Ухвала
від 17.05.2017 по справі 200/1197/16-к
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

Ухвала

Вищий спеціалізований суд України

з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі колегії:

головуючої ОСОБА_1 ,

суддів: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні в м. Києві 17 травня 2017 року касаційну скаргу потерпілого ОСОБА_4 на вирок Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 1 листопада 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Дніпропетровської області від9 лютого 2017 року щодо ОСОБА_5 ,

у с т а н о в и в:

У касаційній скарзі порушується питання про перегляд указаних судових рішень у касаційному порядку.

Перевіривши відповідність касаційної скарги вимогам ст. 427 КПК, суд касаційної інстанції дійшов висновку, що скаргу подано без додержання вимог пунктів 4, 5 ч. 2 та ч.5 цієї статті.

Згідно зі ст. 427 КПК у касаційній скарзі зазначаються: обґрунтування заявлених скаржником вимог із відображенням того, у чому полягає незаконність чи необґрунтованість судового рішення та вимоги особи, щоподає скаргу; до скарги додаються копії судових рішень, якіоскаржуються.

Проте всупереч цим законодавчим приписам у поданій скарзі невикладено обґрунтування явної несправедливості призначеного засудженому покарання, як це встановлено ст. 414 КПК, отже й необхідності зміни вироку на підставі, передбаченій п. 3 ч. 1 ст. 438 цього Кодексу,зважаючи також наположення статей 50, 65 КК. Крім того, вимога потерпілого про зміну лише вироку суду першої інстанції за наявності ще йухвали апеляційного суду, неузгоджується зі ст. 436 КПК (повноваження суду касаційної інстанції за наслідками розгляду касаційної скарги).

Крім того, до скарги не додано завірених належним чином копій вироку та ухвали (копії судових рішень має бути належним чином оформлено тазасвідчено відбитком гербової печатки суду, а якщо копія судового рішення складається з кількох аркушів, її має бути прошнуровано іназворотному боці останнього аркуша скріплено підписом судді, працівника апарату суду, засвідчено відбитком гербової печатки суду, іззазначенням кількості зшитих аркушів, як це передбачено п.13.7Інструкції з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України зрозгляду цивільних і кримінальних справ, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від17грудня 2013 року №173).

Оскільки касаційна скарга не відповідає вимогам, передбаченим ст.427КПК, колегія суддів вважає за необхідне на підставі ч. 1

ст.429 цього Кодексу залишити скаргу без руху та встановити строк для усунення допущених недоліків, що не може перевищувати п`ятнадцяти днів здня отримання ухвали особою, яка подала касаційну скаргу.

Враховуючи викладене та керуючись ч. 1 ст. 429 КПК, п. 6 розділу XIІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій істатус суддів», суд

п о с т а н о в и в:

Касаційну скаргу потерпілого ОСОБА_4 на вирок Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 1 листопада 2016року та ухвалу Апеляційного суду Дніпропетровської області від9лютого 2017 року щодо ОСОБА_5 залишити без руху та надати строк для усунення недоліків протягом п`ятнадцяти днів здня отримання ухвали.

У разі невиконання вимог касаційну скаргу буде повернуто скаржнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:

ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

СудВищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Дата ухвалення рішення17.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66571311
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —200/1197/16-к

Ухвала від 19.06.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Григор'єва Ірина Вікторівна

Ухвала від 17.05.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Григор'єва Ірина Вікторівна

Ухвала від 26.01.2016

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні