), Дроботова Т.Б., Мачульський Г.М., розглянувши матеріали касаційної скарги Першого заступника прокурора Київської області на постанову Київського апеляційного господарського суду від 02.03.2017р.

у справі №911/542/15 Господарського суду Київської області

за позовом Першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі:

1. Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства;

2. Державного підприємства "Вищедубичанське лісове господарство"

до Приватного підприємства "Лебедівський лісовичок плюс"

про розірвання договору про дострокове тимчасове користування лісовими ділянками та зобов'язання повернути лісові ділянки,

В С Т А Н О В И В:

Подана касаційна скарга Першого заступника прокурора Київської області на постанову Київського апеляційного господарського суду від 02.03.2017р. у справі №911/542/15 не відповідає вимогам розділу ХІІ 1 ГПК України з наступних підстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 111 Господарського процесуального кодексу України до касаційної скарги додаються, зокрема, докази сплати судового збору.

При зверненні з касаційною скаргою заявником не надано жодних доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, при цьому заявлено клопотання про відстрочення сплати судового збору. Скаржник зазначає, що органи прокуратури фінансуються виключно із державного бюджету, при цьому на рахунку прокуратури Київської області відсутня достатня кількість коштів, необхідна для сплати судового збору .

У відповідності зі ст. 8 Закону України "Про судовий збір", враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Даною статтею передбачено право суду, а не обов'язок щодо відстрочки, розстрочки або звільнення від сплати судового збору.

Пунктом 3.1 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013р. №7 "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України", визначено, що єдиною підставою для вчинення господарським судом дій, зазначених у статті 8 Закону України "Про судовий збір", є врахування ним майнового стану сторін.

Клопотання про відстрочення (розстрочення) сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до господарського суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Статтею 111-8 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що касаційна скарга у випадках, передбачених пунктом 1 частини першої статті 107 цього Кодексу, розглядається протягом одного місяця.

Прокурором у клопотанні про відстрочення сплати судового збору не наведено та не подано доказів на підтвердження того, що матеріальне становище скаржника зміниться протягом визначеного процесуальним законом строку розгляду касаційної скарги та він зможе сплатити судовий збір у встановленому розмірі.

З огляду на наведене, подане Першим заступником прокурора Київської області клопотання про відстрочення сплати судового збору задоволенню не підлягає.

Згідно п. 4 ч.1 ст.111 3 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

За таких обставин касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду Вищим господарським судом України та підлягає поверненню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 111, п. 4 ч. 1 ст. 111 3 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України, -

У Х В А Л И В:

1.Відмовити Першому заступнику прокурора Київської області у задоволенні клопотання про відстрочення сплати судового збору.

2.Касаційну скаргу Першого заступника прокурора Київської області на постанову Київського апеляційного господарського суду від 02.03.2017р. у справі №911/542/15 повернути скаржнику без розгляду.

Головуючий суддя(доповідач) І.В. Алєєва

Суддя Т.Б. Дроботова

Суддя Г.М. Мачульський

Дата ухвалення рішення28.04.2017
Оприлюднено03.05.2017
Номер документу66263543
СудочинствоГосподарське
Сутьдострокове тимчасове користування лісовими ділянками та зобов'язання повернути лісові ділянки

Судовий реєстр по справі —911/542/15

Ухвала від 18.10.2017

Господарське

Верховний Суд України

Жайворонок Т.Є.

Постанова від 11.07.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Ухвала від 26.06.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Ухвала від 28.04.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Постанова від 02.03.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тищенко А.І.

Ухвала від 06.12.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Ухвала від 23.12.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тищенко А.І.

Постанова від 13.12.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Ухвала від 15.11.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Ухвала від 21.10.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні