Ухвала
від 18.05.2017 по справі 910/17393/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

18.05.2017Справа № 910/17393/16

За позовом Приватного акціонерного товариства "Лізинг інформаційних технологій"

До Публічного акціонерного товариства "Міський комерційний банк"

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

1. Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Морозова Світлана

Володимирівна

2.Товариство з обмеженою відповідальністю "Лізинг ІТ-СПВ"

3. Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія Інвест-Кредо"

4. Публічне акціонерне товариство "Банк професійного фінансування"

5. Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Некстджен фінанс"

6. Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Апатенко Марина

Анатоліївна

Про визнання договору недійсним

Суддя Ващенко Т.М.

Представники учасників судового процесу:

Від позивача: Фрідман Д.А.

Від відповідача: не з'явився

Від третьої особи-1: не з'явився

Від третьої особи-2: не з'явився

Від третьої особи-3: не з'явився

Від третьої особи-4: не з'явився

Від третьої особи-5: не з'явився

Від третьої особи-6: не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Приватне акціонерне товариство "Лізинг інформаційних технологій" звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Публічного акціонерного товариства "Міський комерційний банк" про визнання недійсним з моменту укладення Договору про внесення змін № 2 від 18.09.13. до Договору іпотеки № 886/980-ЮО/І від 03.10.12., укладеного між позивачем та відповідачем, і посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Морозовою С.В. за реєстровим № 8801.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 11.11.16. у справі № 910/17393/16 (залишене без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 01.02.17.) позов задоволено повністю.

Постановою Вищого господарського суду України від 05.04.17. вищевказані рішення та постанови було скасовано, а справу направлено на новий розгляд до Господарського суду міста Києва.

Розпорядженням № 05-23/1382 від 12.04.17. було призначено повторний автоматичний розподіл справи, відповідно до якого справу № 910/17393/16 передано для розгляду судді Ващенко Т.М.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 14.04.17. суддею Ващенко Т.М. прийнято дану справу до свого провадження та призначено її до розгляду на 18.05.17.

Представники відповідача та третіх осіб-1, 2, 3, 4, 5, 6 в судове засідання 18.05.17. не з'явились, вимоги ухвали суду від 14.04.17. не виконали, про причини неявки суд не повідомили, про дату, час та місце проведення судового засідання були повідомлені належним чином.

В судовому засіданні 18.05.17. позивачем подано письмові пояснення по справі та підтримано необхідність залучення до участі в розгляді даної справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спор на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Експо Веб", Товариство з обмеженою відповідальністю "Гарант Вікторі", Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно Веб".

Так, позивачем обґрунтовано, що Товариство з обмеженою відповідальністю Експо Веб починаючи з 16.03.16. є власником нежитлового приміщення, яке раніше належало на праві власності позивача, та на думку заявника вибуло з володіння позивача на підставі, у тому числі, оспорюваного договору. З 04.07.17. Товариство з обмеженою відповідальністю "Експо Веб" є власником спірного приміщення разом з Товариством з обмеженою відповідальністю Гарант Вікторі з огляду на відступлення права власності на частину об'єкту нерухомого майна зареєстровано в державному реєстрі речових прав 07.07.17. Отже, за твердженням заявника, визнання недійсним Договору про внесення змін № 2 від 18.09.13. до Договору іпотеки № 886/980-ЮО/І від 03.10.12. матиме наслідком витребування спірного майна у Товариства з обмеженою відповідальністю "Експо Веб" та Товариства з обмеженою відповідальністю Гарант Вікторі на користь позивача. Крім того, 14.03.16. Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвест-Кредо як іпотекодавець уклало із Товариством з обмеженою відповідальністю Експо Веб як іпотекодержателем договір іпотеки (предметом якого є спірний об'єкт нерухомого майна, що був предметом іпотеки в спірному договорі), згідно з яким іпотекодавець забезпечив виконання зобов'язання, що виникло у останнього перед іпотекодержателем за попереднім договором від 30.12.15., права вимоги за яким, в свою чергу, були відступлені Товариством з обмеженою відповідальністю Техно веб на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Експо Веб згідно договору про відступлення права вимоги № 01/03/2016 від 01.03.16.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або ініціативи господарського суду.

Метою участі третіх осіб у справі є обстоювання ними власних прав і законних інтересів, на які може справити вплив рішення чи ухвала суду. Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, виступає в процесі на боці тієї сторони, з якою в неї існують певні правові відносини. Допущення або притягнення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, до участі у справі вирішується господарським судом з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес до даної справи. Що ж до наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з'ясовувати, чи буде у зв'язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов'язки, або змінено її наявні права та/або обов'язки, або позбавлено певних прав та/або обов'язків у майбутньому (п. 1.6 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 р. "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції").

Отже, оскільки рішення в даній справі матиме вплив на права та обов'язки Товариства з обмеженою відповідальністю "Експо Веб", Товариства з обмеженою відповідальністю "Гарант Вікторі", Товариства з обмеженою відповідальністю "Техно Веб", суд дійшов висновку про залучення до участі в розгляді справи № 910/3496/17 вказаних юридичних осіб в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні.

Враховуючи викладене з огляду на залучення до участі в розгляді даної справи третіх осіб, з метою створення сторонам необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, забезпечення рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі в справі № 910/17393/16 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Експо Веб" (01133, м. Київ, вул. Мечникова, б. 14/1; ідентифікаційний код 40192015)

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Гарант Вікторі" (01042, м. Київ, вул. Івана Кудрі, б. 39; ідентифікаційний код 39827637)

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно Веб" (01042, м. Київ, вул. Івана Кудрі, б. 39; ідентифікаційний код 40002658).

2. Розгляд справи № 910/17393/16 відкласти на 07.06.17. о 14:30 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького 44-Б, зал судових засідань № 22.

3. Зобов'язати відповідача та третіх осіб надати суду письмові пояснення по суті спору з врахування викладеного в постанові Вищого господарського суду України від 05.04.17. у справі № 910/17393/16.

4. Явку повноважних представників учасників судового процесу з витребуваними ухвалою суду документами визнати обов'язковою. Зобов'язати учасників судового процесу направити в судове засідання своїх повноважних представників, надавши їм відповідні довіреності, які будуть залучені до матеріалів справи.

5. Попередити учасників судового процесу, що за ухилення від вчинення дій, покладених на них господарським судом, можуть бути застосовані санкції, встановлені приписами п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Т.М. Ващенко

До відома сторін: ознайомлення з матеріалами справи здійснюється щовівторка та щочетверга з 16:00 до 18:00 у приміщенні Господарського суду міста Києва за наявності ЗАВЧАСНО поданого через канцелярію суду клопотання , у якому просимо зазначити дату та час з'явлення представника до суду для ознайомлення з матеріалами справи. Коли представник з'явиться до суду для ознайомлення з матеріалами справи, він повинен при собі мати документ, що посвідчує особу, оригінал довіреності та належним чином засвідчену копію для долучення до матеріалів справи . Інформацію щодо руху справи можна отримати в інформаційному центрі Господарського суду міста Києва по тел. 284-18-98 та на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно: Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Дата ухвалення рішення18.05.2017
Оприлюднено26.05.2017
Номер документу66656681
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/17393/16

Ухвала від 27.11.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 30.10.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 22.09.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 21.08.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дикунська С.Я.

Рішення від 25.07.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 11.07.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 12.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 07.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 18.05.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 18.05.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні