Ухвала
від 04.05.2017 по справі 38/98-10
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

"04" травня 2017 р. Справа № 38/98-10

Колегія суддів у складі:

головуючий суддя Россолов В.В., суддя Ільїн О.В., суддя Терещенко О.І.

розглянувши апеляційну скаргу Куп'янського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області (вх.№ 1446 Х/1-42) на ухвалу Господарського суду Харківської області від 10 квітня 2017 року у справі № 38/98-10

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Тридента Агро", м. Київ

до Приватного підприємства "Куп'янська сільгосптехніка", с. Петрівка

про стягнення 14250,29 грн

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 10 квітня 2017 року у справі № 38/98-10 (суддя Чистякова І.О.) скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Ніко - Тайс" на бездіяльність органу державної виконавчої служби - Куп'янського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області (вх. № 56 від 13 березня 2017 року) задоволено частково; визнано незаконною бездіяльність Куп'янського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області під час примусового виконання наказу господарського суду Харківської області від 08 червня 2010 року у справі №38/98-10 по ВП №38088804; в іншій частині скарги - відмовлено.

Куп'янський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області з вказаною ухвалою суду не погодився, звернувся з апеляційною скаргою, в якій, посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права, просить її скасувати.

Перевіривши матеріали поданої апеляційної скарги колегія суддів дійшла висновку про її повернення з огляду на наступне.

Згідно до частини 1 статті 95 Господарського процесуального кодексу України особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншій стороні у справі копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у сторони відсутні.

Відповідно до пункту 4 частині 3 Постанови пленуму Вищого господарського суду України від 17 травня 2011 року № 7 "Про деякі питання практики застосування розділу XII Господарського процесуального кодексу України" доказом надсилання стороні поштою копії апеляційної скарги є розрахунковий документ встановленої форми, що підтверджує надання послуг поштового зв'язку - касовий чек, розрахункова квитанція, тощо.

Судом апеляційної інстанції констатується про ненадання апелянтом належних та допустимих доказів відправлення копії апеляційної скарги сторонам по справі.

Положенням пункту 2 частини 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її копії іншій стороні.

Поряд з цим статтею 94 Господарського процесуального кодексу України встановлені вимоги до форми та змісту апеляційної скарги.

Частиною третьою цієї статті передбачено, що до апеляційної скарги додаються, зокрема, докази слати судового збору.

Справляння судового збору в Україні регулюється Законом України "Про судовий збір", який набрав чинності з 01 листопада 2011 року.

Статтею 2 вказаного Закону встановлено, що платниками судового збору є громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні) та фізичні особи - підприємці, які звертаються до суду.

Приписами статті 5 Закону встановлені випадки надання особам пільг щодо сплати судового збору, до яких не віднесений випадок подання апеляційної скарги державною виконавчою службою України.

Перевіркою матеріалів апеляційної скарги встановлено, що до апеляційної скарги не було надано платіжне доручення, що підтверджує сплату судового збору.

Згідно п.3 ч.1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо, зокрема, до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Враховуючи вищенаведене та керуючись п.п. 2,3 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИЛА:

Повернути апеляційну скаргу Куп'янському міськрайонному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Додаток: заявнику - матеріали скарги на 36 арк. та поштовий конверт.

Головуючий суддя В.В.Россолов

Суддя О.В.Ільїн

Суддя О.І.Терещенко

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення04.05.2017
Оприлюднено11.05.2017
Номер документу66320537
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —38/98-10

Ухвала від 25.09.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Новікова Н.А.

Ухвала від 04.09.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Новікова Н.А.

Ухвала від 10.08.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Новікова Н.А.

Ухвала від 10.08.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Новікова Н.А.

Ухвала від 04.05.2017

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Россолов В.В.

Ухвала від 10.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 29.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 16.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 16.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 11.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жельне С.Ч.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні