Ухвала
від 17.05.2017 по справі 171/374/17
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/374/17

2/171/696/17

У Х В А Л А

17 травня 2017 року м.Апостолове

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді Кодрян Л.І.

за участю секретаря Титаренко Л.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Апостолове цивільну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до виконавчого комітету Апостолівської міської ради про визнання права власності в порядку спадкування, про поділ спадкового майна,-

ВСТАНОВИВ:

Позивачі ОСОБА_1, ОСОБА_2 звернулися в суд з позовом до виконавчого комітету про визнання права власності на спадкове майно.

04 квітня 2017 року представником позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_3 подано клопотання про зміну позовних вимог, розгляд справи у відсутності позивача. 10 квітня 2017 року від ОСОБА_2 надійшла заява про залишення його позовних вимог без розгляду та прийняття зустрічного позову по даній справі.

17 травня 2017 року сторони в судове засідання не з'явилися. Від представника ОСОБА_3 надійшла заява про повернення зустрічного позову ОСОБА_2, в якій він повідомив, що у подальшому розриває договір про надання юридичних послуг з ОСОБА_2

17 травня 2017 року ОСОБА_2 надав заяву про повернення зустрічного позову та про розірвання договору з адвокатом ОСОБА_4, просить розглянути справу у його відсутності.

Суд, дослідивши матеріали справи вважає заявлене клопотання ОСОБА_1 про зміну позовних вимог, заява ОСОБА_2 про залишення його позовних без розгляду та про повернення зустрічного позову підлягає задоволенню.

Відповідно до ст.11 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі. Особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи (за винятком тих осіб, які не мають цивільної процесуальної дієздатності), в інтересах яких заявлено вимоги

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.31 ЦПК України сторони мають рівні процесуальні права і обов'язки. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 27 цього Кодексу, позивач має право протягом усього часу розгляду справи збільшити або зменшити розмір позовних вимог, відмовитися від позову, а відповідач має право визнати позов повністю або частково. До початку розгляду судом справи по суті позивач має право шляхом подання письмової заяви змінити предмет або підставу позову, а відповідач - пред'явити зустрічний позов.

Згідно ч.1 ст.33 ЦПК України суд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи, замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов пред'явлено не до тієї особи, яка має відповідати за позовом, або залучає до участі у справі іншу особу як співвідповідача.

Відповідно до п.1 ч.3 ст.121 ЦПК заява повертається у випадках, зокрема, коли позивач до відкриття провадження у справі подав заяву про повернення йому позову.

Згідно п.5 ч.1 ст.207 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо, зокрема позивач подав заяву про залишення позову без розгляду.

Отже, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання про зміну позовних вимог ОСОБА_1 з заміною первісного відповідача належним та заяв ОСОБА_2 про залишення його позовних без розгляду та про повернення зустрічного позову

Згідно ч.1 ст.191 ЦПК України суд може відкласти розгляд справи у випадках, встановлених цим Кодексом, а також у разі неможливості розгляду справи у зв'язку з необхідністю заміни відведеного судді або залучення до участі в справі інших осіб.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.11,31,33,121, 191, 207, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_1, в інтересах якої діє представник ОСОБА_3, про зміну позовних вимог задовольнити. Прийняти змінену позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності в порядку спадкування, про поділ спадкового майна. Замінити відповідача - виконавчий комітет Апостолівську міську раду на належного відповідача ОСОБА_2 та надіслати йому змінену позову заяву ОСОБА_1.

Повернути ОСОБА_2 зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права власності в порядку спадкування, про поділ спадкового майна та роз'яснити йому, що відмова у прийнятті зустрічної позовної заяви, не позбавляє його права звернутися до суду із зазначеним позовом в загальному порядку.

Позовні вимоги ОСОБА_2 до виконавчого комітету Апостолівської міської ради про визнання права власності в порядку спадкування, про поділ спадкового майна залишити без розгляду.

Розгляд справи відкласти і призначити судове засідання на 08.00 годину 29 травня 2017 року в приміщенні Апостолівського районного суду Дніпропетровської області.

Сторонами по справі надіслати копію ухвали, викликати на день і час розгляду справи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Апостолівський районний суд Дніпропетровської області протягом п'яти днів з дня її проголошення.

У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:ОСОБА_5

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.05.2017
Оприлюднено22.05.2017
Номер документу66538448
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —171/374/17

Рішення від 01.06.2017

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 17.05.2017

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 04.04.2017

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 03.03.2017

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні