Ухвала
від 11.05.2017 по справі 210/3414/16-к
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/3414/16-к

Провадження № 1-кс/210/845/17

"11" травня 2017 р.

Слідчий суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши винесене в рамках кримінального провадження №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України, клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області молодшого радника юстиції ОСОБА_2 , про призначення виїзної позапланової документальної перевірки, -

В С Т А Н О В И В:

11 травня 2017 року до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області із вищевказаним клопотанням про призначення виїзної позапланової документальної перевірки з питань дотримання вимог податкового законодавства службовими особами ТОВ «ГРП АСМУ», звернувся прокурор Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області молодший радник юстиції ОСОБА_2 .

В обґрунтування клопотання прокурор вказує на ті обставини, що Криворізькою місцевою прокуратурою №1 Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України.

Під час досудового розслідування додаткового встановлено, що протягом 2016 року, службові особи Комунального закладу «Дніпропетровське обласне Бюро судово-медичної експертизи «ДОР» (Дніпропетровська область, м. Дніпро, Соборний район, площа Соборна, буд.№14, код ЄДРПОУ 01985239), зловживаючи своїм службовим становищем, маючи можливість проводити постмортальні послуги згідно встановлених тарифів на послуги, які виконуються на госпрозрахунковій основі та по договорам в КЗ «Дніпропетровське обласне Бюро судово-медичної експертизи «ДОР» та отримувати за це грошові кошти, які мали надходити на рахунок комунального закладу, шляхом укладання фіктивних договорів організували незаконне надходження вказаних коштів на рахунки ТОВ «ГРП АСМУ», чим спричинили матеріальну шкоду інтересам територіальних громад Дніпропетровської області.

Під час досудового розслідування даного кримінального провадження виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної документальної перевірки ТОВ «ГРП АСМУ» (код ЄДРПОУ 37212958) з питань дотримання вимог податкового законодавства щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування (обчислення) і сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) під час здійснення фінансово-господарської діяльності з 01 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року.

На підставі викладеного, враховуючи те, що відомості отримані за результатами проведення позапланової виїзної документальної перевірки ТОВ «ГРП АСМУ» (код ЄДРПОУ 37212958) з питань дотримання вимог податкового законодавства щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування (обчислення) і сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) під час здійснення фінансово-господарської діяльності з 01 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року, мають суттєве значення для встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні, прокурор просив клопотання задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню виходячи із наступного.

Так, відповідно до положень ст.84 КПК України, доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є документи.

Згідно ст.85 КПК України, належними є докази, які прямо чи непрямо підтверджують існування чи відсутність обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та інших обставин, які мають значення для кримінального провадження, а також достовірність чи недостовірність, можливість чи неможливість використання інших доказів.

Відповідно до ст.99 ч.2 п.4 КПК України, до документів як доказів у кримінальному провадженні, за умови наявності в них відомостей, передбачених частиною першою цієї статті, можуть належати висновки ревізій та акти перевірок.

Питання призначення позапланових заходів державного нагляду (контролю) самим Кримінальним процесуальним кодексом України не врегульовано, а врегульовано іншими нормативно-правовими актами, які складають кримінальне процесуальне законодавство, відповідно до ст.1 ч.2 КПК України.

Так, ст.1 ч.2 КПК України передбачено, що кримінальне процесуальне законодавство України складається з відповідних положень Конституції України, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, цього Кодексу та інших законів України.

Разом з цим, відповідно до ст.9 ч.6 КПК України у випадках коли положення КПК України не регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження.

Діючим кримінально-процесуальним законодавством України прямо не передбачено повноважень прокурора щодо призначення ревізій і перевірок.

Однак, у відповідності до ст.93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом отримання від органів державної влади висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюють кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів, з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення.

Відповідно до пп.75.1.2 п.75.1 ст.75 Податкового кодексу України документальною перевіркою вважається перевірка, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбачених цим Кодексом податків та зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов`язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також отриманих в установленому законодавством порядку контролюючим органом документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.

Відповідно до пп.78.1.11 п.78.1 ст.78 Податкового Кодексу України, документальна позапланова перевірка здійснюється, якщо отримано судове рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанову органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону.

Отже, для кримінального провадження першочергове значення має встановлення обставин додержання вимог законодавства в частині дотримання вимог нормативно-правових актів з питань дотримання податкового законодавства службовими особами ТОВ «ГРП АСМУ», що є важливим доказом доведення чи спростування відомостей про порушення службовими особами ТОВ «ГРП АСМУ» вимог законодавства з питань дотримання податкового законодавства. Вказані докази є можливим отримати та долучити до матеріалів кримінального провадження лише отримавши дозвіл на проведення перевірки відповідного суб`єкта господарювання.

Отже, в ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні перевірки додержання вимог законодавства в частині дотримання вимог нормативно-правових актів з питань дотримання податкового законодавства службовими особами ТОВ «ГРП АСМУ» (код ЄДРПОУ 37212958), яке знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, площа Соборна, буд.№14, щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування (обчислення) і сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) під час фінансово-господарської діяльності в період часу з 01 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року, проведення якої прокурор просить доручити аудиторам (ревізорам) Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області, яке знаходиться за адресою: 49600, Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Сімферопольська, буд.№17-а.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст.84, 85, 92, 93, 110, 369-372 КПК України, ст.ст.75, 78 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Винесене в рамках кримінального провадження №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України, клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області молодшого радника юстиції ОСОБА_2 , про призначення виїзної позапланової документальної перевірки, - задовольнити.

Призначити виїзну позапланову документальну перевірку щодо дотримання вимог податкового законодавства службовими особами ТОВ «ГРП АСМУ» (код ЄДРПОУ 37212958), яке знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, площа Соборна, буд.№14, щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування (обчислення) і сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) під час фінансово-господарської діяльності в період часу з 01 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року.

Доручити аудиторам (ревізорам) Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області, яке знаходиться за адресою: 49600, Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Сімферопольська, буд.№17-а, провести виїзну позапланову документальну перевірку щодо дотримання вимог податкового законодавства службовими особами ТОВ «ГРП АСМУ» (код ЄДРПОУ 37212958), яке знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, площа Соборна, буд.№14, щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування (обчислення) і сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) під час фінансово-господарської діяльності в період часу з 01 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року.

Зобов`язати аудиторів (ревізорів) Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області, яке знаходиться за адресою: 49600, Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Сімферопольська, буд.№17-а:

- повідомити Криворізьку місцеву прокуратуру №1 Дніпропетровської області: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Свято-Миколаївська, буд.№27, про початок проведення перевірки негайно;

- рішення прийняте за даною перевіркою внести у депозитарій перевірок Державної фіскальної служби України;

- матеріали проведення перевірки (в оригіналах) та повідомлення про внесення відомостей у депозитарій перевірок Державної фіскальної служби України направити до Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Свято-Миколаївська, буд.№27, для приєднання до матеріалів кримінального провадження №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України.

Тривалість проведення вказаної виїзної позапланової документальної перевірки за даною ухвалою не повинна перевищувати строку, визначеного ст.82 п.82.2 Податкового кодексу України.

Надати розпорядження відповідним посадовим особам ТОВ «ГРП АСМУ» (код ЄДРПОУ 37212958), яке знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, площа Соборна, буд.№14, забезпечити аудиторів (ревізорів) Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області всією необхідною документацією для проведення виїзної позапланової документальної перевірки щодо дотримання вимог податкового законодавства службовими особами ТОВ «ГРП АСМУ» (код ЄДРПОУ 37212958), яке знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, площа Соборна, буд.№14, щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування (обчислення) і сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) під час фінансово-господарської діяльності в період часу з 01 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудДзержинський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення11.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66460438
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —210/3414/16-к

Ухвала від 06.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 06.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 17.05.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 16.01.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 08.12.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 27.11.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 28.11.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 27.10.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні