Ухвала
від 29.05.2017 по справі 487/2891/17
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/2891/17

Провадження № 1-кс/487/803/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.05.2017 року. Слідчий суддя Заводського районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1 , за участю: секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Заводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , про дозвіл на обшук, -

В с т а н о в и в:

В клопотанні слідчого СВ Заводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , про дозвіл на проведення обшуку вказано, що 27.05.2017 року до Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області надійшла заява ОСОБА_4 , який просить зафіксувати факт незаконної забудови на територію ДП «Миколаївське морське агентство» за адресою: м. Миколаїв, вул. Каботажний спуск, 3 а саме зважувальної станції з послідуючим виходом на проїжджу частину вулиці, без належних на те документів.

В ході досудового розслідування встановлено, що 15.02.2006 року між Регіональним відділенням Фонду держмайна України в Миколаївській області (Орендодавець) з одного боку та ТОВ «Миколаївський рибний порт» (Орендар) уклали договір № 460 оренди нерухомого майна, розташованого за адресою: м. Миколаїв, Каботажний спуск, 3 яке знаходиться на балансі ДП «Миколаївське морське агентство».

Будучи допитаною в якості свідка начальник відділу оцінки майна, оціночної діяльності, приватизації та управління корпоративними правами держави РВ Фонду держмайна України в Миколаївській області ОСОБА_5 показала, що 24.05.2017 Фонду держмайна стало відомо, що на території ДП «Миколаївське морське агентство», проводяться будівельні роботи.

Аналогічні показання надав начальник Регіонального відділення Фонду держмайна України в Миколаївській області ОСОБА_6 .

Окрім цього, 26.05.2017 Державна архітектурно-будівельна інспекція у Миколаївській області надала припис ТОВ «Миколаївський рибний порт» щодо зупинення проведення будівельних робіт на території ДП «Миколаївське рибне агентство».

28.05.2017 до Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області звернувся представник Адміністрації Заводського району м. Миколаєва в якому зазначив, що на території ДП «Миколаївське морське агентство», розташованого за адресою: м. Миколаїв, Каботажний спуск, 3 проводяться будівельні роботи.

Тобто, представниками ТОВ «Миколаївський рибний порт» в порушення діючого законодавства, та не виконуючи припис виданий ДАБІ у Миколаївській області, проводяться будівельні роботи, які спричиняють шкоду інтересам власника - Держави.

Під час виїзду СОГ Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області на адресу діяльності ТОВ «Миколаївський рибний порт», розташований за адресою: м. Миколаїв, Каботажний спуск, 3, встановлено, що невідомі особи, які відмовились назватись, проводять будівельні роботи. Будь-яких документів дозвільного характеру надати відмовились.

Посилаючись на докази, що містяться в матеріалах кримінального провадження, слідчий вважає необхідним проведення обшуку за адресою господарської діяльності ТОВ «Миколаївський рибний порт», - м. Миколаїв, Каботажний спуск 3 з метою відшукання та вилучення документів пов`язаних з проведенням будівельних робіт на території ДП «Миколаївське морське агентство», розташованого за адресою: м. Миколаїв, Каботажний спуск, 3, а саме: дозволи на проведення робіт (ліцензії, декларація про початок виконання будівельних робіт, тощо); книги (журнали) інструктажів по техніці безпеки; журнали пропусків; особової справи відповідальної особи на будівництві, посадові інструкції; копії установчих документів ТОВ «Миколаївський рибний порт», інші документи які стосуються кримінального провадження.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 підтримав заявлене клопотання.

Перевіривши матеріали кримінального провадження приходжу такого висновку.

Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017150030002052 від 27.05.2017 року, свідчать про встановлення слідчим події, що має ознаки злочину, передбаченого ст. 356 КК України.

Згідно інформації, яка міститься в договорі оренди нерухомого майна №460 від 15 02.2006р., майно за адресою м.Миколаїв, Каботажний спуск, 3, знаходиться на балансі державног підприємства "Миколаївське морське агентство", орендарем є товариство з обмеженою відповідальністю "Миколаїський рибний порт", власником є держава Україна.

Таким чином, матеріали кримінального провадження та доводи слідчого містять достатні підстави вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення передбачене ст.356 КК України, а відшукуванні речі, що мають значення для досудового розслідування і зазначені в клопотанні, можуть знаходитись за адресою господарської діяльності ТОВ «Миколаївський рибний порт», - м. Миколаїв, Каботажний спуск 3, що згідно до приписів ч.5 ст.234 КПК України є підставою для задоволення клопотання слідчого СВ Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, -

У х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати стороні обвинувачення в особі слідчого СВ Заводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , слідчого СВ Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_7 слідчого СВ Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_8 слідчого СВ Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_9 дозвіл на проведення обшуку в приміщеннях (підсобних, господарських, адміністративних інших) за адресою фактичного здійснення господарської діяльності ТОВ «Миколаївський рибний порт», - м. Миколаїв, Каботажний спуск 3, з метою відшукання та вилучення документів пов`язаних з проведенням будівельних робіт на території ДП «Миколаївське морське агентство», розташованого за адресою: м. Миколаїв, Каботажний спуск, 3, а саме: дозволи на проведення робіт (ліцензії, декларація про початок виконання будівельних робіт, тощо); книги (журнали) інструктажів по техніці безпеки; журнали пропусків; особової справи відповідальної особи на будівництві, посадові інструкції; копії установчих документів ТОВ «Миколаївський рибний порт», інші документи які стосуються кримінального провадження, що мають значення для встановлення істини у справі та будуть використані як докази по кримінальному провадженню.

Строк дії ухвали до 29.06.2017 року (включно).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЗаводський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення29.05.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу66754126
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —487/2891/17

Ухвала від 03.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Маркова Т. О.

Ухвала від 30.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Маркова Т. О.

Постанова від 02.06.2017

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Біцюк А. В.

Постанова від 21.06.2017

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Біцюк А. В.

Ухвала від 21.06.2017

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Біцюк А. В.

Ухвала від 02.06.2017

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Біцюк А. В.

Ухвала від 29.05.2017

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Біцюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні