Ухвала
від 22.05.2017 по справі 820/6311/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

22 травня 2017 р.                                                                       Справа № 820/6311/16

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Мар'єнко Л.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Лозівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “ 1-е Мая” про стягнення заборгованості ,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник, Лозівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з заявою, в якій просить суд замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) – Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області на Лозівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області за виконавчим листом №820/6311/16 від 23.01.2017 року, виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення боргу з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “ 1-е Мая”.

В обґрунтування вказаної заяви зазначено, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року №988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області припинило свою діяльність та з 31.03.2017 року реорганізовано шляхом приєднання до Лозівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області. Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 23.12.2016 р. задоволено позов Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області, стягнено з СТОВ “ 1-е Мая” суму заборгованості у розмірі 50282,71 грн. Таким чином, заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження в порядку, передбаченому ст. 264 КАС України.

Особи, які беруть участь у справі, у судове засідання не прибули, про дату, час та місце судового розгляду заяви повідомлені судом належним чином, в порядку, передбаченому ст.ст. 33-35 КАС України.

Заявником в заяві про заміну сторони виконавчого провадження зазначено про розгляд заяви за відсутності представника Лозівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області.

За правилами, встановленими ч. 2. ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи наведене, суд розглядає заяву в порядку письмового провадження відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України. Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється згідно до вимог ст. 41 КАС України.

Суд, вивчивши заяву, дослідивши зібрані по справі докази в їх сукупності, проаналізувавши зміст норм матеріального і процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, виходить з наступних підстав.

За матеріалами справи судом встановлено, що постановою Харківського окружного адміністративного суду від 23.12.2016 р. адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “ 1-е Мая” про стягнення заборгованості - задоволено в повному обсязі.

Стягнуто з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “ 1-е Мая” (код 00707277, Харківська область, Первомайський район, с. Грушине, вул. Радянська, буд. 4) на користь Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області (Харківська область, м. Первомайський, м-н. 1/2, буд. 19а, р/р 256023014033, код 22682365, МФО 351823 в Територіально відокремлене без балансове відділення №10020/0525 філії Харківського обласного управління “Ощадбанк”), заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п.п.”б-з” ст.13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” в сумі 50282,71 (п'ятдесят тисяч двісті вісімдесят дві гривні 71 коп.) грн.

На виконання вищезазначеного рішення суду Харківським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №820/6311/16 від 23.01.2017 року.

Державним виконавцем Первомайського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Харківської області 17.03.2017 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження за вказаним виконавчим листом. Стягувачем у вищевказаному виконавчому провадженні є Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області.

Судом за наявними в матеріалах справи доказів встановлено, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року №988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області припинило свою діяльність та з 31.03.2017 року реорганізовано шляхом приєднання до Лозівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області.

Отже правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області є Лозівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічні приписи закріплені також ч. 4 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", відповідно до якої, у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Тобто, під час виконавчого провадження заміна сторони виконавчого провадження є аналогом інституту процесуального правонаступництва, встановленого статтею 55 КАС України, яка визначає процесуальні наслідки переходу прав і обов`язків від однієї особи до іншої у відносинах, щодо яких виник спір.

Враховуючи наведене та зважаючи на фактичні обставини справи, суд дійшов висновку про наявність встановлених законом підстав для заміни сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст.ст. 160, 186, 254, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Лозівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “ 1-е Мая” про стягнення заборгованості – задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) – Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області на Лозівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області за виконавчим листом №820/6311/16 від 23.01.2017 року, виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення боргу з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “ 1-е Мая”.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                       Мар'єнко Л.М.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2017
Оприлюднено26.05.2017
Номер документу66672897
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/6311/16

Ухвала від 12.12.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 01.12.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 27.11.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 27.09.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 22.05.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Постанова від 23.12.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 05.12.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 22.11.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні