Ухвала
від 17.05.2017 по справі 646/1814/17
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/1814/17

№ провадження 1-кс/646/2605/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.05.2017 року м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора групи прокурорів у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017220000000193 від 06.03.2017 ,-

в с т а н о в и в :

Прокурор прокуратури Харківської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати процесуальному керівнику у кримінальному провадженні ОСОБА_3 , прокурору відділу процесуального керівництва прокуратури області - ОСОБА_4 , слідчому слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_5 , дозвіл на отримання тимчасового доступу до речей та документів оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , та отримати у паперовому та електронному вигляді (формат .xls) відомостей про телефонні дзвінки за номером мобільного телефону НОМЕР_1 за період з 00 год. 00 хв. 01.05.2016 до 00 год. 00 хв. 09.03.2017, а саме: адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання за вказаним номером; інформацію про вмикання - вимикання мобільного терміналу (тобто реєстрації в мережі оператора зв`язку) з зазначенням координат базових станцій, часу і місця реєстрації терміналу мережі; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонента: унікальний ідентифікатор сум-картки (IMSI), тощо; види з`єднань абонента: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо; дата, час та тривалість з`єднання, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента; ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднання нульової тривалості та за наявності контрактної угоди або відповідної реєстрації відомості про його особу.

В обґрунтування свого клопотання прокурор зазначив, що в провадженні першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області знаходиться кримінальне провадження № 42017220000000193 від 06.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що невстановлений співробітник ГУ ДФС України на ім`я ОСОБА_6 , будучи працівником правоохоронного органу, діючи за попередньою змовою у групі з ОСОБА_7 , шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами ОСОБА_8 , чим спричинили останньому матеріалу шкоду на суму 2 300 000 грн.

Так, 17.05.2016 ОСОБА_8 будучі заступником директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 дізнався що у зв`язку з можливим банкрутством банківської установи ПуАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », на рахунках якої у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » знаходяться грошові кошти в розмірі близько 5000000 грн., остання перестала проводити зовнішні платежі за рахунками, а перекази коштів можливо проводити лише всередині банку і тільки між юридичними особами.

В цей же день ОСОБА_8 відправився до ПуАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » який знаходиться в Харкові на вул. Римарська, для з`ясування можливості збереження вказаних коштів, де зустрів раніше знайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_6 , який представлявся співробітником податкової інспекції, та з яким він познайомився перебуваючи на відпочинку за кордоном у Єгипті. Під час спілкування невстановлений досудовим розслідуванням чоловік на ім`я ОСОБА_6 запропонував ОСОБА_8 допомогги в збереженні грошових коштів, які знаходилися на рахунках ПуАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », шляхом короткострокової позики його товаришеві ОСОБА_7 , який проживає в м. Дніпропетровськ, та є підприємцем і займається виробництвом виробів з пластмаси, на що ОСОБА_8 погодився.

18.05.2016 в ході телефонної розмови ОСОБА_7 розповів ОСОБА_8 , що у нього в банку ПуАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » є відкритий кредит на суму 2300000 грн. та запропонував останньому перерахувати кошти в цьому розмірі, на його рахунок, а ОСОБА_7 протягом 6 місяців зобов`язався повернути ці кошти.

19.05.2016 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » перерахувало кошти в сумі 2300000 грн. всередині ПуАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » банківським переказом на номер рахунку, який , ОСОБА_7 надіслав по електронній пошті, а саме № НОМЕР_2 .

Після чого, ОСОБА_8 неодноразово телефонував до ОСОБА_7 та особи на ім`я ОСОБА_9 , який представився співробітником ІНФОРМАЦІЯ_4 , з метою обговорення умов повернення грошових коштів, але останній повідомив, що ні про які гроші йому не відомо таким чином, шляхом обману заволодівши грошовими коштами потерпілого, та вчинивши кримінальне правопорушення передбачене ч.3 ст. 190 КК України.

Разом з тим, у ході досудового розслідування встановлено, ОСОБА_7 , користується мобільним телефонним номером НОМЕР_1 , оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий зазначив, що з метою забезпечення повноти та об`єктивності досудового слідства, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме інформації про надання послуг мобільного зв`язку оператором мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, приходить до наступного.

Клопотання слідчого обґрунтовується наданими слідчому судді витягом з кримінального провадження, протоколом допиту потерпілого ОСОБА_8 від 07.03.2017, повідомленням уповноваженої особи ІНФОРМАЦІЯ_5 на ліквідацію ПУАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », платіжним дорученням № 182.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч.5,6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя вважає, що слідчим доведено, те що документи перебувають або можуть перебувати у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »та самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені.

За таких обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання прокурора обґрунтовано та підлягає задоволенню.

Фіксування процесу технічними засобами, відповідно до положень статті 107 КПК України, не здійснювалось.

Керуючись ст. ст. 131-132, 159-166, 309 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора групи прокурорів у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017220000000193 від 06.03.2017 задовольнити.

Надати процесуальному керівнику у кримінальному провадженні ОСОБА_3 , прокурору відділу процесуального керівництва прокуратури області - ОСОБА_4 , слідчому слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_5 , дозвіл на отримання тимчасового доступу до речей та документів оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , та отримати у паперовому та електронному вигляді (формат .xls) відомостей про телефонні дзвінки за номером мобільного телефону НОМЕР_1 за період з 00 год. 00 хв. 01.05.2016 до 00 год. 00 хв. 09.03.2017, а саме: адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання за вказаним номером; інформацію про вмикання - вимикання мобільного терміналу (тобто реєстрації в мережі оператора зв`язку) з зазначенням координат базових станцій, часу і місця реєстрації терміналу мережі; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонента: унікальний ідентифікатор сум-картки (IMSI), тощо; види з`єднань абонента: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо; дата, час та тривалість з`єднання, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента; ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднання нульової тривалості та за наявності контрактної угоди або відповідної реєстрації відомості про його особу.

Строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення17.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66579192
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —646/1814/17

Ухвала від 16.05.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 17.05.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 17.05.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 28.04.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 28.04.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 28.04.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні