Ухвала
від 13.05.2017 по справі 569/1611/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/1611/17

УХВАЛА

13 травня 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , з участю старшого слідчого з ОВС 2-го ВРКП СУФР ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_2 , розглянувши клопотання, яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий з ОВС 2-го ВРКП СУФР ГУ ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_2 звернувся в суд із клопотанням, яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку за адресою офісного приміщення ТОВ «СПМК-2-Рівне», код 00910624, м. Рівне, вул. В.Чорновола, б.13, офіс №418 з метою виявлення речей та документів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «СПМК-2-Рівне» бухгалтерського та податкового обліку (контракти, договори, угоди, видаткові та податкові накладні, акти виконаних робіт, ТТН інше), печатки, штампи; не заповнені документи із відтисками печаток та штампів; банківські документи (чекові книжки, платіжні картки, платіжні документи, засоби доступу до банківських рахунків), чорнова бухгалтерія; оргтехніка: комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки, які використовуються для здійснення злочину; телефонні апарати, що містять інформацію про контакти з контрагентами та причетних осіб в ході здійснення незаконної господарської діяльності та які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та свідчать про незаконну діяльність щодо фіктивного підприємництва; грошові кошти, одержані злочинним шляхом; реєстраційні, установчі документи.

В обґрунтування клопотання вказував, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом створення (придбання) невстановленими особами, без наміру здійснення господарської діяльності, пов`язаної з продажем товарно-матеріальних цінностей, виконанням робіт, наданням послуг ТОВ «СПМК-2-Рівне» (код 00910624, м. Рівне, вул. В.Чорновола, 13), ТОВ «Компанія ВБМ» (код 40458797, м. Рівне, вул. Вінницька, 60), ТОВ «Бісем Телеком» (код 36424112, м. Рівне, вул. Ст. Бандери, 42/5) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи від імені службових осіб вище вказаних підприємств, з метою прикриття незаконної діяльності, в період з 01.01.2016 року по 31.10.2016 року документально відображають фіктивні фінансово-господарські операції з суб`єктами підприємницької діяльності реального сектору економіки щодо псевдо постачання/придбання товарів за рахунок підміни номенклатури товару.

ТОВ «СПМК-2-Рівне» протягом вересня жовтня 2016 р. в податковому та бухгалтерському обліках документально відображає придбання пшениці у ТОВ «Компанія ВБМ» (код 40458797, м. Рівне, вул. Вінницька, 60) у кого відсутнє придбання вказаної продукції та будівельних матеріалів у ТОВ«Київтекс» (код 40559876, м. Київ, Деснянський р-н., вул. Братиславська, б.14Б, кв.33), а виписує податкові накладні на реалізацію будівельних матеріалів, іншої номенклатури ніж придбано для ТОВ Фірма «Екомедтех» (код 21093603, м. Рівне, вул. С.Крушельницької, 77А). Також встановлено, що ТОВ «Бісем Телеком» здійснює придбання одягу та їх частин, з текстильних матеріалів, що були у користуванні, несортовані «Секонд-хенд» у ТОВ«Фортис Компани» (код 40315730) та в подальшому реалізує їх без націнки для ТОВ «СПМК-2-Рівне».

Відповідно до поданого податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб і сум утриманого з них податку у штаті ТОВ «СПМК-2-Рівне» відсутні наймані працівники, за адресою реєстрації не знаходиться.

Листом ДПІ у м. Рівному №13747 від 28.10.2016 року повідомило, що на обліку ДПІ перебуває група підприємств, в тому числі ТОВ «СПМК-2-Рівне», ТОВ «Компанія ВБМ», які проводять діяльність у сфері оптової торгівлі та здійснюючи маніпулювання податковою звітністю, при значних обсягах поставки, не сплачують податків до Державного бюджету користуючись «конвертаційними центрами». У останніх відсутні основні фонди, ресурси, працівники та при цьому формують один одному «ризиковий» податковий кредит через «конвертаційний центр» ТОВ «Реалбуд-М».

У зв`язку із викладеним з метою здобуття відомостей щодо злочинної діяльності службових осіб ТОВ «СПМК-2-Рівне» та невстановлених осіб, в ході досудового розслідування виникла необхідність у встановленні кола всіх осіб, причетних до скоєння вказаного злочину; документів по проведених фінансово-господарських операціях, чорнових записів, незаповнених документів із відтисками печаток та штампів, чорнової бухгалтерії, комп`ютерної техніки, фінансово-господарських документів, предметів і речей, оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів, печаток, штампів, які мають значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження та можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні.

В ході забезпечення супроводження матеріалів кримінального провадження працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Рівненській області встановлено, що вищевказані документи знаходяться за адресою реєстрації ТОВ «СПМК-2-Рівне» м. Рівне, вул. Чорновола, б.13, оф.419, який орендується у ПСК «Рікос-М» згідно договору оренди від 30.09.2016 року.

Враховуючи, що іншими способами неможливо одержати фактичні дані та зібрати достатньо доказів, що свідчать про вчинення кримінального правопорушення, а при тимчасовому доступі до речей і документів існує реальна загроза заміни, ненадання в повному обсязі та знищенні документів, предметів та речей, встановлення фактичного місцязнаходження товариства, слідчий просить клопотання задовольнити.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши слідчого, приходжу до наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Тому з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234-235,309 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області: старшому слідчому з ОВС ОСОБА_2 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_4 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_5 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_11 , заступнику начальника відділу ОСОБА_12 дозвіл на проведення обшуку за адресою офісного приміщення ТОВ «СПМК-2-Рівне», код 00910624, м. Рівне, вул. В.Чорновола, б.13, офіс №418 з метою виявлення речей та документів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «СПМК-2-Рівне» бухгалтерського та податкового обліку (контракти, договори, угоди, видаткові та податкові накладні, акти виконаних робіт, ТТН інше), печатки, штампи; не заповнені документи із відтисками печаток та штампів; банківські документи (чекові книжки, платіжні картки, платіжні документи, засоби доступу до банківських рахунків), чорнова бухгалтерія; оргтехніка: комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки, які використовуються для здійснення злочину; телефонні апарати, що містять інформацію про контакти з контрагентами та причетних осіб в ході здійснення незаконної господарської діяльності та які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та свідчать про незаконну діяльність щодо фіктивного підприємництва; грошові кошти, одержані злочинним шляхом; реєстраційні, установчі документи.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66505037
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/1611/17

Ухвала від 23.05.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

Ухвала від 13.05.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

Ухвала від 13.05.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

Ухвала від 13.05.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

Ухвала від 13.05.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

Ухвала від 13.05.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

Ухвала від 13.05.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

Ухвала від 13.05.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

Ухвала від 13.05.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

Ухвала від 26.04.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні